Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
743
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sky Star 2 yardım
L
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Kartı aldım pcye taktım . Alt dvb yi kurdum fakat 3 çanak var diseq ile bağlı ss2 ye ,,

(lnb 1: turksat , lnb 2 : hotbird , lnb 3: hispasatt)

1.si turksat a 2. si hotbird e 3 .ü Hispasat a bakıyor , fakat

bunların Altdvb 'de lnb ,diseq ayarlarının nasıl yapılabileciğini bilmiyorum..

Kurcamalarım sonucu turksat tan görüntü alabildim...

bu 3 uyduyu aynı anda scan edip sadece bu üçünün kanal listesindeki kanalların çalışmasını nasıl sağlayabilirimm..

yardımcı olursanız çok makbule geçerr ...

şimdiden teşekkürler..



A
19 yıl
Binbaşı

sana ben anlattım nıye hala gelıp burda soruyosun adamı delı etme


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

bir kum düşünn üzerinde oynamak nasıldır bilirsinn ...

bana iyi bi anlatım yapman lazımm yüzbaşı anzorat


Disecq ayarları lazım bana...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Binbaşı

ben bilmiyorum ama sen biliyosan git kumda alt dvb kur yanınada cadır ac uydu nıyetıne ahahahahhaha

sımdı ıyı anlatım var bırde ıyı anlatıpda anlamayan var er private latinlingo....

bakicazzz artik....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

bi kum düşün bi de oynayan küçük fifilerr....

işte senin anlatımınj aynı o fifiler gibi hemde upgrade edilmemiş bi alıntıı ...

o yüzden burada çok baba güncel bi anlatım görmek isterizz...

yüzbaşı olmuşsan hakkını vercen forumdan bi arkadaş olarak senden istiyorumm..

ne?? efendimm??

tamam bekliyorumm...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Binbaşı

simdi sana gonderdıgım anlatim dosyasını bahcede miyavliyan kedilere anlatsam yapardi hakkı degıl aklı alınmıs er latindingo.....

anlatımıda buraya koycam herkez yorumlasın er private latinllingo...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
19 yıl
Binbaşı

Uzun süre için yurtdışına gidecek olmam sebebiyle, bu yazıda sözü geçen bilgisayarımı oldukça uygun bir fiyata satıyorum. Ayrıntıları,
http://www.turkeyforum.com/satforum...ead.php?t=31258
adresinden öğrenebilirsiniz.

ARKADAŞLAR, TEKNİK KONULARDAKİ SORULARINIZI ÖZEL MESAJ YOLUYLA DEĞİL DE GENEL FORUM ORTAMINDA SORUN Kİ, VERİLEN CEVAPLARDAN HERKES FAYDALANABİLSİN. BU KONUYA GÖSTERECEĞİNİZ ÖZEN İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Herkese selam.
Düşündünüz, taşındınız, forumdaki diğer DVB-S kartı kullanıcılarına danıştınız ve uzun araştırmalar sonucunda bakkaldan bir adet SkyStar 2 PCI DVB-S kartı almaya karar verdiniz. "SS2'nin bakkalda ne işi var" demeyin, otomobil alemi için 'Beyaz Şahin' neyse, şu an bilgisayarda uydu alemi için de bu kart o.
Neyse, kartınız hayırlı olsun. Peki şimdi ne mi yapacaksınız? Buyrun okuyun.

Aşağıda anlatacaklarımı test ettiğim kendi sistemimin ana hatları şöyle,
** Gigabyte 8IK1100 rev.2 anakart ** P4 2.6C HT 800 Mhz FSB işlemci ** Kingston 2x512 Mb 400 Mhz RAM ** Leadtek Winfast A340T GeForce FX5200 ekran kartı ** SkyStar 2.6B

SS2'nin, sistem kaynaklarının ne kadarını kullandığını görebilmek için küçük bir test yaptım. Aşağıdaki değerler, arka plandaki tüm programlar kapatılarak, sadece AltDVB çalışırken, görev yöneticisi ile alındı.

Ana pencere: FTA________PIP: YOK______İşlemci%: 10-24____RAM: 360 MB
Ana pencere: FTA________PIP: FTA______İşlemci%: 19-32____RAM: 370 MB
Ana pencere: ŞİFRELİ_____PIP: YOK______İşlemci%: 40-57____RAM: 360 MB
Ana pencere: ŞİFRELİ_____PIP: ŞİFRELİ___İşlemci%: 55-74____RAM: 370 MB

Görüldüğü gibi, kullanılan RAM miktarı hemen hemen sabitken, işlemci kullanımı, öncelikli olarak seyredilen kanal ya da kanalların çözünürlüğüne, ardından şifreli olup olmayışına göre değişmektedir. Ancak herhangi bir kanaldan kayıt yapmak işlemci ve RAM'e ek bir yük getirmez. Zaten AltDVB ile şifreli bir kanaldan kayıt yaparken, aynı transponder üzerindeki şifresiz bir kanala geçtiğimizde, işlemci kullanımının düşmesi bize kayıtların decrypt edilmeden yapıldığını göstermektedir.

Bu kadar giriş faslından sonra artık kurulum kısmına geçebiliriz. Eğer çok sorun olmayacaksa, anlatacaklarımı, format atılıp temiz Windows XP (ben professional edition SP1 kullanıyorum) kurulmuş bir sistemde uygulamak, başarıyı garantileyecektir.

