Arkadaşlar merhaba. Aracımı satmak üzereyim, ancak alıcı benimle aynı şehirde olmadığından bir yakınına vekalet verecek.
Birincisi, vekalet Sahibi vekaletnamenin orjinalini noterde ibraz etmeli mi yoksa sistemden gözükecek mi?
İkincisi, ben vekalet verenin( aracı üzerine yapacağım kişinin) parayı bana EFT yapması gerektiğini söyledim. Doğrusu bu mudur? ( malum aracı alacak olan kişi dışında başka birinden eft alındığında sonrası İçin risk içerebiliyor)
Üçüncüsü araç satış işlemi bitikten sonra mecburen aracı vekalet sahibine teslim edeceğim daha sonra bu herhangi bir risk oluşturur mu?
Genel olarak dikkat etmemi önereceğiniz başka hususlar var mı ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Merhaba, yeni sistemde vekalet veren kişi vekaleti vekalet verdiği noterde taratıp online sisteme yükletirse siz bulunduğunuz şehirdeki noterde işlem yaparken vekaletle alım yapacak kişinin ibrazına gerek kalmıyor. Ama yinede vekaletin bir örneğini istesin en azından telefonunda bulunsun.
İkincisi aracı üzerine satın alacak kişi kim ise parayı onun eft yapması daha sağlıklı olur. Sonuçta ruhsat sahibi o kişi olacak.
Üçüncü sorunuz için ise bir problem yaşanmaz diye düşünüyorum. Sonuçta vekaletle araç alıyor.
Dikkat edeceğiniz en önemli şey paranız hesabınıza geçmeden satışı kesinlikle vermeyin! Son zamanlarda yok dekont attım, biz satışı yapalım para birazdan geçer vs diyerek dolandırılan çok. İnsanlar bir anlık dalgınlığa ya da aceleye yenik düşüyor.
Çok sağolun bende sizin gibi düşünmüştüm. Peki online sisteme yükletmek için vekaletname noter memurlarınca hazırlanırken mi belirtilmeli? Yoksa tüm vekaletler için işlem bitikten sonra bu istekte bulunulabiliniz mi? Ben alıcı olsam neyse de karşı taraf buna bu kadar dikkat edebilecek mi endişe ediyorum.
para yatmadan işlemi hızlandırmak için noter "parayı hesabınızda gördünüz mü" diye sorduğunda "evet param yattı" demeyin. bekleyin bekletin!
ben aracımı alırken satan kişi kardeşine vekalet vermişti, parayı asıl araç sahibinin adına olan hesaba gönderdim, tabi önce noter evrakları kontrol edip satışa engel bir durum yoktur dedikten sonra, açıklamaya da 07..... adf plakalı araç satışı için yazdım öyle gönderdim parayı. noter karşıdan cevap gelmesini bekledi, kapıda kuyruk olmasına rağmen hiç acele ettirmediler, adam abisini aradı, abisi tamam para yattı dedi, o notere söyledi, imzalar atıldı.
Birincisi, vekalet Sahibi vekaletnamenin orjinalini noterde ibraz etmeli mi yoksa sistemden gözükecek mi?
İkincisi, ben vekalet verenin( aracı üzerine yapacağım kişinin) parayı bana EFT yapması gerektiğini söyledim. Doğrusu bu mudur?
( malum aracı alacak olan kişi dışında başka birinden eft alındığında sonrası İçin risk içerebiliyor)
Üçüncüsü araç satış işlemi bitikten sonra mecburen aracı vekalet sahibine teslim edeceğim daha sonra bu herhangi bir risk oluşturur mu?
Genel olarak dikkat etmemi önereceğiniz başka hususlar var mı ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >