Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
576
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ekranın kararıp bilgisayarın ses eşliğinde donması sorunu
P
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İyi akşamlar dostlar, dün öğle saatleri ikinci el dizüstü bir bilgisayar aldım ancak kullanmak hala nasip olmadı. Sizlere bir iki şey danışmak istiyorum,

Yaşadığım sorunlardan ilki şu oldu, Windows 10 yükleyerek format atmaya çalıştım ancak saatler sürüyordu ve her şey bittikten, güncelleme işlemine başladıktan sonra ekran kararıp bilgisayar kilitleniyordu. Aklınıza gelebilecek her şeyi denedim, farklı Linux dağıtımlarını bile kurmaya çalıştım ancak bu kez ana ekrana kadar bile gelemedi bilgisayarım. Hard diskin ölmüş olabileceğini düşünüyordum ancak yeni bir sorunla daha karşılaştım.

En son Windows 8.1'i bir şekilde kurmayı başardım ve bilgisayarı çalıştırdım. Tam oh bu kez başardım en azından çalışan bir sistemim var derken yeni bir sorunla karşılaştım. Bilgisayar biraz açık kaldıktan sonra, usb takıp çıkarma sesi eşliğinde ekranın çözünürlük ayarları değişip düzeliyor gibi oluyor ve karardıktan sonra kasadan tabiri caizse "darrrr" şeklinde ses çıkartıyor. Bilgisayarı power tuşuna basılı tutana kadar kapanmıyor.

Cihazı alırken yeni monitör değişimi yapıldığı söylenmişti, ekranın kararıp bilgisayarın kendini kilitlemesiyse monitör aksamında veya ekran kartında bir sorun varmış gibi düşünmeme sebep oldu.

Bilgisayarı maalesef iade edemiyorum adam sorun olmadığı konusunda ısrarcı yerini yurdunu da bilmiyorum, letgo'dan satın aldım bu yüzden iş bana kaldı. Aranızda bu sorunu daha önce yaşayan veya konu hakkında bilgili birisi varsa yardımcı olmasını rica ediyorum.

Ekleme: Görev Yöneticisi'ni açtığımda disk kullanımı 100% gözüküyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil Coulson -- 18 Ekim 2020; 21:58:19 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.