Unutmadan birşey daha ekleyeyim. Eğer bol miktarda kayıt yapmak gibi bir düşünceniz varsa, benim size tavsiyem, kayıt yapacağınız hard diski ya da partitionu NTFS sisteminde ve mümkün olan en büyük cluster boyutu olan 64 kb ile formatlamanızdır (Cluster boyutu için Windows default değeri 512 byte yani 0.5 kb'tır). Bunun için öncelikle format atacağınız yerdeki tüm bilgilerinizi yedekleyin (yoksa çok ağlarsınız ) Ardından programlar/donatılar/komut istemi penceresinde şunları yazın:
format d:/fs:ntfs/a:64k (d yerine siz hangi diskinizi formatlayacaksanız onun harfini yazacaksınız.)
Son çıkan soruya 'evet' cevabını verdiğinizde 'dönülmez akşamın ufkundasınız' demektir, tebrikler.

Temiz Windows kurulumunu tamamladığınızı ve SS2 dışındaki herşeyin sürücülerini yüklediğinizi varsayarak kurulumu anlatmaya bu sefer gerçekten başlıyorum.

1) SS2'nin güncel sürücüsünü yükleyeceksiniz.

www.technisat-daun.de/download/en/soft/869.zip (22.3 Mb)

BU adresten indireceğiniz dosya SS2'nin v4.2.11 sürücüsünü, TechniSat DVB receiver yazılımını ve DVBViewer TechniSat Edition programını barındırmaktadır. Bu sonuncusunu yüklemeyeceksiniz, o yüzden otomatik yüklemeye engel olmak için sıkıştırılmış dosya içinden sadece DVBPCTVSTARS4.2.11 isimli klasörü tek başına ayrı bir yere kaydedin.

Başlat/Ayarlar/Denetim masası/Sistem/Donanım/Aygıt yöneticisi yolunu izleyerek diğer aygıtlar başlığı altında, yanında sarı bir soru işaretiyle SS2'yi görebilirsiniz (Ağ Bağdaştırıcısı olarak). Kendisine çift tıklayıp/sürücüyü yeniden yükle/Listeden ya da belirli bir konumdan yükle(ileri)/Arama.Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim(ileri)/Disketi var/Gözat yoluyla açılan pencereden hedef olarak DVBPCTVSTARS4.2.11 klasöründeki SkyNET.INF dosyasını gösterin (USB SS2 için SkyNETU.INF dosyası kullanılmalıdır). Buraya kadar anlatılanları hatasız yaptıysanız, SS2 kartınız, Ağ Bağdaştırıcıları başlığı altında, B2C2 Broadband Receiver PCI Adapter olarak sistemde yerini alacaktır.

Ardından DVBPCTVSTARS4.2.11\Install altındaki Setup.exe çalıştırılarak TechniSat DVB receiver programını sisteme kurun. Ama, uydudan download konusuyla ilgilenmiyorsanız, ve "sadece AltDVB bana yeter" diyorsanız, bu programı yüklemenize gerek yok. Bu durumda, sadece en son sürücüleri BURADAN alarak, yukarıda anlattığım şekilde SS2'yi sisteminize tanıtabilirsiniz.


2) Gerekli programları yükleyeceksiniz.

** DirectX 9.0c dergilerden çıkan CD'lerde filan bulunabilir. Yoksa bu adresten çekeceksiniz.
http://download.microsoft.com/downl...x_9c_redist.exe (33.4 Mb)

** Windows Media Player 10 dergilerden çıkan CD'lerde filan bulunabilir. Yoksa bu adresten çekeceksiniz.
http://download.microsoft.com/downl...2/mp10setup.exe (12 Mb)

** Cyberlink PowerDVD 5
http://download.gocyberlink.com/ftp..._Trial.1130.exe (6.3 Mb)
adresinden çekebilirsiniz.

** Moonlight-Elecard mpeg2 player
www.moonlightcordless.com/download/player2_3.zip (3.4 Mb)
adresinden çekebilirsiniz.
(Bu programı yükledikten sonra C:\Program Files\Common Files\Moonlight altında bulunan Sysnsh.exe'yi çalıştırarak tüm filtreler register etmelisiniz.)


3) Benim favori DVB-S programım olan AltDVB'yi yükleyeceksiniz.Programın yeni adresi, (yer6, adres için çok sağol)
http://altx.dap.ro/Alt-Dvb.htm
Buradan Alt-DVB_Full_20040409.zip, Alt-DVB_Update_Beta105.zip, Alt-DVB_Update_Beta106.zip ve Alt-DVB_Update_Beta107.zip dosyalarını kaydededin. Ardından C:\AltDVB şeklinde bir klasör oluşturup önce full, sonra da sırasıyla, update 1.05, update 1.06 ve update 1.07 klasörleri içindekileri, oluşturduğunuz bu klasörün içine kopyalayın.
Unutulmaması gereken nokta, AltDVB programı, sadece SkyStar1 ve SkyStar2 (PCI,USB) ile çalışır, Inca'cı ya da Aver'ciyseniz, sizin için üzgünüm.

Bu noktada, bazı Pentium 4 kullanıcılarını ilgilendiren ÖNEMLİ bir konuyu belirtmeliyim,

HYPER THREADING, ALT-DVB PROGRAMI İÇİN SORUN OLUŞTURMAKTADIR, BU YÜZDEN KAPATILMALIDIR.

