Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1352
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ekran kartım kısa devre yaptı. Neler yapabilirim ?
P
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, MSI R9 390 GAMING model ekran kartım kısa devre yaptı. Sadece PCI slotu üzerinden elekrik akışı mevcut ve görüntü kart takılıyken gelmiyor, fanlar çalışmıyor. Sadece kart üzerindeki ledler yanıyor. Soğutma bloğunu söküp çalıştırdığımda Kırmızı x ile işaretlediğim parçanın ısındığını fark ettim. Anında el yakacak kadar ısınıyor. Başka da ısınan nokta yok. Malum karantina koşullarındayız. Kartım için yapabileceğim bir şey var mı? Bu parça devre tamircilerinde kolayca değiştirilebilecek bir şey midir yoksa başka ölü bir karttan nakil mi yapılması gerekiyor ? Neler yapabilirim ?

< Resime gitmek için tıklayın >



E
4 yıl
Yüzbaşı

tamiri,kartın şu anki fiyatını geçecektir ama sen bilirsin.

Videoyu izlemek için tıklayınız



C
4 yıl
Teğmen

kısa devre yaptığına emin misiniz? nasıl oldu bu olay



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

@cannotever
Diplayporttan 4k 60hz sinyali alamamak ile başladı. 2k 60hz ile kullanmaya devam ettim. Şak diye kapandığı an kısa devre olduğunu düşünmeye başladım. Güç kaynağının PCI kablosunu test etmedim. Şu an onboard ekran kartı ile kullanmaya devam ediyorum.

@extagon

Teşekkürler ama bu karttaki gösterdiğim parça metalik renkte ince bir şey ve üstüne termal ped denk geliyor. Muadil bir şey mümkün değil kullanılamaz. Soğutucu tam olarak kapanmaz. Yine de bilgi verdi bayağı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 18 Nisan 2020; 20:20:19 >


Bu mesajda bahsedilenler: @extagon , @cannotever
S
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam sanırım bende de aynı problem oluştu. MSI R9 390 benim kart da. Çip değişimi olacak ve 150 lira fiyat dediler. Yani anlayan birisi değilim, yapılacak işlem için fiyat normal mi onu da bilmiyorum ama yüksek bir meblağ olmadığı için ben de bugün verdim.



G
4 yıl
Binbaşı

Helva yapabilirsin maalesef



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.