Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
532
Tıklama
0
Öne Çıkarma
(((DEİZM)))
İ
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çogu insanin inandigi gibi ateizm'e giden yolda bir durak olmayan, etrafinda olan şeyleri, herkesin tanridan geldiğine inandiği ve cogu kimsenin de sorgulamadan körü körüne uydugu kitaplari beynini kullanarak mantik çerçevesine oturtmaya calışan, bunun neredeyse imkansiz oldugunu gorunce, belki de uzun zamandir dusunduğu evren nasil yaratildi sorusunun mantikli tek cevabinin tanrinin varligi oldugunu kabul eden, fakat dunyayi ve insanlari yaratmiş tanrinin bu kitaplari yazacak, gonderecek, bu kadar karişikliga neden olup, savaşlar başlatacak, bir suru insanin olumune neden olacak sonra da gonderdigi kitapta insan oldurmek gunahtir diyecek niteliklere (iyi veya kötü) sahip olamayacagina inanan insanlarin dinidir. bu da ulkemizde fazla bilinmedigi icin bir cok asilsiz yorumla karşi karşiya kalan dinlerden biridir... bir de alinti yapmak gerekirse;

Deizm (yaradancılık), evreni bir Tanrı'nın yarattığına inanmakla beraber yaratıcının evrene hiç bir müdahalesi olmadığını/olmayacağını savunan Tanrı görüşüdür.

Deistler genelde doğaüstü olayları (kehanet veya mucizeler), yaradanın dinlerle olan bağını, kutsal metinleri ve ortaya çıkmış bütün dinleri reddederler. Bunun yerine; deistler doğru dini inanışların insan mantığında ve doğal Dünya'nın kanunlarında görmeyi tercih ederler. Bu doğrultuda da; varolan tek bir tanrının varlığını kabul ederler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ist_eco -- 22 Temmuz 2008; 22:30:36 >

A
16 yıl
Binbaşı

Biyerden bakınca mantıklı bi insanç sistemi..ama diyer yandan İslam insanlara güzel ahlak sahibi olmalarına yönlendiren bi inanç sistemi..Ama hiç bi insan bunlara çok bağlı olmamalı, çünkü hayat böyle değil, dünya böyle değil.bazen insanların dilinden de konuşmak gerek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Yarbay

Ben de ifade ettiğin şekilde bir inanç yapısına sahibim.
Ama şu ifadeye katılmıyorum; "fakat dunyayi ve insanlari yaratmiş tanrinin bu kitaplari yazacak, gonderecek, bu kadar karişikliga neden olup, savaşlar başlatacak, bir suru insanin olumune neden olacak sonra da gonderdigi kitapta insan oldurmek gunahtir diyecek niteliklere (iyi veya kötü) sahip olamayacagina inanan insanlarin dinidir."

Bütün sorumluluk insanlardadır.
İnsanlar kafalarına göre ya da işlerine gelen yerleri kabul edip diğerlerini değiştirerek ya da görmezden gelerek bu dinleri ya da kitapları ve dolayısıyla insanlığı karıştırmışlarıdr.
Sorumuluk insanındır.

Bir de islam insan aklı, mantığı ve vicdanına paralel bir dindir.
Bu kavramların hepsi doğruyu gösterir.
Maalesef günümüze gelene dek islam çok çarpıtılmıştır.
O yüzden deizim gibi bir din şeklinin gerekliliği ortaya çıkmıştır.
Allah'a inanacak ama sadece aklı mantığı ve vicdanı doğrultusunda yaşantısını sürdürecektir.

Öbür tarafta nasıl karşılanır Allah bilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.