Bunu yapmanın en kolay yolu, xcpu adlı programcığı kullanmak. Bunun için,
http://www.turkeyforum.com/satforum...ortune/xcpu.zip
adresinden indireceğiniz xcpu.exe dosyasını C:\AltDVB klasörüne kopyalayıp, masaüstünde bu dosyanın kısa yolunu oluşturun. Ardından bu kısa yolu sağ tıklayıp, Özellikler'i tıkladığınızda açılan pencerede Hedef bölümüne C:\AltDVB\xcpu.exe -a 0 -c C:\AltDVB\AltDVB.exe yazın. Son olarak pencerenin altındaki Uygula ve Tamam'ı tıklayarak işlemi bitirin. Artık bu kısayolu tıklayarak,kolayca AltDVB'yi Hyper Thereading fonksiyonunu kullanmaksızın çalıştırabilirsiniz. Hatta isterseniz bu kısa yol için AltDVB'nin orjinal ikonunu seçebilir ve ismini AltDVB olarak değiştirerek olaya estetik katabilirsiniz.

Peki Hyper Threading kapatılmazsa ne olur? AltDVB'yi çalıştırdıktan sonraki ilk 1-2 dakika hiçbir problem olmaz. Ardından seste kesilmeler başlar, sonrasında görüntü de takılmaya başlar, son olarak "tüm yazılanları uyguladım ama AltDVB'de problem var" diye foruma koşarsınız.

AltDVB'yi kurduktan sonra...... AAZ SONRAA!!!!!......

Uydu olayındaki yaygın sıkıntılardan biri de anteni ayarlamaktır. Herşeyi en iyi bilen ben, bu konuda da birşeyler yazayım dedim.

Daha önce hiç anten kurmadıysanız ve görünürlerde de kurulu bir anten yoksa yapmanız gereken ilk iş 1500$ değerinde bir GPS alarak bulunduğunuz yerin koordinatlarını öğrenmektir. Ben GPS'i aldıktan sonra bir arkadaşım bu iş için,
http://www.heavens-above.com/select...pecified&TZ=CET
adresinden de faydalanabileceğimi söyledi ama, bence siz yine de en pahalısından bir GPS alın, evde bulunsun.

www.smw.se/smwlink/slink20e.zip
adresinden indireceğiniz SMWlink programının Antenna Alignment bölümüne, biraz önce bulduğunuz latitude (enlem) ve longitude (boylam) değerlerini girdiğiniz taktirde program istediğiniz uyduya göre anteninizin bakması gerektiği yönü, yükseliş açısını ve LNB'nin polarizasyon açısını verecektir. Basit bir pusula ve açı ölçer yardımıyla bulduğunuz değerleri anteninize uygularsanız kabaca uyduya yönelmişsiniz demektir. Ardından, eğer mümkünse, analog bir receiver yardımıyla görüntüyü elinizle koymuş gibi bularak, anteninizin kaba ayarını tamamlayabilirsiniz. Eğer hangi frekanslarda arama yapacağınızı bilmiyorsanız,
www.kingofsat.net/en
adresi işinizi görecektir.

Analog yayınlar için yaptığınız ayar yeterli olabilir ama, digital yayınlarda sinyal seviyeniz tamamen yapacağınız ince ayara bağlıdır. Bunun için yapmanız gereken, bilgisayar masanızı komple yüklenip çatıya çıkmaktır. Böylece çanağı ve LNB'yi milim milim oynatırken görüntünün kaybolup gelmesine göre anteninizin ince ayarını yapabilirsiniz. Duyduğuma göre bazı amatörler bu iş için,
http://www.sat.projektas.lt/
adresindeki FastSatFinder programını kullanıyorlarmış. Neymiş efendim, böylece seçtikleri uydu ya da girdikleri transponder ve symbol rate'deki yayın şiddetini her saniye 100 üzerinden bir sayı olarak bilgisayar hoparlörlerinden duyabiliyorlarmış, yok efendim, antenin bulunduğu yere hoparlörlerden birini çekmek mümkün olduğu gibi istenirse, sesi taşımak için, evdeki telsiz telefonun interkom özelliğinden bile faydalanılabilirmiş... falan filan.
Arkadaşlar bunlar boş işler, gerçek uyducu vurur sırtına komple bilgisayar masasını, çıkar çatıya, delikanlı gibi ayarlar antenini. Kaderde masayla beraber çatıdan uçmak varsa da delikanlı gibi uçar. Hem ben geçen yıl çatıdan düştüm de ne oldu? Gördüğünüz gibi, hala cin gibiyim


AltDVB'yi kurduktan sonra, C:\AltDVB klasörü altındaki Register_DvbSource.bat'ı çalıştırın. Artık anteninizi de ayarladığınıza göre, cillop gibi kanallarla aranızda tek engel olarak hain GRAPH dosyası kalıyor "Nedir lan bu graph olayı, olmazsa olmaz mı, çektiklerimiz yetmedi mi, yöneticimiz uyuyor mu?" gibi manasız sorular sorup odanın içinde koşmaya başladıysanız, muhtemelen "fullx, freex, gece yarısından sonra multivizyon seyredecem LAAAN" gazıyla çalıştırmaya uğraştığınız onca DVB-S programı, sonunda beyninizde kalıcı hasara sebebiyet vermiş demektir. Bu durumda beyninizde virüs taraması yapın, olmadı low level format'a başvurun
Siz bu ruh hali içinde pek anlamayacaksınız ama ben yine de bir anlatayım. Bu graph dosyası sayesinde bilgisayarımız LNB'den kendisine iletilen işaretleri ses ve görüntü olarak cillop gibi kanallara çevirecek (AMAN SABAHLAR OLMASIN).

