arkadaşlar bilgisayarımı 2 farklı programdan da tarattım, İşlemcim Intel Merom T7300. 2 tane bellek slotum var bi tanesinde 1gb 667Mhz(olduğunu sanıorm) ram var. Everestde anakartımın özelliklerinde DDR2-667 desteklenir dior yani burda bi sorun çıkmamalı. Asıl mesele, varolan 1gb'i çıkartıp 2 tane 2gb takmak istiorm, burda da 32/64 bit sorunu ortaya çıkıor. OS'em MS Vista Home Pre- 32 bit ,fakat işlemcimden emin değilim. İşlemcim 64 bit olsa bile, OS 32 bit olduğu için 2 tane 2gb bellek sorun çıkartırmı?. Ve işlemcimin 64 bit olup olmadığına kesin olarak nerden bakabilirim? Sonuç olarak önümde 2 seçenek var; -1gb ı yerinde bırakmak ve bi tane 2 gb takmak. -Eğer desteklerse 2 tane 2gb takmak.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
İşlemcim Intel Merom T7300.
2 tane bellek slotum var bi tanesinde 1gb 667Mhz(olduğunu sanıorm) ram var.
Everestde anakartımın özelliklerinde DDR2-667 desteklenir dior yani burda bi sorun çıkmamalı.
Asıl mesele, varolan 1gb'i çıkartıp 2 tane 2gb takmak istiorm, burda da 32/64 bit sorunu ortaya çıkıor.
OS'em MS Vista Home Pre- 32 bit ,fakat işlemcimden emin değilim. İşlemcim 64 bit olsa bile, OS 32 bit olduğu için 2 tane 2gb bellek sorun çıkartırmı?.
Ve işlemcimin 64 bit olup olmadığına kesin olarak nerden bakabilirim?
Sonuç olarak önümde 2 seçenek var;
-1gb ı yerinde bırakmak ve bi tane 2 gb takmak.
-Eğer desteklerse 2 tane 2gb takmak.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.