Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
534
Tıklama
0
Öne Çıkarma
teröriste verilecek cevap
A
17 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

quote:


1- Bir ay içinde bu kadar fazla sayıda şehit verilmesi normal midir? PKK'nın can almada fazla zorlanmaması bende acaba bizim örgütlenmemizde aksayan taraflar mı var sorusunu düşündürüyor. Acaba tehlikeli bölgeye acemilikten yeni çıkmış ve savaş tecrübesi fazla olmayan askerler mi gönderilmektedir.

2- Türkiye yakın geçmişte bölgede önemli askeri üstünlük sağlamıştı. O günlerin kadrolarını yeniden aktive etmek iyi fikir değil mi?

3- İçinde bulunduğumuz koşullar gayri-nizami savaş koşullarıdır. O yüzden bazı kuralları geçici de olsa bir yana bırakmak, askıya almak gerekiyor. Bunu Amerika yaptı biz de kimseye sormadan yapabiliriz. Üstelik bu kadar fazla şehit verdikten ve üstüne üstlük askerimiz kaçırıldıktan sonra buna hakkımız da doğdu. O nedenle Avrupa ne der diye sızlanacaklar hiç üzülmesinler. İsrail tek bir askeri kaçırıldı diye neredeyse bir ülkeyi ortadan kaldırıyordu. Kimse ses çıkaramadı bu da unutulmasın.

4- Ordularda devlet terbiyesi vardır. Dolayısıyla onlar kuralların dışına kolay çıkamazlar. Kuralların askıya alınacağı ortamlar onlara uygun değildir. Bugün dokunulmazlık sağlanmış, devlet güvencesi verilmiş tercrübeli insanların savaş bölgesine gönderilmesi zamanıdır. Acı verene acı vermek gerekiyor. Dolayısıyla acımasız insanlara ihtiyaç var. Bu insanlardan devletin elinde mutlaka olması gerekir. Ordu sorumluluğunu almadan onları operasyona çıkarmalıyız, insan hakları ve acıma duyguları karşı tarafın hareketleri nedeniyle ortadan kalkmıştır. Acemilikten yeni çıkmış görünümü veren askerler yerine bölgeyi iyi bilen kadrolara devlet görevi verilmelidir.

5- Geçmişte bölgede savaşmış birçok insan yeniden askere gitmek için başvurmuştur. Bunlar tecrübelidir. Bu başvurulara fantezi muamelesi yapmak yerine özel bir tim oluşturmak olamaz mı. Evet ve neden olmasın ki devlet kontrolünde özel bir ordu. Bir tecrübeli savaşçı, 50 aceminin yapamayacağı işi yapar.

Onu yaparsak şu ne der, bu ayıp mı olur diye düşünemeyecek ortamdayız. Türkiye'de gerekeni acımasızca yapacak, teröristin kalbine korku saçacak savaşçılar vardır. Bu konularda hep İsrail aklıma gelir benim. İsrail kadar acımasız olabilmeyi başarmalıyız. Sonra konuşan çıkarsa onlar da bir şekilde cevaplanır veya cevaplabnmaz pek önemli değil.

Türk insanı bazı kuralların yeniden yazılmasına destek vermeye hazır. Kanun biziz diyeceğiz yani. Tecrübeli eski kadrolara sorun ne yapılması gerektiğini, çağırın hepsini devlet görevine ve koruyun onları. Hepsi seve seve koşarak gelirler.

Bu ülke o şehitlerin hesabını mutlaka sorar. Öyle ya da böyle.

SERDAR TURGUT
AKŞAM GAZETESİ






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliok -- 23 Ekim 2007; 11:01:20 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.