İşe, codeclerle aramızda arabuluculuk görevi yapacak olan Graphedit programını yüklemekle başlayacaksınız. Nerden mi?
http://www.doom9.org/
Siz belki farkında değilsiniz ama Cyberlink PowerDVD 5 ve kankası Moonlight-Elecard mpeg2 player sayesinde gerekli tüm codec'ler sisteminize yüklendiler ve düzgün bir şekilde sıralanabilmek için graphedit programıyla biraz dürtülmeyi bekliyorlar. Ee ne bekliyorsunuz o halde, hemen C:\Program Files\Graphedit altındaki register.bat'ı çalıştırın. Ardından C:\AltDVB\Devices altındaki SS2_BasicGraph.GRF'yi çalıştırın. Graph/Insert filters yoluyla açılan pencereden DirectShow Filters'in altından aşağıda yazacağım filtreleri çift tıklayarak graph dosyanıza ekleyin.
1) CyberLink Video/SP Decoder
2) Moonlight Odio Dekoda
3) Üst üste duran iki Video Renderer'den alttaki.
Codecleri eklediğiniz küçük pencereyi kapatabilirsiniz.Şimdi ekranda sizin eklediğiniz yukardaki 3 kutu ve,
4) ALT-DVB Source
5) MPEG-2 Demultiplexer
6) Default DirectSound Device
kutuları bulunmakta. Şimdi farenin sol tuşuyla tıklı tutup üzerine oku taşıyacağınız kutular üzerindeki kutucukları yazıyorum:
** 5'in Audio çıkışını 2'nin MPEG/LPCM in girişine
** 2'nin PCM out çıkışını 6'nın Audio input pin (rendered) girişine
** 5'in Video çıkışını 1'in Video in girişine
** 1'in Video Out çıkışını 3'ün Input girişine (Bu son işlem sırasında araya Overlay Mixer2 adında bir kutucuk eklenecek, paniğe kapılıp pencereden filan atlamanıza gerek yok. VALLA.
Eğer yazılanları doğru olarak uyguladıysanız, ana sayfa için olan graph dosyanız aşağıdaki resimde görüldüğü gibi olmalıdır.



Sol üst köşedeki disket sembolünü tıklayıp dosyanızı kaydettiğinizde ana pencereniz için kullanacağınız graph dosyanız hazır demektir. PIP için kullanacağımız graph dosyasını da bu dosyaya benzer şekilde oluşturacağız. Sadece 2 farklı nokta var:
1) Moonlight-Elecard MPEG2 Video Decoder
2) Moonlight Odio Dekoda (aynı)
3) Üst üste duran iki Video Renderer'den üstteki.
Birleştirme yöntemi öncekinin aynısı. Sadece biraz önce panik oldunuz diye bu sefer son işlem sırasında araya kutucuk girmeyecek. Yani aşağıdaki resimde görülen graph dosyasını oluşturmuş olmalısınız.



Bu seferki graph dosyasını, adının sonuna PIP ibaresi ekleyerek kaydedin. Şimdi geldik bu graph dosyalarını yerlerine yerleştirmeye. AltDVB ekranının solundaki Device'ı tıklayın. Açılan pencereden üstteki satırdan SS2_BasicGraph.GRF'ı seçin ve yanındaki Set'i tıklayın. Ardından alttaki satırdan SS2_BasicGraphPIP.GRF'ı seçin ve yanındaki Set'i tıklayın. Son olarak alttaki Register graph to ROT'u onaylayıp küçük pencereden çıkın.

Aslına bakarsanız, PIP için hazırladığınız graph dosyasını, aynı anda ana pencere için de kullanabilirsiniz. Ancak denemelerim sonucunda gördüm ki, CyberLink Video/SP Decoder, saniyede oynatabileceği görüntü karesi konusunda Moonlight-Elecard MPEG2 Video Decoder'den daha başarılı. "Peki o halde neden bu decoder'i PIP için de kullanmıyoruz?" diye soracak olursanız, bunun cevabı Overlay Mixer2 kutusunda yatıyor. Eğer CyberLink Video/SP Decoder'in ayarlarıyla oynayarak, Overlay Mixer2'ye ihtiyaç duymadan, direkt olarak, üst üste duran iki Video Renderer'den üstteki'ne bağlayabilirseniz, sorun ortadan kalkar. Teknik olarak bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum, yapabilen olursa bana da bildirsin. Ayrıca,nedense, CyberLink Audio Decoder'i AltDVB ile kullanamadım. Bunu da yapabilenlerden mesaj bekliyorum.


Kanalların Ayarlanması:

Ben ayarları HOTBIRD uydusu için anlatacağım, siz istediğiniz uyduya göre işlemleri tekrarlayabilirsiniz. Diseq switch kullanmadığım için bu kunuda malesef yardımcı olamayacağım

www.kingofsat.net/en/satellites.php
adresinden, istediğiniz uydunun karşısındaki disket'i tıklayarak güncel trasnsponder listesini indirin. Kaydettiğiniz *.ini (örneğin Hotbird için 0130.ini)dosyasını C:\AltDVB\SatFiles\Transponders klasörüne kopyalayın.
AltDVB ekranında sol üst köşedeki Satellite/Add yoluyla açılan pencereden Hotbird 1-5'i çift tıklayın, açılan pencerede Ku Linear'ı tıklayın, Load channels into list'i onaylayın ve Save'i tıklayarak ayarlarınızı kaydedin.

Açılan penceredeki Hotbird uydusunun yanındaki mavi topa çift tıklayıp (yeşile dönüşecek) sol üstteki Scan'i tıklayın. Ardından Select/Select ALL transponders/Scan'i tıklayarak, tüm transponderleri taratmaya başlayın. Tarama bittikten sonra Replace'i tıklayarak, yeni bulduğunuz kanalları eski listenin yerine kaydedin.


Şifreli Kanalların İzlenmesi:

Bu iş için, yankse, shlcrypt, faust, fenrir gibi, plugin adı verilen dll dosyaları mevcut. Bunların ortak görevi güncel softcam.key dosyalarını kullanarak, yayını, crypt işleminin tersi bir süreçten geçirip decrypt etmek. Son çıkan plugin olan S2emu, açıkçası sadeliği, sık güncellenmesi, hızı, nagra key'lerini kendisi bulabilmesi (meşur auto uptade=au) gibi özelliklerle benim kalbimi kazanmayı başardı. Burada da onun kullanımını anlatacağım.

1)http://www.happysat.org/modules.php...p=getit&lid=295
adresinden plugin'in son versiyonunu (1.076) indirip, S2Emu.dll dosyasını C:\AltDVB\Plugins ve C:\AltDVB\Plugins\Pip klasörlerinin içine kopyalayın.
2)http://www.turkeyforum.com/satforum...tachmentid=3655
adresinden indirdiğiniz sıkıştırılmış dosyadaki Files klasörünün içindeki tüm dosyaları C:\AltDVB klasörü içine kopyalayın.
3)www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=33
adresindeki Softcam&MR__Keys.zip dosyası içindeki softcam.key dosyasını C:\AltDVB klasörü içine kopyalayın. (Devamlı güncellenen key dosyaları için mach1 ustaya teşekkürler).
Artık tek yapmanız gereken şey, AltDVB ekranındaki Plugins'i tıklayıp açılan pencereden Packet Size değerini 184 olarak seçmek ve aynı sayfadaki S2-Emu başlığı altındaki Enabled seçeneğini onaylamak. Hepsi bu. Auto update içinse, nagravision bir kanalı açıp, Plugins'i tıklayıp açılan pencereden S2-Emu/Info'yu tıklayıp 10 saniye kadar beklemelisiniz.


Teletext Sayfalarının ve Altyazıların görüntülenmesi:

Bunun için MDTeleText adlı plugin'i kullanacaksınız.
http://www.chl.chalmers.se/~ohrn/te...eText-v0.62.zip
adresindeki dosyayı indirin. Zip dosyası içindeki MDTeleText.dll dosyasını C:\AltDVB\Plugins klasörüne, MDTeleText.ini dosyasını ise C:\AltDVB klasörüne kopyalayın. AltDVB ekranındaki Plugins'i tıklayıp açılan pencereden, TeleText başlığının altındaki, Active ve SW Subtitles seçeneklerini onaylayın. Gördüğünüz gibi teletext sayfanız açıldı. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Bu arada teletext sayfasındaki tüm sayfa numaralarının 'tıkıleybıl' olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Altyazılar içinse tek yapmanız gereken, altyazıların aktığı teletext sayfasına açmak. Bu sayfanın numarası, mesela Multivision'larda, ilk açılan teletext sayfasında yazarken (889), kimi kanallarda ise teletext sayfalarını dolaşıp bu sayfanın numarasını aramanız gerekebilir. Herşeyi doğru yaptıysanız ve izlediğiniz kanalda o an altyazı varsa, altyazıların da ekranda belirmiş olması gerekir. Son olarak, eğer altyazılarla ilgili değişiklikler yapmak isterseniz, bunu MDTeleText.ini dosyasını notepad ile açıp içinde gerekli değişiklikleri yaparak sağlayabilirsiniz.


Yayınların Kaydedilmesi:

AltDVB ile aynı transponder'de bulunan 4 ayrı kanal, şifreli olup olmamasına bakılmaksızın, aynı anda kaydedilebilir. Bunun için, kaydedilecek kanal izlenirken, AltDVB ekranının sol ortasındaki Record'u tıklamak ve açılan küçük pencereden, kaydedilmesi istenen stream'leri seçmek gerekir. Eğer, record'a bastığınızda, default ayarlarla, kaydın hemen başlamasını istiyorsanız, ki bunun bir sakıncası yoktur, Settings/Recording penceresindeki Confirmation before start recording seçeneğinin onayını kaldırmalısınız. Ayrıca, kayıtların nereye yapılacağını da, yine aynı penceredeki Destination directory yardımıyla seçebilirsiniz.


