Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
542
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Android'den Iphone 'geçememe' maceram
B
5 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selam,

2009 yılından beri android kullanıyorum. Tamamen alışkanlık. Htc ile başladım hemen her markayı kullandım.

En son işlemcili Redmi K60 pro kullanıyordum (çıkalı 1 yıl olmadı) ki Iphone 13 pro 256gb geçti elime. Telefonumdan memnunum ama neden olmasın diye düşündüm (15 pro max'a geçen arkadaştan bedava geldi) biraz kullanır alışırım yılbaşında Dubai'de olacağım ordan 15 pro veya gerekirse büyüğünü alırım diye düşündüm. Hem android'in değer kaybetme konusundan da kurtulacaktım artık.

13 pro'sunu sıfırladı bana verdi. (Eskiden beri Iphone kullanıyor)

Biraz araştırdım. Google play'de Apple'ın yaptığı "move to ios" diye bir uygulama varmış. Ne olur ne olmaz deyip yedeklerimi alıp indirdim programları. Bir kaç da video izledim. Çok kolay görünüyordu.
Ama öyle olmadı maalesef.

1) Aynı ağa bağlanıyorsunuz. Şarjlar takılı. Herşey gösterildiği gibi. Programda bir kaç adım sonra "Iphone'daki şifreyi girin" diyor ama ıphone'da şifre yok? Gelmiyor. Bunun çözümü de yok. Tekrar baştan sıfırla ıphone'u kapat aç vs. Bir dünya uğraştıktan sonra geldi şifre.

2) Hiçbir yerde bahsedilmiyor ama sadece 1 whatsapp aktarılabiliyor. Ki o da olmadı. Olmuyor aktarılmıyor. Bişeyler ters gitti deyip kalıyor aynı yerde. İşlemler tamamlanınca boş bir whatsapp ile karşılaşıyorsunuz. (1 kere kurduktan sonra whatsapp aktarılamıyor. Halbuki ikisi de bulutta. Hani endüstri 4.0 yapay zeka vs? Sen daha ordan oraya yedek atamıyosun Sözde yazılım devi.)

3) Dosyalar tam aktarılamıyor. Büyükleri aktaramadım diyor ama örn 2:50 dk'lık video galeride 150 kere filan görünüyor. Defalarca aynısı kopyalanmış? Çöp olmuş galeri. Bir sürü dosya var böyle.


İyi bildiğini iddia eden bir arkadaşa danıştım. Bana gene klasik youtuber aktarma videosu gönderdi. Bir numara yok videoda ileri ileri diyor aktarıyor zaten ama sorunlarla ilgili hiçbişey yok.

Apple'a sordum "move to ios" indirip kurun diyor

Aktardığı kadarıyla kullanıyorum şimdi ama eski whatsapp'ın olduğu android telefonum da aktif halen. İçinde önemli yazışmalar var, evraklar var mahkeme vs. Yoksa video şu bu umrumda değil ama durum bu.



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



M
5 ay
Yarbay

Arkadaşlar,
Bazı Android Cihazlardan İos'e Taşı uygulaması ile WhatsApp taşırken hata alıyoruz. Bir kaç kere denedim, ancak olmadı. Dün bir arkadaş ile denedik sorunu çözdük. Belki sorun yaşayanlar vardır diye buraya da yaptıklarımı yazmak istedim. belki birilerinin işine yarayabilir.

Şöyle yaptım :

Önce iphone sıfırladım.
Ayarlar - Genel - İphone'u Aktar veya Sıfırla girip altta " Tüm içerikleri ve ayarları sil" yaptım.

Daha sonra Android cihazımda ki İos'e taşı uygulamasını iphone cihazımın verileri aktar kısmı var yani Android'den aktar var ya oraya tıklayınca Android cihazımda İos'e taşı uygulamasını açtım.

Yedek aktarım için sadece Kişiler ve WhatsApp seçtim. Bu arada WhatsApp verim 4.1 GB gösteriyordu )
İlk başta hata verdi, sonra yeniden yapınca her iki cihazda da kalan süre hesaplanıyor vs diye ekran çıktı. Eğer o çıkarsa sorunsuz aktarım yapılıyor. ( Yaklaşık 12-15 dk arası sürdü. )

Resimleri, videoları vs phone clone tarzı uygulama ile aktarcam daha sonra.

Ben bu şekilde çözdüm.

NOT : Özellikle son 1 dk kala uzunca bir süre bekliyor, sakın dondu felan diye düşünüp iptal etmeyin.
NOT : iki cihazda da ekranın kapanmaması lazım. Devamlı açık olması lazım. Bu notu düşeyim. Bazen ekran kapanıyor iphone tarafında uyku moduna mı düşüyor ne yapıyor bilmiyorum ama 30 saniyede bir dokunmuştum ekrana ben kapanmaısn diye.



5
5 ay
Yüzbaşı

Android/İos arası geçiş hala çok zor. 13 Pro kullanırken 15 Pro alırsan sorun yok iğneden ipliğe en ufak şeyi bile aktarır. Androidden Androide geçiş de kolay sayılır ama ekosistem değişiminde daha hiçbir zaman Whatsapp aktaramadım. Sadece rehber aktardım fotoğraf meselesinde de eskisindekileri bilgisayara atıp yeni telefonu temiz bıraktım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.