Arkadaşlar 2021 model Tucson Prime paket 98 bin km de hata boyasız dizel aracım var. Piyasası 1600-1650 arası satabilirim sanıyorum. Bir kaç ay araca ihtiyacım olmayacak ameliyat olacağım. Araç piyasası da malum epey durgun. Biraz da buna güvenerek aracı satıp 2 aylığına faize atıp üstüne de 50 bin ilave ederek 1800 e sıfır benzinli boş paket Tucson almayı planlıyorum. Sizce hata mı ederim ?
Mantıklı harekettir. Fakat 2 aylık süreçte sıfır araca %10 zam gelebilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak üzerine 250 bin vermeyi veya o günki elinizdeki para ile başka bir alternatif alır mıyım sorularını kendinize sorun. Sorun yoksa, sıfır araç mantıklıdır.
Tabi bu 50 bin tl ilave olarak faiz getirisi 100-120 bin tl de ilave edilecek :) Dizel tüketimim şehir içi ve şehirdışı 6-6.5 litre. Zaten sakin kullanan biriyimdir. Şehir içi benzinli de 8 litre olur sanıyorum. En azından tüketim verisi paylaşan arkadaşlar öyle gösteriyor.
Sonuçta cebinizden çıkacak para artacak değil mi? İkisinden biri veya ikisi de geldiğinde hazırlıklı olacak mısınız onu değerlendirmeniz gerekir. Faizlerin düşmesi ile fiyatlanma olacaktır. Araç olarak sıfır araç tercih edilir,düşünce mantıklıdır.
Dizelin 6-6.5 yaktığı durumlarda, benzinlisinin 8 litre yakma ihtimali biraz safsata geliyor. Günümüzde insanlar dizelden uzaklaşmaya başladı. Yakıt tüketimi bir yana da önceden dizeller daha pahalıydı, şuan dizel ile benzinlisi nerdeyse aynı paraya satılıyor. bir iki sene sonra benzinli daha pahalı olursa, yakıttan yaptığın tasarrufu satarken kaybedilecek gibi duruyor.
ama o cüssedeki araç için benzinli motor yakıtı içer sanırım..
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @donanimforumuser
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle
Bu mesajda bahsedilenler: @oldbeer
Bu mesajda bahsedilenler: @HeredotEngin
Bu mesajda bahsedilenler: @HeredotEngin
Günümüzde insanlar dizelden uzaklaşmaya başladı. Yakıt tüketimi bir yana da önceden dizeller daha pahalıydı, şuan dizel ile benzinlisi nerdeyse aynı paraya satılıyor. bir iki sene sonra benzinli daha pahalı olursa, yakıttan yaptığın tasarrufu satarken kaybedilecek gibi duruyor.
Bu mesajda bahsedilenler: @HeredotEngin
şehir içinde 5 litrenin altında yakıt tüketimi..
honda ve toyota..