Kayıtların DivX, XviD ve VCD'ye Dönüştürülmesi:

AltDVB programıyla yapılan kayıtlar, transport stream (ts) formatındadır. Bu tür kayıtlar, ham kayıtlar olup, pek dost canlısı değildirler ve Media Player Classic gibi birkaç program dışındaki diğer player programlarıyla da izlenemezler. Media player classic programının işletim sisteminize uygun versiyonunu, aşağıdaki adresten indirebilirsiniz,
http://sourceforge.net/project/show...ackage_id=84358

Aşağıda, yaptığınız ts uzantılı kayıtları MPEG-4 (DivX,XviD) veya VCD formatına çevirebilmeniz için sırasıyla kullanmanız gereken programları ve yapmanız gereken işlemleri bulacaksınız. Bunlar sırasıyla, decrypt, demultiplex, cut, multiplex ve convert işlemleridir. Aslında dönüşüm işlemi, bu işlemlerden bazıları atlanarak, farklı programlarla da yapılabilir. Ama ses-görüntü senkronizasyonunun bozulması veya kayıtların olduğundan çok daha kısa gözükmesi gibi problemlerle karşılaşmak istemiyorsanız, anlatacağım yolu izlemenizi öneririm.


--Decrypt--

Eğer yaptığınız kayıt şifreli bir kanaldansa, uygun plugin ve softcam.key dosyasıyla, offline olarak şifresi çözülmelidir. Bunun için, TSOfflineDec programını kullanacaksınız.
http://altx.dap.ro/Alt-Dvb.htm
adresinden TsOffDec_20040416.zip ve TSOffDec_20040501_Update.zip
dosyalarını kaydedin. Bu zip dosyalarını açıp, önce full, sonra da update klasörleri içindekileri, C:\Program Files\TsOffDec klasörüne kopyalayın. Bu klasör içindeki Plugins klasörüne ise, SkyCrypt ile şifrelenmiş kayıtlar için S2emu.dll (v1.06) (Bu durumda softcam.key dosyasını doğrudan C:\Program Files\TsOffDec klasörüne kopyalanacak), diğer tüm şifreleme türleri içinse Yankse.dll (v1.31.0) ve softcam.key dosyalarını kopyalamalısınız.
TsOffDec dosyasına tıklayarak programı çalıştırdıktan sonra aşağıdaki yolu izleyin.
1) Decrypt edilecek kaydı seçin.
2) Uygun plugin dosyasını seçin. Ardından programı kapatıp tekrar açın.
3) Analyze'ı tıklayın.
4) Decrypt'i tıklayın.
İşlem bittiğinde, kaynak dosyası ile aynı yerde ve isminin sonuna _decripted ifadesi eklenmiş olarak, decrypt edilmiş kaydı bulabilirsiniz.



Her bir decrypt işlemi, kaydın uzunluğuna ve sisteminizin özelliklerine göre 1-1.5 saat civarı bir süre alır. Benim size tavsiyem sisteminizin özelliklerine göre aynı anda birden fazla kaydı dcrypt etmenizdir. Örneğin, ben kayıtlarımı birkaç hafta biriktirip, daha sonra aynı anda 6 adet kaydı 2-2.5 saat civarında decrypt ediyorum ve bu sırada işlemci kullanımım %90'larda seyrediyor.


--Demultiplex--

Decrypt ettiğiniz kaydınızı ses ve görüntü bileşenlerine ayırmanız için,
http://www.turkeyforum.com/satforum...tachmentid=4036
adresindeki PVAStrumento programını kullanacaksınız.
İndirdiğiniz zip dosyası içindeki 2 adet klasörü, C:\Program Files\PVAStrumento klasörüne kopyalayın. gui klasörü altındaki PVAStrumento dosyasına tıklayarak programı çalıştırdıktan sonra aşağıdaki yolu izleyin.
1) Bileşenlerine ayrılacak kaydı seçin.
2) demux'u tıklayın.



3) Yeni kaydın nereye yapılacağını seçin.
4) Write .idd files for MPEG2Schnitt seçeneğini onaylayın. (Bunu, biraz sonraki cut işlemini kolaylaştırmak için yapıyoruz)
5) Expert penceresini açın.



6) Relaxed TS semantics on input seçeneğini onaylayın.
7) Start'ı tıklayın.



Bu işlemler sonunda 3) maddesinde seçtiğiniz klasörde, mpv (görüntü dosyası), mpa (ses dosyası), 2 adet idd (biri ses, biri de görüntü için kimlik dosyaları) ve txt (işlemin ayrıntılarını gösteren günlük dosyası) olmak üzere 5 adet dosya olmalı. Bazı kayıtlarda, demux işlemi sonunda, ses dosyası ya da hem ses hem de görüntü dosyaları, 2'ye bölünmüş halde oluşturulabilir. Bu durumda yapılması gerekenleri bir sonraki, cut aşamasında anlatacağım.


--Cut--

Bileşenlerine ayırdığınız kaydınız içindeki reklam benzeri kesintileri temizlemek için,
www.mdienert.de/mpeg2schnitt/index.htm
adresindeki Mpeg2Schnitt programını kullanacaksınız.
İndirdiğiniz zip dosyası içindeki tüm dosyaları C:\Program Files\Mpeg2Schnitt klasörüne kopyalayın. Mpeg2Schnitt dosyasına tıklayarak programı çalıştırdıktan sonra aşağıdaki yolu izleyin.
1) Kesilecek olan *.mpv şeklindeki görüntü dosyasını açın. Merak etmeyin, program, görüntü dosyası ile aynı ismi taşıyan ses dosyasını da aynı noktalardan, otomatik olarak kesip biçecektir.
2) Slide bar veya Play/Pause butonunu kullanarak kaydınızın saklamak istediğiniz bölümünün başlangıç noktasına gelin.
3) In'i tıklayın.
4) Saklamak istediğiniz bölümünün bitiş noktasına gelip Out'u tıklayın.

