Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
4
Cevap
1899
Tıklama
0
Öne Çıkarma
merkezi yayın için tavsiye
K
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

11 daireli lojmanda dijitürk yayını, kablo tv ye çevrilip dijital olarak geliyor. DVB-C özellikli tv ile ya da kablo tv kutusu ile izliyoruz. gelen yayında HD kanallar var. mevcut sistemde kablo yukarı çıkıp sağa ve sola bölünüyor ve daire içlerinden aşağı iniyor. Ama bu hem yayın kalitesini düşürüyor hemde bir sakin müdahale etti mi altındakiler izleyemiyor. kanallar genelde donuyor ya da karelenme yapıyor.

Biz aşağıya bir çoklayıcı koyup her daireye ayrı kablo çekmek isityoruz. HD yayınlar ve HD lig tv düzgün izlenebilsin diye.

Bunun için yükseltici gerekir mi?

Gelen tek yayın kablosunu 11 daireye dağıtmak için ne kullanmalıyız?

Kablo olarak bakır yeşil kablo mu alalım yoksa 5 kat apartmana Full HD dijiturk yayını için lüks mü olur? Ne tavsiye edersiniz?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



A
7 yıl
Yüzbaşı

32li splitter + yeşil kablo her daireye dağıtacaksınız. Sorun çözülecek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

4 blok var 11 daireli. 32 li splitter demenizin özel bir nedeni var mı? Elektriçiye sorduğumda 8 den büyüük splitter yok dedi bana

Yeşil bakır kablonun maaliyetinden kurtulamayacağız sanırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @Avatar.Aang
A
7 yıl
Yüzbaşı

Ben tek blok 11 daire var sandım. O zaman daha küçük bir splitter kullanabilirsiniz. Merkezi bir anten yerleştirip kablo çekeceksiniz her bloğa daha sonra splitter aracılığı ile dairelere yayını göndereceksiniz. Bakır kablo dayanım açısından fiyatını karşılar emin olun.



K
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

her bloğa ayrı kablo geliyor. anten yok. dijitürkten alınan yayın kablolu yayına çevrilip merkezden her apartmana kablo ile geliyor.

4 blokta 32 li splitter ciddi maliiyet olacağı için bunu belirttim. tek bir blok için yapılacak uygulama, diğer 3 blok için de tekrarlanacaak.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.