Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1153
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Takipsiz Posta - Vergi
R
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu konuda etrafınızda gördüğünüz bir şey var mı? Bayram sonrası biraz zor tabii ki de, merak ediyorum. Postacıya sorduğumda takipsiz zarflardan bile vergi alınacağını söyledi. Bu dediğim alışveriş falan da değil, yani evrak zarfı, mektup vs bile böyle. Nasıl yapacaklarını sorduğumda (zira aklım almıyor çünkü haftada 3-5 takipsiz posta alan insanlar var) valla biz bile bilmiyoruz ne olacağını yanıtını aldım. Millet vergisini ödeyeceğim diye postanelerde mi sürünecek yüzlerce posta için.

Tekrar ediyorum, bu dediğim ürünün değerinin karşı taraf tarafından gümrük için belirlendiği postalar değil. Üzerinde fiyat veya alışveriş ile alakası olmayan postalar.

Veya acaba zarf gönderileri bu işin içine girmiyor mu?



S
5 yıl
Yüzbaşı

Her halde memurun insafına kalmış. Şüphelendiği bütün zarfları açıp bakıcak ve Gümrük Sunum vergisi yazıp geçicek. Şanslıysanda herhangi bişey olmadan hiç biryere takılmadan gelir diye düşünüyorum. Yoksa kayıtsız zarfları vergilendiricem diye açıp bakmak yok böyle bir iş gücü...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.