Bu noktada kısaca bir bilgi vermeliyim. Elinizdeki kayıt IBBPBBPBBPBBI şeklinde sürüp giden binlerce film karesinden (frame) oluşmaktadır. Sizin bilmeniz gereken tek şey, oluşturacağınız her bölüm, I frame ile başlamalı ve I veya P frame ile bitmelidir. Zaten siz isteseniz bile, program, hatalı başlangıç (in) ve bitiş (out) noktaları seçmenize izin vermeyecektir. Frame bulucu olarak adlandırdığım 4 adet butonu kullanarak, bulunduğunuz noktadan hemen önceki veya hemen sonraki in ve out frame'lerine kolayca gidebilirsiniz.

5) New'i tıklayarak, seçtiğiniz kısmı listeye ekleyin.
6) Yukardaki 2-3-4 ve 5. maddeleri, tüm kaydınızdaki istenmeyen bölümler bitene kadar tekraralayın.
7) Kaydetmeyi istediğiniz tüm bölümler listeye eklendikten sonra Cut'ı tıklayın ve açılan pencereden temiz kaydın nereye kaydedileceğini seçerek işlemi tamamlayın.



Eğer bir önceki demultiplex aşamasında, ses dosyası 2'ye bölünmüş halde oluştuysa, yukarda anlattığım işlemlerden önce, her iki ses dosyasını da 1) maddesinde anlattığım şekilde ard arda açın. Ardından ilk ses dosyasını çift tıklayın ve en başını in, en sonunu ise out noktası olarak seçin, new'i tıklayarak ilk ses dosyasını listeye ekleyin, aynı işlemi ikinci ses dosyası için de tekrarladıktan sonra cut'ı tıklayarak, 2 parça olan ses dosyanızı birleştirip tek bir ses dosyası haline getirebilirsiniz. Tabi daha sonra, 2 parça olan ses dosyalarını ve mpa.idd dosyalarını silip, yerlerine yeni ses dosyasını ve yeni mpa.idd dosyasını kaydetmeyi unutmayın. Yanlız bunu yaparken yeni dosyalara, eskilerinin isimlerini vermelisiniz.
Eğer sadece ses değil, hem ses hem de görüntü dosyaları 2 parça halindeyse, yukarda anlattığıma benzer yöntemle bu sorunu da halledebilirsiniz.


--Multiplex--

Reklamlardan arındırılmış ses ve görüntü dosyalarını tekrar birleştirmek için,
http://download.pegasys-inc.com/dow...-install-EN.exe
adresindeki TMPGEnc 3.0 XPress programını kullanacaksınız.
İndirdiğiniz setup dosyasını çalıştırarak programı bilgisayarınıza kurun. Programı çalıştırdıktan sonra aşağıdaki yolu izleyin.
1) MPEG tools'u tıklayın.
2) Açılan pencereden video bileşenini seçin. Program, aynı klasör içindeki, aynı isme sahip ses bileşenini otomatik olarak seçecektir.
3) Sonuçta oluşturulacak mpg dosyasının nereye kaydedileceğini isterseniz değiştirebilirsiniz.
4) Start'ı tıklayarak işlemi başlatın.




--Convert--

Ve son olarak *.mpg şeklindeki kaydı DivX ya da XviD formatına dönüştürmek için, efsanevi Auto Gordian Knot (AutoGK) programını kullanacaksınız.

http://len0x.btothec.com/web3/modul...?name=Downloads
adresinden AutoGordianKnot.1.60.Setup.exe dosyasını kaydedip programı kurun. Ancak bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta, kurulum sırasında Support for ESS-based standalones kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın. Böylece kayıtlarınızı sadece bilgisayarda değil, Vestel dvd/divx player türü ESS chipset kullanan cihazlarda da seyredebilirsiniz. Gerekli bilgiler için,
http://www.turkeyforum.com/satforum...ead.php?t=10685
adresine bir gözatın.
Programı çalıştırdıktan sonra aşağıdaki yolu izleyin.

1) File input seçeneğini işaretleyin.
2) XviD yapacağınız *.mpg dosyasını seçin.
3) *.avi şeklindeki XviD dosyasının nereye kaydedileceğinizi seçin.
4) Oluşturacağınız XviD dosyasının boyutlarını seçin. Ben müzik kliplerini birleştirerek oluşturduğum, ortalama 70-75 dakikalık kayıtları 800 mb'lık CD-R'lara sığacak şekilde sıkıştırıyorum.
5) Advanced Settings'i tıklayın.



6) Açılan pencereden kullanacağınız codec'i seçin. Benim ve AutoGK programının yapımcısının tavsiyesi, AutoGK programı kurulurken zaten otomatik olarak sisteminize kurulup başka hiçbir codec yüklemenize gerek bırakmayan Koepi'nin XviD codeğini kullanmanız.
7) Ses için VBR MP3 seçeneğini işaretleyin, kbps değeri içinse 80-128 arası değerler idealdir.



8) Add Job'u tıklayın.
9) İşlem bittikten sonra bilgisayarınızın kendiliğinden kapanmasını istiyorsanız Shutdown when done seçeneğini onaylayın.
10) Start'ı tıklayarak işlemi başlatın.

