Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
763
Tıklama
0
Öne Çıkarma
yardım plz
A
16 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar power imin içini açtım ve çok basit bir şema gözlemledim powerimizi kendimiz yapamazmıyız içinde çok karmaşık şeyler görmedim bunların daha güçlüsünü kendimiz bulup kendimiz tasarlasak ve yapsak olamazmı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. içindeki parçalar her zaman görebildiğim basit parçalara benziyo şema bulşalım internetten arkadaşlar 400w kullancağımıza kendimiz yapalım 1000W olsun ne dersiniz hoş olmazmı onuda geçelim elimizdekini daha güçlü hale getirme şansımızdamı yok onu bulalım hiçbişey yapamadıysak



A
16 yıl
Binbaşı

220 volt ve o hat üzerinden gelen akım 1<amper<15
yüksek değerler tehlike yaratabilir


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
16 yıl
Yarbay

Öncelikle belirtmek isterim ki,burası elektronik bölümü değil.

Asıl olaya gelince...Böyle bir soruyu bize sorduğuna göre elektronik bilgin 0'a oldukça yakın.Dolayısıyla ben sana burda yöntemini anlatsam bile senin sıfırdan PSU dizmen imkansız.Şimdi eğer atlarsan "ben yaparım yaw anlarım" diye,o zaman cevabı peşinen vereyim,madem anlıyodun bize niye soruyosun?

Yok eğer elektronik bilginin fazla olmadığını peşinen kabul ediyorsan,sana tek tavsiyem var...
Bu işi burda bırak.

Sana psunun mantıken çalışmasını anlatayım,eğer yapabileceğini gözün kestiriyorsa duruma göre bakarız.

Öncelikle psuya giren 220V AC voltaj,köprü diyot ve kondansatörler tarafından 310V gibi bir DC voltaja dönüştürülür.Daha sonra bu 310V DC voltaj bir çift transistör[veya MOSFET] ile sürülerek tekrar çok yüksek frekanslı AC voltaja dönüştürülür.[50000hz ve üstü]Daha sonra bu yüksek frekansı AC voltaj tekrardan trafoya verilir,bu trafoda tek primer ve çoğul sekonder vardır,bunlardan da +12V ve +5V elde edilecek şekilde AC voltaj alınır.Alınan bu yüksek frekanslı ama voltajı düşürülmüş alternatif akım tekrar schottky diyotlara verilir,schottky diyotlar yüksek frekansı tekrar DCye dönüştürür,bunlar da tekrar kondansatör ile filtre edilir,ardından çıkışa verilir.

Ama bununla bitmiyor tabi,geribesleme diye bir olay var bunlarda o da şu,psu içindeki PWM entegresi sürekli olarak çıkış voltajlarını kontrol ederek yükselme veya alçalma durumlarında otomatik olarak voltajı dengelemeyi sağlar.Ayrıca transistörlerin frekansını da ayarlamakta etkili diye biliyorum.

PSUlarda kullanılan devreyi araştırırken "Switched Mode Power Supply" diye de arattırabilirsiniz,kısaca "SMPS" diye geçer."DC-to-DC" dönüştürücü olarak da karşınıza çıkar.Oldukça gıcık devrelerdir,basit adaptör mantığına benzemez.Ayrıca ufak hataların insan canına bile maal olacağını hatırlatmak gerek.

Şimdilik yeterli gelir umarım bu bilgiler size...

Düzenleme:

Unutmadan,resmini eklediğin psunun gerçek güç değeri 200W ve altı gibi gözüküyor,en azından 1KW gibi bir besleme sistemi yapacaksan,öyle bir cihazı baştan düzenleyerek bu gücü elde etmeyi unut.Modifiye edeceğin bir psu varsa o da sağlam adam akıllı birşey olmalı.Onların içindeki trafolar bu gücü kaldıracak kapasitede değil,tekrar trafo sarmak ise başlıca bir zulüm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 28 Mart 2008; 18:04:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
16 yıl
Yarbay

Bunlar da benden sana hediye...

Solda Tagan 380W - Sağda Tagan 480W - İki cihaz da Black Edition serisi...
< Resime gitmek için tıklayın >


Solda Tagan 480W - Sağda Aopen 400W
< Resime gitmek için tıklayın >


Bunların içinden çıkabileceğini gözün kestiriyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
16 yıl
Yüzbaşı

ümit kardeşime hak veriyorum bende elektronik okuyorum ama tabi bizde yaptık güç kaynaklarını ama bilgisayar için kullanabilirliği malesefki yok senin elektronik bilgin 0 sa daha lehimi bile yapamayacağından eminim açıkçası


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

beyler teşekkürler adam fotoya bakarak psu 200 w dedi ya adam aşmış ben vazgeçtim öptm hepinizi teşekkürler olmazmış ben sağlam psu görmemişim teşekkürler ama ben bu elimdeki psu ile 350 w bir psu yu nasıl birleştircem onu bana anlatın plz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
16 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

hatta resimli anlatında psu ları birleşti,riim 200 w olan sağlam psu onunla oc yaptım bol bol hatta kaç kişi dedi bu nasıl yanmadı die ama yanmadı işte 350w olansa codegen :s bana şunları çiftleştirmemi sağlatırsanız çok memnun olcam teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
16 yıl
Yarbay

PSU birleştirme olayını da forumda ilk olarak,uzun uzun,resimli olarak anlatmıştım,araştırırsanız bulabilirsiniz.
O konuda lütfen bana soru sormayın artık cevap vermiycem,forumu araştırın bi güzel tarayın bulursunuz gereken herşeyi,eski mesajlarımı bulursanız onlar da işinizi görür.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
16 yıl
Çavuş

güzell



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.