1. sayfa
birde her mısır niye patlamıyor , bunların patlayan ve patlamayan mısır diye cinsleri var ![]() dediğin gibi patlayan mısırın tanelerinde ne oluyor açıklansa daha iyi olur ![]() Patlamış mısırda canım çekti şimdi ![]() |
Vallahi ya.. olsa da yesek ![]() |
evet bence cok teknik bi konu bu ... kesinlik le bu patlamayan mısır tanelerini patlatmanın bi yolu bulunmalı.. patlamıs mısır yerken patlmamıs tanelerin araya karısması cok rahatsız edici...![]() |
![]() ![]() |
Bende patlatıcam diye tekrar ateşe verirdim kararırdı iyice. Sonra israf olmasın diye onlarıda yerdim........................ |
![]() ![]() |
bu dediğini 2 kez denedim 2 sindede tencerenin dibi tuttu mısırlarda köz mısır oldu:D |
1. sayfa
21 Nisan 2005 — Sinema salonlarının vazgeçilmezi patlamış mısırların arasında, -her seferinde de mutlaka olan- kahverengi patlamamış sert mısır taneleri dikkati çeker. Bilim insanları, mısır tanelerinin neden patlamadığını araştırdı.
Mısır taneciklerinin patlaması için nem oranının yüzde 15 civarında olması gerekiyor. Purdue Üniversitesi uzmanları taneciklerin patlamasındaki sırrın dış kabukta yattığını ortaya koydu. Dış kabuğun hava kaçırması durumunda, tanecik içindeki nem oranının yeterli düzeye yükselmediği görüldü. Nem belli bir düzeye yükseldiğinde, mısır taneciğinin içindeki damarlar basınca dayanamayarak patlıyor. Ancak, kabuğun tanecikteki nemi kaçırması sonucunda ise mısır patlayamıyor.
Purdue uzmanı Bruce Hamaker’ın, 14 farklı mısırın patlama performanslarını karşılaştırdığı makalesi BioMacromolecules dergisinin 11 Temmuz sayısında yayımlanacak.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.