Kayıtlarınızı VCD olarak kaydetmek için multiplex aşamasında kullandığımız TMPGEnc 3.0 XPress programını kullanabilirsiniz. Ancak, denemediğim hiçbir işleme, yazımda yer vermeme prensibimden dolayı, bu işlemin ayrıntılarını anlatmayacağım.


Şu ana kadar anlattığım her konuda, zaman içinde birkaç alternatif yol denedim ve denediklerim arasında en iyisini bulduğuma inandığımda bunu yazıma ekledim. Yani yazımda, denemediğim ve çalışmayan hiçbirşey yok. Daha iyi yöntemler bulduğumda da bunu sizlerle paylaşacağım. Ancak anlattıklarımdan daha iyisini bilen arkadaşlar varsa, lütfen bilgilerini bizimle paylaşsınlar.

Anlattıklarımı uygularken bir sorunla karşılaşırsanız, yazıdaki ilgili bölüme bir daha göz atın, eğer sorun devam ediyorsa bana bildirin, size elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Yazımda yerverdiğim programların kullanım süreleri ile ilgili sorularınız dışındaki diğer sorularınızı lütfen özel mesaj ile sormayın. Böylece benzer sorunlar yaşayan arkadaşlara da faydanız dokunmuş olur.

İşe, codeclerle aramızda arabuluculuk görevi yapacak olan Graphedit programını yüklemekle başlayacaksınız. Nerden mi?
http://www.doom9.org/
Siz belki farkında değilsiniz ama Cyberlink PowerDVD 5 ve kankası Moonlight-Elecard mpeg2 player sayesinde gerekli tüm codec'ler sisteminize yüklendiler ve düzgün bir şekilde sıralanabilmek için graphedit programıyla biraz dürtülmeyi bekliyorlar. Ee ne bekliyorsunuz o halde, hemen C:\Program Files\Graphedit altındaki register.bat'ı çalıştırın. Ardından C:\AltDVB\Devices altındaki SS2_BasicGraph.GRF'yi çalıştırın. Graph/Insert filters yoluyla açılan pencereden DirectShow Filters'in altından aşağıda yazacağım filtreleri çift tıklayarak graph dosyanıza ekleyin.
1) CyberLink Video/SP Decoder
2) Moonlight Odio Dekoda
3) Üst üste duran iki Video Renderer'den alttaki.
Codecleri eklediğiniz küçük pencereyi kapatabilirsiniz.Şimdi ekranda sizin eklediğiniz yukardaki 3 kutu ve,
4) ALT-DVB Source
5) MPEG-2 Demultiplexer
6) Default DirectSound Device
kutuları bulunmakta. Şimdi farenin sol tuşuyla tıklı tutup üzerine oku taşıyacağınız kutular üzerindeki kutucukları yazıyorum:
** 5'in Audio çıkışını 2'nin MPEG/LPCM in girişine
** 2'nin PCM out çıkışını 6'nın Audio input pin (rendered) girişine
** 5'in Video çıkışını 1'in Video in girişine
** 1'in Video Out çıkışını 3'ün Input girişine (Bu son işlem sırasında araya Overlay Mixer2 adında bir kutucuk eklenecek, paniğe kapılıp pencereden filan atlamanıza gerek yok. VALLA.
Eğer yazılanları doğru olarak uyguladıysanız, ana sayfa için olan graph dosyanız aşağıdaki resimde görüldüğü gibi olmalıdır.

yukardakı 2 resmı burdan ıtıbaren sıze lazım olcak oraya bakarak graph edıt edebılırsınız...



L
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

şimdi bi kere o çok eskidi artık ayrıca hersini anladım ben onum sorum diseq ayarları ve lnb ayarları hakkında yüzbaşı fifiland...

şimdi herkes içinn ve benim için buraya yada bana baba bi anlatım yapman farz olduu .. anonim değil ...powered by anzorat değil...

BUILD BY ANZORAT olmalıı...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Bu anlatım bi kukulita kıvamıı... sen bi yüzbaşısın olmazkii ...

BANA build by anzorat lazım.... yeni olcakk

19 haziran olcakk yada sonrası olcakk...



A
19 yıl
Binbaşı

olm fifi ordusunun elinde sancakli fifi eri daha ne anlatim gozune dursun ayrıca beklıceksın eger ıstıosan gıt ıstatıstık odevını bul sen once davaro...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

ya bu fifilik beni sat'a kadar fırlattırdıı olmazzz olmazz ....

YA diyorum ki build by anzoo sen diyosun ben hanzooo..

yazında diseqc olmadığı için ayarları bilmiyorum demişsin ..olmazzz...

öğrencenn .. bekliyorummm

Powered by fifiland


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Binbaşı

post yukseltmek ıcın bu tur oyunlara gelmıcem fifiland krali kardes...

post yukseltmek ıcın benı kullanamazsın birader msn denılen sey var ordan yazsana kum kargasi...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anzorat -- 19 Haziran 2005, 22:45:08 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
19 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

bir kum düşünnn dedim düşünmedin ... banane posstan mosttan .. ben anlarım mossattan..

geççen bu ayakları oynıcan kırkayakları...

ozman şimdi bu konuya bir veda yazısı olsun bu ...

bir professional forumcuya yapılan bu muamele , bir yüzbaşıya yakışmadıı .. msn miş ,mişmiş falan

yakışmadıı sana


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
19 yıl
Binbaşı

ya hadı ya ahahahahhahahahahhaha



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.