Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
992
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sıvı soğutma pompası düzgün çalışmıyor, ne yapabilirim?
O
6 yıl (1204 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

Corsair H100i v2 sıvı soğutma ürününe sahibim, yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum, fakat işlemci -6600k- normal voltaj ve frekans hızlarında olmasına rağmen sıcaklıklar bazen 100 dereceye geliyor ve sistem kapanıyor.
Hortumları kontrol ettiğimde birinin ılık diğerinin de soğuk -olması gerektiği gibi-
Kasa çözümüm çok iyi olmasa da çok da kötü değil, zaten havalar da serin ve diğer bileşenler 40 dereceleri geçmiyor.

Geçen gün kasanın altında yer alan ve içeri hava üfleyen fanı öne ve üst tarafa güç bela ekledim, sirkülasyonu daha iyi olması adına önde suan 1100rpm'de 2 adet fan var.
Sistemi açıp öyle bi denedim fakat sıcaklıklar hala aynıydı, kasayıp pc açıkken açtım hava geliyor mu diye kontrol ederken elim yanlıslıkla borulardan birine çarptı ve garip bir sıvı akış sesi geldikten sonra sıcaklıklar 28-30 dereceye düştü işlemcide. Cinebench ve cpu-z stress testine soktugumda ise 70 dereceleri geçmedi, çok şaşırdım.

Ama işin garip yanı bilgisayarı her açtığımda bu borulara müdahale gerekiyor, parmağımla bi fiske vurarak düzelir hale geliyor, bunun nedeni nedir ve çözümü var mıdır? İleride daha büyük bir problem beni bekliyor mudur? Görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.



Y
6 yıl (4587 mesaj)
Yarbay

Garantiye gönderin. Sıvı soğutmalar 5 yıl garantilidir genelde.



A
6 yıl (10427 mesaj)
Yarbay

Garantisi devam ediyorsa servise gönderin.



O
6 yıl (1204 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Garantiye gönderirdim ama ürün amazon.com'dan alınma, Amerika'ya gitmesi gelmesi ve o arada ne yapacağımı bilmiyorum. Büyük ihtimal kargo masrafları falan da tarafımca karsılanmasını bekleyeceklerdir. Amazon ile yazışmıştım corsair ile iletişime geçin demişlerdi, acaba TR'deki distribütörler bakıyorlar mı?



O
6 yıl (1204 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Corsair garanti durumunu bilen yok mu arkadaşlar?



A
6 yıl (10427 mesaj)
Yarbay

Amazon Amerika'dan aldıysanız garanti işlemleriyle ilgilenmezler. RMA açmanız gerekebilir. Aşağıdaki konuyu incelemenizi öneririm.

https://forum.donanimhaber.com/corsair-rma-acmak-urun-degisimi-detayli-bilgiler-resimli-anlatim--110833956


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
6 yıl (1204 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Çok teşekkürler, başlığa baktım bayağı hızlı dönüş almış konuyu açan arkadaş, garanti bitmeden ben de deneyeceğim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opeth -- 1 Haziran 2020; 22:48:54 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Armag3d0N
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.