1. sayfa
|
Sızma zeytinyağı hakkında diye bir kpnu var hocam, orda çok daha detaylı bilgileri paylaşıyor uzman arkadaşlar. Bildiğim kadarıyla anlatayım. Taş baskı denilen olay, zeytinlerin eski usul bir de... |
|
Sızma zeytinyağı hakkında diye bir kpnu var hocam, orda çok daha detaylı bilgileri paylaşıyor uzman arkadaşlar. Bildiğim kadarıyla anlatayım. Taş baskı denilen olay, zeytinlerin eski usul bir değirmen taşı altında ezilerek hamur haline getirilmesi ve ondan sonra torbaya vs doldurularak yağının aktılması şeklinde elde ediliyor. Dolayısıyla hijyen eksikliği olabilir. Sürekli hava ile temas var ve oksitlenmeye yol açar. Dolayısıyla kusursuz bir yağ olamıyor. Modern sıkım yönteminde ise hava ile temas minimum olacak şekilde ve hijyenik olarak soğuk sıkım ise 27 dereceyi geçmeden sıkım yapılıyor. Tüm aşamalara dikkat edilirse kusursuz bir zeytinyağı olmuş oluyor. |
| Taş baskı yazısını görünce hiçbir şey alasım gelmiyor. |
| Ne demek oluyor acaba taş baskı |
| Google Maps'ta yorumlar hiç iyi değil. Kalitesi şüpheli. |
| Kavlak'ın ne numarası var bilginiz var mı hocam? |
|
Sızma zeytinyağı hakkında diye bir kpnu var hocam, orda çok daha detaylı bilgileri paylaşıyor uzman arkadaşlar. Bildiğim kadarıyla anlatayım. Taş baskı denilen olay, zeytinlerin eski usul bir değirmen taşı altında ezilerek hamur haline getirilmesi ve ondan sonra torbaya vs doldurularak yağının aktılması şeklinde elde ediliyor. Dolayısıyla hijyen eksikliği olabilir. Sürekli hava ile temas var ve oksitlenmeye yol açar. Dolayısıyla kusursuz bir yağ olamıyor. Modern sıkım yönteminde ise hava ile temas minimum olacak şekilde ve hijyenik olarak soğuk sıkım ise 27 dereceyi geçmeden sıkım yapılıyor. Tüm aşamalara dikkat edilirse kusursuz bir zeytinyağı olmuş oluyor. |
| Ağzınıza sağlık hocam teşekkür ederim |
| Niye 1 tane alamıyoruz. |
| Rica ederim hocam 🙂 |
|
Tağşiş listesinde ismi vardı bu markanın dikkat edin. Uyardılar, tağşiş olan Hüseyin kavlak imiş. |
| Sizin bahsettiğiniz "hüseyin kavlak". Ayrı firmalar. Bu firma tağşiş listesine girmedi. |
| Taş baskıda aynı çuval yüzlerce kere sıkım için kullanılıyor. |
|
| Kavlak’in zeytinleri ve zeytinyaglari guzeldir.tavsiye ederim |
1. sayfa
https://www.kavlak.com.tr/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >