Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
990
Tıklama
0
Öne Çıkarma
NVMe m2 SSD Takınca Sistem Mavi Ekran Veriyor
X
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Asus B450 TUF Plus Gaming anakartımda halihazırda kurulu SATA SSD ve HDD üzerine NVMe SSD aldım ve anakartın desteklediği tek m2 slotuna yerleştirdim. Anakartımın kılavuzunda yazdığı gibi SATA 5 ve 6 kullanılamadığı için onu diğer SATA portlarına taşıdım.

Ancak bilgisayarı çalıştırdığımda Windows giriş ekranından birkaç saniye sonra mavi ekran vermeye başladı. Bağlantıları kontrol ettim sıkıntı yoktu. Hatta SATA 1-2 kısmındaki HDD bağlantısını SATA 3-4’teki SSD yanına taktım ancak yine mavi ekran alınca BIOS’tan ayarları tekrar kontrol ettim ve NVMe desteği gibi bir seçenek ile aktifleştirdim. Ne var ki boot menüde hala m2 seçeneklerde çıkmıyor. Donanım olarak boot menünün bir seçeneğinde adı var sadece ancak herhangi bir işlem yapılamıyor.

Neyse adı olmasın çalışsın derken mavi ekran almadan Windows’a ulaştım ancak bir aksırma tıksırma kasarak hareket eme chrome’da sitelerin çökmesi Windows alt bardaki simgelerin kaybolması, takılmalar gibi şeyler gördüm. Disk yönetim ekranında da diski sistem tanımadığı için MBR mi GPT mi yapalım diye sordu UEFI sistem olduğu için GPT yaptım.

Sistem çalışıyor ancak performansında bir sorun var BIOS ayarlarını resimlerde paylaşıyorum. Neyi yanlış yapıyorum? 3 farklı diskin çalışmasında mı sıkıntı var acaba sorun ne olabilir? Tekrar format atmak istemiyorum çünkü mantıksız geliyor bir sebebi vardır bilenler yardımcı olabilirse sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XPerience -- 19 Temmuz 2020; 2:58:37 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
3 yıl
Yarbay

up aynı sorun var



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.