Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
8
Cevap
1300
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Notebook HDD sini clone layarak degistirmek
M
18 yıl (197 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Notebook umda 5400rpm 160 gb disk var. ben bunu 7200rpm ile degistirmek istiyorum.
ancak mevcut kurulumumu bozmadan, yani isletim sistemi kurulu programlar falan ellemeden, kopyalayip oyle takabilirmiyim..

tabi birde bu diskte recovery partition var. normalde gozukmeyen, ve laptop in kurulum dosyalarinin oldugu.. o partitionu da ayni sekilde yaratip o dosyalari da oraya kopyalamak istiyorum.

bu sekilde yapabilir miyim sorunsuz yani aynen takicam ve kaldigim yerden makinami kullanmaya devam edicemm??

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



A
18 yıl (4852 mesaj)
Yarbay

Norton ghost ile bu işi yaptığımı hatırlıyorum.
Hirens boot CDyi indir ve Clone disk dene.
Eğer bir seferde yapamazsan orjinal distkteki partitionları sırasıyla yenisinde oluşturur (gizlilerin boyutu aynı olsun) tek tek image alıp yenisine atarsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
18 yıl (197 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

ok deneyecegim, sonucu bildiririm, umarim olurr..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
18 yıl (6525 mesaj)
Yarbay



Bu konuyu ben de çok merak ediyorum, eğer bunu yapabiliyorsak notebookumun içerisindeki HDD'yi çıkartıp 320 GB lık bir disk takmayı düşünüyorum.

Ancak kullandığım IBM'in HDD'sini olduğu gibi clone yapmak mümkün mü sorusuna bir cevap bulmam öncelikle. Zira olduğu gibi clone yapamazsam hiçbir anlamı kalmıyor...

Siz de notebookunuzun modelini ve sonucu yazarsanız çok sevinirim...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
18 yıl (757 mesaj)
Teğmen

ben de 320'lik bir değişim yapmak üzereyim ve araştırmalar sonucu Acronis Migrate 7.0'ın tavsiye edildiğini öğrendim.
yakın zamanda deneyeceğim ama olacak gibi görünüyor, zira pdf dökümanında özellikle bahsedilmiş bu işten.
bitince haber veririm.
incelemek isteyen olursa pdf linki aşağıdadır. (adresteki boşluğu kaldırmayı unutmayın)

http://rapid share.com/files/141535914/MigrateEasy7.0_ug.en.rar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
18 yıl (615 mesaj)
Yüzbaşı

yapacagınız işin zahmetine girmeden temiz bir kurulum yaparsınız olur biter.Hdd içerisindeki gizli sistem kurulumu dosyalarınıda sonradan eklersiniz ama çalışırmı bilmem.O kadarda önemlibir husus değil ayrıca..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
18 yıl (757 mesaj)
Teğmen

quote:

Orjinalden alıntı: kantırcı_1
...çalışırmı bilmem.O kadarda önemlibir husus değil ayrıca..


bu da bir yaklaşım. yalnız format atıp sistem kurmanın yarım saat, üzerine programları kurmanın bir saat, halihazırdaki flashget linklerinin de referanslarıyla tekrar yerine getirmenin en az bir yarım saat almasını da hesaba katalım. zavazingoları kur, habire restart et, bir de standart optimizasyonlar falan, uzar da uzar o iş. üşenmek gibi bir derdim olmasa öyle yapardım emin ol.

bendeki devir teslim işi tamamdır arkadaşlar. artık 80 yerine 320lik bir hdd takılı makineye ve her şey yerli yerinde. yukarda bahsi geçen programla yaptım. acronis true image da aynı işi yapıyor olsa gerek, çünkü true image'a upgrade ister misiniz diye sordu.

önce bir hdd kutusuna yeni diski alıp, target olarak onu gösterdim. gerisini kendisi halletti. yalnız çok enteresandır, takılı mp3 playeri (zen stone 2gb) tanırken harici diskleri (1TB WD, 500GB Seagate, 160GB WD) aygıt yöneticisinde göstermesine rağmen bilgisayarımda görüntülemedi. bilgisayarım-->yönet-->depolama-->disk yönetimi ne gelip o sürücülere tek tek tıklayıp harfi ben belirteceğim deyince onları da sorunsuz gördü. herşey bıraktığım gibi, herhangi bir sıkıntı çıkmadı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
18 yıl (197 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi


bendeki devir teslim işi tamamdır arkadaşlar. artık 80 yerine 320lik bir hdd takılı makineye ve her şey yerli yerinde. yukarda bahsi geçen programla yaptım.



hirens boot cd ile mi yaptinn?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
18 yıl (757 mesaj)
Teğmen

Acronis Migrate 7.0 kullandım. ghost ile de yapılabiliyor olması lazım, disk değil de partition copy seçilirse sorun olmamalı. ancak benim denediğim migrate, küçük bir program (15mb). oldum olası ghost'a sinir olmuşumdur.

edit:imla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheetahonline -- 31 Ağustos 2008; 19:19:02 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.