2006 modeol corollamız var.araç sanırım 4000 devirlerde boğuk bir ses vermeye başlıyor. 5.viteste tam 120km/h ye denk geliyor, 110 da sorun yok 130da sorun yok ama 120 basınca boğuluyor gibi araç sesi artıyor normal mi bu durum? acaba valf zamanlamaları tam o devirde mi değişiyor da boğuntu yapıyor sizin araçlarınızda da aynı sorun var mı?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Arkadaşım 115 - 130 rası hızda motordaki ses sana yuksek gelebilir bundan sonra bastıgında vvt-i de devreye girer ve motor iyice sessizleşir ve ondan sonrada daha basarsan yavas yavas atmaya baslar.Yani kısacası o senin bahsettiğin hızda vvt-i devreye giriyor
vvt-i dediğimiz variable valve timing-intelligent değişken subap zamanlaması olayı.yani ne oluyor tam o devirde motorda, motor böyle zorlanıyormuş gibi oluyor sanki 2 devir aralığı varmış da 1.aralığın son deviri gibi
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.