Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
796
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mini Pc için Dell mi Asus mu?
K
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar forum ahalisi.
Mini pc almayı planlıyorum. Donanımdan vs anlarım ama şu an arada kalmış vaziyetteyim. Sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Alacağım mini pc'de 2 tane depolama cihazı şart. (M2 olur, 2.5" olur. fark etmez.) bunların birinde windows, diğerinde ise linux çalıştıracağım. Ve mümkün olursa monitörün arkasına asacağım. Elimde 2 tane 500gb hdd ve 4 veya 8gb ram var. (ramden emin değilim. hatırlamıyorum. Ama var. )

Öncelikle Dell'den başlayayım.https://www.istanbulbilisim.com/dell-optiplex-3060-mff-n004o3060mff_u-masaustu-pc-fiyati-283686.html

Bu modeli düşünüyorum. Buna elimdeki 8gb ram'i takacağım ve bir de M2 ssd(256gb) alacağım. Bir tarafım bu modeli istiyor çünkü vesa bağlantı aparatları çok fazla. İçinden kablolu mouse ve klavye çıkıyor. Bakmaya üşenenler için işlemcisi intel i5 8500T var.

Diğeri ise Asus ;https://www.teknolojipazar.com/asus-minipc-vc66-cbbi5-i5-8400-barebone-ram-yok-disk-yok-dos-km-yok-3yil-hdmi-dp-dvi-wifi-bt-com-port-vesa-crd

Bu modelde ise ram ve hdd yok. zaten elimde ram ve hdd olduğu için umursamıyorum. Bunun içinden kablosuz klavye ve mouse kiti ile birlikte vesa bağlantı aparatı da çıkıyor.
Yine üşenenler için işlemci olarak intel i5 8400 var. (T'siz)

işlemciler arasında %16'lık bir fark var. Siz olsanız BU İKİ MODEL arasından hangisini ve neden tercih edersiniz. Dediğim gibi elimde ram ve hdd var.

Son olarak bunları oyun vs için almıyorum. Kod yazmak ve matlab gibi bazı programlarda projeler yapmak için alacağım.
NOT: üstüne şu kadar koy bunu al veya kendin topla demeyin. kendim bu kadar küçüğünü toplayamam. denedim. üstüne koyacak da param yok.

İyi günler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaskas123 -- 26 Mayıs 2019; 0:10:30 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.