Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1114
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ekran Kartı tavsiyesi
O
6 yıl (57 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Merhabalar

Bir kaç hafta önce yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Ekran kartı hariç diğer bileşenleri satın aldım.

Sistemim
Tuf b450 pro anakart
AMD Ryzen 5 3600 işlemci
G.Skill RipjawsV 8GB 3600MHz x 2 ram
NOCTUA NH-U12S chromax.black soğutucu
Intenso 240gb SSD
Cougar PanzerS Mid Tower kasa
xigmatek x-calibre 600w psu (eski kasamdan)
ASUS 23" VS239HV Full HD HDMI IPS Monitör

Şu an bu ekran kartı indirimdehttps://www.hepsiburada.com/msi-geforce-rtx-2060-super-gaming-8gb-256bit-gddr6-pci-e-3-0-ekran-karti-p-HBV00000R0EWK

Ekran kartı için ayırdığım bütçe max 4000 TL. 3700-3800 bandında 5700 xt alınabiliyor. Ancak Amd'nin mevcut yazılım, psu sorunları yüzünden tercihimi Nvidia'dan yana kullanmak istiyorum. Psu ve monitörüde ileride güncelleyeceğim. Sistemin şu anki mevcut haliyle bu ekran kartı alınır mı? Tavsiye eder misiniz? Hem Nvidia, hem de Amd tarafıdan yeni ekran kartları duyurulacağını biliyorum. Ancak fiyat olarak kurun da etkisiyle bu seviyelerin üzerinde olacağı da aşikar.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



X
6 yıl (1044 mesaj)
Binbaşı

yarın gaming gecesi indirimi var incehesap.com'da.

5700xt veya 2060 superden biri mutlaka indirime girer onu bekleyin derim.

ben olsam tercihimi 2060 superden yana kullanırdım. elinizdeki psu ile 5700xt kullanırsanız sorun yaşama ihtimaliniz ciddi seviyede var.



O
6 yıl (57 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Dediğiniz gibi niyetim 2060s den yana. Belirttiğiniz gibi o siteye de baktım. 5 bin bandında iki tane rog strix modeli var bu seviyelere inerse kıyaslama yapılabilir. Ama beklediğim kadar indirim görmezse msi ın bu kartı bu fiyat bandında sistemim için ideal midir?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
6 yıl (245 mesaj)
Teğmen

T
6 yıl (14806 mesaj)
Yarbay

Kartın fiyatı gün itibari ile 5k seviyesinde bu paralara 2060s almak oldukça gülünç olacaktır

2060s için 3500 TL limit olması gerekir.

2060s in üstü bir ekran kartı için calibre 600w sıkıntı yaratabilir.



R
6 yıl (2192 mesaj)
Binbaşı

Güzel bir psu var ise 5700xt nitro+ ile ayar dahi yapmanıza gerek yok. 1-2 ay önce 3800e aldım. Yazılım sorunu hiç yaşamadım ben şahsen.

Ama Bu kartları bence o monitöre bağlamayın.
1080p 60hz 5ms monitör freesync gsync yok. Vsync açsanız tepkime süresi daha beter olur, açmasanız yırtılmalar olur.

Amd kartlarda vsr açarak bir nebze bunların önüne geçersiniz, fakat nvdia kartta monitörü değişmenizi tavsiye ederim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
6 yıl (57 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Baya kararsız kaldım. İndirimde 2200e msi gtx 1660 super gaming x aldım. Hem 1080p için hem de mevcut psu içinde yeterli. Önümüzdeki yaz 3000 serisi kartların iyi soğutmalı versiyonlarından biriniı almayı planlıyorum. Güç kaynağı içinde iyi ki acele etmemişim. Alacağım karta uygun bir psu da alır geçerim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.