Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Aracım Clio 2 2001 model 1.4 RTA 8v aracımda rolantide dalgalanma ve dip gaz yapınca tekleme yapıyor gaza gectigim zaman stop ettiği de oluyor ancak benzinde stop etmiyor rölanti dalgalanıyor ve ben oksijen sensorunden şüphelendim bugün de sensorum soketini söktüm ve marşa bastım ne motor lambasi yandı ne de aracın performansı değişti kesinlikle sensör arızalı diyebilir miyiz ? Ve motor lambasi neden yanmadı eger yanmıyorsa başka sensör arizalari da varmı acaba ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
gaz kelebegıne ulasmak temızlemekten daha once ılk olarak bujılere bak arıza tepsıtı soyle oluyor
tek tek sırayla bujılere gıden kabloları cek ve tak,bunu sırayla yap,eger cektıgınde arac stop ederse o zaman bujı kablo yada baglı oldugu 4 lu elektronık parca soketı bozuk oluyor
cunku bujıler 4 tane ıse bır yada ıkısını ceksende en az ıkı adetle bıle motor tekleyerek calısır
sen bır yada ıkısını cekınce eger o cektıklerın saglam ıse ve gerıde kalanlar bozuk ıse 4 unude cekmıs gıbı olursun
motor ustasını ızleyerek ogrenmıstım
bujı kablolarının takılı oldugu parça atesleme bobınıydı bendekı 2 yuvası arızalıydı vırajlarda gazı bırakınce stop edıyordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 8 Nisan 2020; 23:49:22 >
O dediklerini önceden yaptım usta sıfır buji kablosu almıştım adam uyumsuz vermiş yeni aldım LPG için üretilen lerden bunların bujisi bir tane varmış zaten onuda değiştim ilk önce sorun çözüldü dedim de yeniden başladı kelebek boğazı değişti rölanti motoru değişti benim anlamadım oksijen sensörünu soktugumde neden birşey değişmedi ya da neden motor lambasi yanmadi
Aracım Clio 2 2001 model 1.4 RTA 8v aracımda rolantide dalgalanma ve dip gaz yapınca tekleme yapıyor gaza gectigim zaman stop ettiği de oluyor ancak benzinde stop etmiyor rölanti dalgalanıyor ve ben oksijen sensorunden şüphelendim bugün de sensorum soketini söktüm ve marşa bastım ne motor lambasi yandı ne de aracın performansı değişti kesinlikle sensör arızalı diyebilir miyiz ? Ve motor lambasi neden yanmadı eger yanmıyorsa başka sensör arizalari da varmı acaba ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >