Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1486
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Heco Aurora + Denon AVRX2400H ses sistemi
R
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Birkaç gün önce AVR li ilk ses sistemimi kurdum. Öncesinde LG nin SK10y soundbarını kullandım fakat hiç memnun kalmamıştım özellikle tiz ve merkezi seslerde cihaz çok yetersiz kalıyordu. Movie modunda diyalogların sesi çok azdı music modunda ise efektleri kaçırıyordum. Oyunlarda da bazı efektleri çok az veriyordu. Cihazı satıp AVR li sistem kurdum ve evet 3 katı kadar para harcadım fakat beni bundan çok daha fazla tatmin etti. Keşke en başından soundbarla uğraşmayıp bu işe girseymişim diyorum.

Sistemim:
Denon AVRX2400H
Heco Aurora 30 Center
Heco Aurora 300 Front
Heco Aurora 30A Sub
Heco Victa Prime 202 Surround

Sistemi kurdum fakat hala aklıma takılan sormak istediğim sorular var yardımcı olursanız sevinirim.

1) Sub ı fotoğraftaki gibi kendime doğru çevirdim. Arkaya doğru duvara paralel bir şekilde yerleştirsem daha mı doğru olur

2) Sub ın iki girişi mevcut biri beyaz diğeri kırmızı. Elimde tek kablo vardı beyaza bağladım. Diğer kırmızı için de sub kablosu almalı mıyım

3) Sub ın ayarlarında LFE ve LFE+Main kısmı var farkı tam anlayamadım

4) Hoplarin önündeki manyetikli meshler ses kalitesini azaltır mı? Çıkartıp mı kullanmalıyım

5) En önemli sorum ise Kasayı ve Ps4 ü AVR ye Hdmi ile AVR yi de Tv ye Hdmi ile Tv nin arc portuna gelecek şekilde bağladım. Kasayı Media player portuna Ps4 ü game portuna taktım kasa için başka seçenek yok gibi AVR de anlamadım. Şöyle bir sorun var filmleri VLC player ya da Cyberlink Powerdvd ile açtığımda açtığımda Dolby DTS gibi özel efektleri alamıyorum sadece stereo olarak geliyor ses (Filmleri rarbg den torrentden 4K bluray olarak indiriyorum). Microsoftun dolby programı da yüklü ayrıca kasada. Hoparlör kurulumunu windowsta 5.1 olarak ta ayarladım. Kasa da gayet yeterli donanıma sahip (1080ti-ryzen 1700-CH6 hero-M2 ssd li bir şey)

Şimdilik filmleri hard diske atıp onu da tv ye usb ile bağlayıp izliyorum. Film açıldığında otomatik olarak ses Dolby DTS oluyor fakat bu şekilde minimal de olsa ses video gecikmesi yaşıyorum AV sync ayarlarını çok denedim hem tv den hem de AVR den fakat olmadı.
Hard diski AVR ye usb ile bağladığımda sadece içindeki müzikleri görüyor filmler görünmüyor bu şekilde de çözüm sağlayamadım.

6) Sormak istediğim diğer bir konu ise DTS 5.1 müzik. Spotify dan youtubedan dinlediğimiz müzikler stereo kaynaklıymış 5.1 için özel format gerekiyormuş yeni öğrendim Bu müzikleri dolby ses modunda açtığımda sadece front hop den ses geliyor. Multi ch stero modunda dinliyorum ben de hep müzikleri. fakathttps://rutracker.net/forum/index.php sitesinden yüksek kalite birkaç dvd indirdim vlc playerla açtığımda Dolby DTS ses modunda 6 hop den ses alıyorum aynı multi ch stereo gibi. Aldığım ses gerçek DTS 5.1 mi yoksa bunun için ayrı dvd player dvd mi gerekli.

Sistemi kurma sürecinde bana her türlü yardımda bulunan değerli zamanını ayıran Macgyver ve turuncu55 hocama tekrardan çok teşekkür ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @MacGyver. , @turuncu55
Tekrardan hayırlı olsun

Öncelikle ses senkron sorunu çözmek için Avr’yi fabrika ayarlarına getirin. Sonra kalibrasyon yapın.

Ondan sonra da madvr’yi kaldırıp mpc’den...
Yoruma Git
Yorumun Devamı turuncu55 - 5 yıl +1
T
5 yıl
Yarbay

Öncelikle hayırlı olsun ve memnun kalmanıza sevindim.

Cevaplara geçersek;

1) Sub’un size bakması ve önde olması doğru

2) manuelde Avr’den gelen tek kabloyu kırmızıya bağlayın denilmiş

https://www.heco-audio.de/media/articles/detail/Aurora_Sub_30A_Manual.pdf

3) lfe + main yapın ve Avrnin ayarlarındaki crossover değerini de 80hz yapın. Bu sayede 80hz ve altı tüm frekanslar ve 5.1’in .1 olan bas kanalı Sub tarafından verilecektir.
Ayrıca Sub’ın arkasındaki crosdover ayarını 80-100 hz yapın.

4) ben bir fark görmedim, keyfinize kalmış.

5) filmleri PC’den mpc-be yada mpc-hc programları ile izleyin. Vlc vs de olur ama sesi 5.1 almak için filmlerin sesine işletim sistemi tarafından müdahale edilmemesi ve olduğu gibi Avr’ye aktarılması lazım. Bu durumda ses verisini tamamen avr çözer ve dağıtımı yapar. Buna bitstream yada passthrough deniyor.

Mpc’de bunun için yapacağınız ayarları altta linkini verdiğim başlığın ilk mesajının sonunda görebilirsiniz. Vlc hiç kullanmadım ama muhtemelen onun menüsünde de bu Ayarlar mevcuttur.

https://forum.donanimhaber.com/giris-seviye-avr-ses-sistemleri-tavsiye-ve-ekipmanlari--87054142

TV’den falan boşuna oynatmakla uğraşmayın.
Hatta PC için madvr diye dipsiz bir konu var. Vlc yada mpc de videoyu renderlayan belli program yada seçenekler var. Madvr burada PC ekran kartı ne kadar iyiyse o kadar iyi şekilde işleyip gerçekten çok iyi bir görüntü veriyor.

Google’da biraz madvr diye aratınca yüzlerce şey bulacaksınız. Ve kurup çalıştırınca vay diyecekseniz
Şimdiden geçmiş olsun 😀

6) 5.1 müzik işi pek yalan bir şey. 3 gün sonra hevesiniz geçecektir. Tecrübe ile sabit. Sadece konser kayıtlarında falan güzel oluyor
Müzik stereo kaydedilir ve dinlenir. O yüzden siz ru......’dan flac formatındaki müzikleri indirin ve foobar + wasapi yada asio çıkış plugini ile Avr’nin direct yada pure modunda sese en az etki ile dinleyin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 20 Temmuz 2019; 14:58:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam mpc hc-madvr ikilisini denedim boşuna uğraşmışım yıllardır usb ile TV ye tak çıkar. Gerçekten geçmiş olsun. Nvidia ın grafik ayarlarını da açtım görüntü muazzam oldu. Fakat hala en iyi ayarı nasıl yaparım nette ilgili konuyu bulamadım çok fazla kirlilik var. Fakat av sync i ayarlayamadım. Ses video kayması oluyor hem Avr den hem mpc den denedim olmadı.

Crossover ı sadece sub için mi açayım yoksa diğer hoparlörler de 80 hz olsun.
Subın arkasında 0-240 arası bir değer var hocam onu tam ortada tutuyorum çevirmeli bir düğme. Crossdover dediğiniz bu sanırsam.

Müzik konusunda ben de denedim tecrübe ettim 5.1 filmlerdeki gibi keyif vermiyor. Üzerinde durmaya çok gerek yok bence de



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @turuncu55
T
5 yıl
Yarbay

Tekrardan hayırlı olsun

Öncelikle ses senkron sorunu çözmek için Avr’yi fabrika ayarlarına getirin. Sonra kalibrasyon yapın.

Ondan sonra da madvr’yi kaldırıp mpc’den passthrough ayarlarını yapıp her hangi bir görüntü iyileştirme vs ayarı varsa onu kapatın.

Çünkü madvr’de çok yüksek ayar açınca takılma ve frame drop olabiliyor. Bu da ses senkronizasyonunda sorun yaratabiliyor olabilir.

Crossdover yazdığım şey crossover’dı. Yazım hatası yapmışım. Sub’ın arkasındaki frekans yani crossover ayar düğmesini 120’ye getirirseniz avr’den gelen sinyalin 120hz ve altı frekanslarını verecektir. 100 yaparsanız 100hz ve altını verir. O yüzden siz onu garanti olması adına 100 gibi bir değere ayarlayın.

Bu arada subdaki crossover ayarı 50 ve 150 hz arasında. 250 değil. O yüzden tam ortası 100hz olur.

Avr’nin Hoparlör ayarı kısmındaki crossover değerini ise 80 hz yapın. Bu durumda Avr 80 hz ve altı frekansları Sub’a yönlendirir. Belki önleri 60 hz yapabilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 22 Temmuz 2019; 0:18:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @danteauditore
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.