Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
870
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ryzen 7 3700x Boşta Voltaj Yükselmesi
A
6 yıl (71 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

MErhabalar arkadaşlar, ben yeni bir sistem topladım kısaca şöyle

İşlemci = Ryzen 7 3700x
Anakart = Asus b550 prime plus
Ram = G skill 3200mhz 8x2
Ekran Kartı = Gigabyte rtx 2080 super gaming oc
500 gb m2 ssd + 2 tb hdd var bir de

Şimdi benim problemim ryzen 7 3700x in boştayken de 4200 mhzlere çıkması ara ara. Ve 4200 mhz ye çıkarken de voltajı 1.41-1.42 lere çıkarıyor bu da anlık sıcaklık yükselmesi ile beraber saniyelik bir fan gürültüsü yapıyor arada sırada.Benim istediğim şey işlemcim yük altındayken 4200 mhzlere çıksın ama boştayken daha düşük frekanslarda çalışsın. Ayrıca 4200 mhz için 1.41v un da yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu voltaj değerini manuel olarak düşürüp aynı zamanda hızının boştayken düşmesini hangi ayarlarla sağlayabilirim?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



G
6 yıl (1172 mesaj)
Binbaşı

Ryzen işlemcilerin standart stock operasyonu bu şekilde oluyor. Yüksek voltaj esnasında sistem yükü hafif olduğundan işlemciniz zarar görmez. Endişelenecek bir durum yok. BIOS'ta fan ayarlarını yapabilirsiniz veya daha sessiz bir fana geçebilirsiniz. Ben illa statik voltajla kullanmak istiyorum derseniz forumda Ryzen overclock başlıkları var. 1.3V'u geçmeden, 4100 MHz'ten başlayın.



A
6 yıl (71 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Ryzen master ile voltaj ayarını kademeli olarak düşürdüm 1.225v 4.2 ghz da 25.dkda aida64 hata verdi.
Şuan 1.2375v da 4.2 ghz kullanıyorum. Ayrıca biosdan overclock yapmalı mıyım yoksa ryzen masterdan yapmak yeterli midir?



V
6 yıl (670 mesaj)
Yüzbaşı

Offset voltage değeri girerek veya fanın step up gecikmesini arttırarak da çözülebilir ayrıca.



A
6 yıl (71 mesaj)
Çavuş
Konu Sahibi

Off set voltage ın mantığını tam anlayamadım 1.1v stock yazıyordu ben de +0.2v yaptım 1.3v olsun diye sanırım yanlış bir şey yapmışım o sıra bilgisayar açılmadı sonra zar zor biosa geri girebildim autoya çektim şuan ryzen master ayarlarıyla kullanıyorum.



G
6 yıl (1172 mesaj)
Binbaşı

Bilgisayarıma bir defa kullanacağım bir programı yüklemek gereksiz geldiği için Ryzen Master kullanmıyorum. O konuda yardımcı olamam. Şu an kullanımınıza uygun stabil bir voltaj ve frekans bulabildiğinize göre sorun kalmadı sanırım.



T
6 yıl (14809 mesaj)
Yarbay

Voltajı ve frekansı sabitlemeyi deneyin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.