Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
184
Tıklama
0
Öne Çıkarma
abit be6-2+p3.733 mhz uyumu
A
22 yıl
Er
Konu Sahibi

arkadaşlar abit be6-2 ile p3-733 (133 fsb)
uyumlu çalışırmı. bu anakart 133 fsb ile sorun çıkarbilir diyorlar. en son BIOS update yapıldı. yardımlarınızı bekliyorum. tesekkurler



E
22 yıl
Yüzbaşı

arkadaşım bu konuda en iyi bilgiyi sanırım ben verebilirim.çünkü ABIT BE6 II yi bende kullanıyorum.1,5 yıl önce toplamıştım.ilk işlemcim orijinal slottu.PIII 667(133)ve hiç bir problem yaşamadım.133 mhzi gayet güzel bir şekilde destekler ve çok da hızlı bir boarddur(çipseti bx eski olmasına karşın).
daha sonra biraz upgrade yapayım dedim önce biosunu güncelledim.p3 800 e kadar destekliyorken önceleri, upgradeden sonra 1 ghzi destekler oldu.tabi piyasada artık slot işlemci bulunmadığı için soket 1 ghz(133)almaktan başka seçenek yoktu.korka korka aldım çünkü slotketlerle tam verim alınamadğını görüyordum sağda solda.ama Allaha şükür hiç bir sorun yaşamadım 1 ghz(133)ile çok hızlı ve performanslı bir şekilde kullanıyorum.ramlerimide kingston yaptım(512 ram)maşallah hiç problem yok.ve bu şekilde verdiği performans beni p4e geçmekten vazgeçirdi.çünkü gerçekten aralarında büyük bir fark yok.ben gayet memnunum.gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum.bu board gerçekten iyi bir board.bir çok boarddan hızlı.ayrıca high point (hpt 370)çipiyle udma 66 desteğide veriyor.7200 rpm seagate hdd.mi udma 66 yuvasına (beyaz olan ide yuvaları var ya)taktım
ve performans dahada artıyor böyle kullanınca.
sonuç olarak tavsiye ederim 133 mhz de sorun çıkmaz.bende sorun yok.tabi diğer donanım elemanlarından dolayı bir problem yaşarmısın onu bilemem.
selamlar..

Bilgi paylaştıkça çoğalır



A
22 yıl
Er
Konu Sahibi

ARKADAŞIM YÜREĞİME SU SERPTİN TEŞEKKÜRLER



N
22 yıl
Yarbay

p3-733 (133 fsb) çalıştırması sırasında tek sorununuz AGP hızının normalden fazla olması. 133 fsb de 1/2 böleni bx anakartlarda olmadığı için bunu yine 2/3 ile çarpmak zorundasınız bu da normalde 66 mhz de çalışan ekran kartı agp veri hızının 89! olasına yol açar.
İşte burda tek ve en önemli nokta ekran kartınızın bu hızda çalışabilmesidir. Eğer MX ve geforce kullanıyorsanız sorun çıkarmaması ihtimali yüksek. Ama bazı eski tntn kartlar sorun çıkrtabiliyor duyduğum kadarıyla. Deneyip görmelisiniz.
Ekran kartınız ne?

C600@900 @1.65 V
Abit BE6



E
22 yıl
Yüzbaşı

Evet nucronun dediği gibi ekran kartını yazarsan daha iyi olur.ben voodoo 4500 kullanıyorum sorun yok.daha öncede tnt2 ultra vardı(aopen)ondada sorun olmadı.yalnız voodoo 3000 i sevmemişti.ama zaten artık pek yok bu kartan geforce larda sorun çıkacağını sanmıyorum.çünkü yüksek hızları ve overclocku kaldıran kartlar bunlar..(hem belki ilerde 1/2 çarpanını destekleyen bir bios sürümünüde çıkarabilirler)

Bilgi paylaştıkça çoğalır



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.