Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1474
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ryzen 5 2600X, MSI Armor RX 580 8G OC Düşük GPU Kullanımı ve Düşük FPS Sorunu!
C
8 yıl (221 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Arkadaşlar yeni sistem topladım bios güncelledim,windows 10 64bit pro kurdum,chipset ve driverları güncelledim başlıkta belirttiğim işlemci ve ekran kartım var. Anakartım Asus Prime B450-Plus, RAM’lerim Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3200MHz CL16 Dual Kit Ram. Dün akşam Steam’den Ryse Son of Rome oyununu kurdum oyuna girdiğimde gpu ve cpu kullanımı %20’lerde geziyor ve fps 20 ile 55 aralarında geziyor takılmalar oluyor ve oynanmıyor! Hatayı kayda alıp internetten çözüm arayayım dedim bu seferde kayıt alırken ekran kartı kullanımı %80’lere çıktı ve sabit 75 fps almaya başladım çünkü kare hız kontrolünü 75Hz’a ayarlamıştım monitörüm bunu destekliyor diye. Kare hız kontrolünü kapattım olmadı, vsync açtım olmadı ayarları en full’e aldığım halde kayıt almadan gpu kullanımını %90-100’lere yanaştıramadım fps dalgalanması aşırı fazla oyun oynanmıyor! Sürekli kayıt alarakta oynayamam oyunu ne yapmalıyım sizce? NOT: Sistemi sadece 2 oyunla test edebildim diğer oyun Destiny 2’de full ayarlarda 75-126 fps aralığında sıkıntısız oynatıyor gpu kullanımı %92-100 aralığında geziyor sadece ekranda yırtılma oluyor Freesync destekli monitörüm ama yinede yapıyor çok önemli değil en azından Ryse’daki gibi takılma aşırı fps düşmesi gibi bir durum yok!

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

V
8 yıl (20179 mesaj)
Yarbay

Yırtılma yapması monitörün hz değerini aşmasından dolayı. Freesync aktifleşmiyor yani. FPS 75'in altına düşmüyorsa vsync ile oynayabilirsiniz yırtılma olmaması için.

Diğer oyunda neden öyle olabileceğini bilmiyorum. Güç kaynağınız ne?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl (221 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Seasonic M12II-750 80+ Bronze Single Rail Modüler Psu hocam



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @VYC Majoris
A
8 yıl (709 mesaj)
Yüzbaşı

Adam akıllı bir oyunda dene örneğin witcher 3. İndir malum yerlerden kur dene eğer ki witcher 3 de de %99 olmuyorsa %100 bir sıkıntı var demektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl (221 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam komik ama bir arkadaşın önerisiyle Origin kurdum açtım ve fps olması gerektiği yere geldi sabit 75 fps oynuyorum sıkıntı yok ama Radeon ayarlarından kare hız kontrolünü 75 Hz’a ayarlamama ve sabit bu değeri almama rağmen AOC G2460VQ6 24” 1MS 75Hz Freesync Monitörümde çok belirgin oldukça fazla kırılmalar var rahatsız ediyor! Freesync açma kapama gibi bir fonksiyonunu da bulamadım menüsünde DisplayPort 1.2 modunda kullanıyorum öyle demişler bir kaç yerde gördüm acaba 1.1 modunda mı denesem? Driver’ı falan mı var onu kurup aktif mi etmem gerekiyor acaba bilemedim yardımcı olacak biri var mı bu konuda?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @uygunsuzadam
V
8 yıl (20179 mesaj)
Yarbay

Amd settings uygulamasında freesync ayarı var.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cilekes05
C
8 yıl (221 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Onu açtım zaten hocam ona rağmen yırtılma var illahi vsync açmak lazım sanırım monitörün 75Hz olduğu hikaye!



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @VYC Majoris
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.