Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
378
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İYİ BAYRAMLAR _ Akla Pranga Olurmu ?_
K
15 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Akla pranga olmaz
1: Laik-üniter-yüzü medeniyete dönük bir devlet olacağız ama özümüzle-geçmişimizle barışık olacağız. Örneğin ekonomide, Osmanlı modelini de, İslam alimlerini de sorgulayacağız! Türkiye'nin güncel sorunlarını sentez edip okullarımızda okutacağız. Kendi dinimizi kendi kültürümüz içinde algılayıp Arap emperyalizminin günlük hayatımıza sızmasına izin vermeyeceğiz.

2: Birbirimizi "dinci-dinsiz" diye suçlamayacağız. Felsefeyi daha da geliştireceğiz. Aklımıza pranga vurmayacağız. Avrupa'ya değil, geldiğimiz yere Doğu'ya bakacağız. Gideceğimiz yer "batı olabilir" ama ilk önce nereden geldiğimizi bulacağız. Avrupalı veya Arap olmadığımızı kesin olarak anlayacağız.

3: Ekonomide ezberimizi bozacağız. Bize dayatılan kalıplardan kurtulacağız ve geleceğimizi elimize alıp, kendimizi yeniden doğuracağız! Denizler dalgalanmadan durulmaz!

İyi bayramlar. Asla umudunuzu kaybetmeyin. Türkiye kendine "dikilen kefeni" her zaman yırttı ve yine yırtacak.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=112044&YZR_KOD=97







< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King_Menes -- 5 Aralık 2008; 15:05:41 >

K
15 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.