Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4
Cevap
99
Tıklama
0
Öne Çıkarma
RTX 4090 bilgisayar durduk yere kapanıyor
C
4 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba. Bilgisayarım günlük kullanımım sırasında, yük altında olsun olmasın kapanıyor ve tekrar açılmıyor. Fişini çekip belirli bir süre takmayınca açılıyor, ancak kısa süre sonra tekrar kapanıyor. Bazen bu sorunu yaşayıp uzun süre fişten çekince (12 saat ve üzeri) açılıyor ve hiçbir şey olmamış gibi uzun süre, bazen günlerce sorunsuz çalışıyor. Yük altında da kalıyor, bana mısın demiyor, ancak günler sonra bir anda tekrar kapanıyor ve günlerce bu sorun devam ediyor. Sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sistemimde RTX 4090 ekran kartı, 13900K işlemci ve 1200 Watt Platinum Xigmatek marka PSU var. Aslında PSU yeterli ancak zamanla bozulmuş olabilir. Anlattıklarım ışığında, sizce sorun güç kaynağında mı?
NOT:Tüm sıcaklıklar mükemmel durumda.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



R
4 ay
Binbaşı

akım korumalı priz kullanıyor olabilir misiniz.
Psuların zaten kendi koruma sistemleri oluyor akım korumalı prizler sorun çıkarıyor hem de bu tarz yüksek bütçeli bilgisayarlarda elektrik gidip gelmesi veya şebek elektrik sorunlarından etkilenmemeniz lazım şebekeden izole olmanız lazım en iyi çözüm onlline upstir bir online upsleri araştırın sorununuz devam edecek mi elektrik altyapınızı uzmana inceletin.
Psu yüksek seviye bir psu bu tarz major bir problem çıkarmaz hatta ximatege mail fln atsanız garantisi olsun olmasın incelemek için ürününüzü isterler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
4 ay
Yarbay

@caseymert Kasayı direkt duvardaki prize bağla arada uzatma kablosu olmasın. Baktın gene sıkıntı var psu'u değiştirmen lazım. Zaten bu bahsettiğin sıkıntının genelde kaynağı psu çıkıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @caseymert
C
3 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevabınız ıcın cok tesekkurler yenı psu aldım tum sorunlar ortadan kalktı demek kı mıladını doldurmus dıyelım :) ups ler cok seslı calısıyor dıye bı tedırgınım ancak arastırıyorum alacagım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caseymert -- 8 Mart 2025; 20:35:11 >


Bu mesajda bahsedilenler: @rayli82
C
3 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

cok tesekkurler cevap ıcın .psu degısımı ıle sorun ortadan kalktı.




Bu mesajda bahsedilenler: @OrcunFix
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.