Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1510
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arabanın motorundan çıkan ses
L
7 yıl (2472 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,araç lada niva 1.7 tek nokta enjeksiyonlu ve lpgli ,araç şu an şırnakta ve şehirde pek anlayan usta yok.Ankarada olan bir kaç ustayı aradık yatak da olabilir zincirde dediler.Araç benzinden gaza geçtikten sonra böyle bir ses gelmeye başladı.Aşağıdaki videoda ses belli oluyor.Araçta sorun nedir,Ankaraya kadar gidebilir yaklaşık 1300 km kadar?



DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



L
7 yıl (2472 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Anlayan yok mu?



E
7 yıl (5462 mesaj)
Yarbay

yakın zamanda triger değişti mi acaba daha çok sente kaçık gibi geldi bana .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
7 yıl (3986 mesaj)
Yarbay

Geçmiş olsun öncelikle. Sesten direkt teşhis koymak imkansız tabiki ama sırasıyla şöyle fikir yürütebiliriz.



#Ses, yağsız kalmış subap iticilerinden geliyor olabilir. Yağ seviyesini kontrol ettiniz mi?



#Eşlik eden tiz ses alternatör kasnak rulmanından geliyor olabilir. Denemek için ustanın kayışı kısa süreliğine söküp dinlemesi lazım



#Aracınızın triger zincirli olup olmadığından emin olun. Zincir kolay kolay bozulmaz gerçi ama ihtimal.



#Motorun bitik olma ihtimalini düşünürsek başka göstergeler var mı? Duman atma, yağ yakma, sarsıntılı çalışma ve rölanti bozukluğu vs...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
7 yıl (1729 mesaj)
Yüzbaşı

LPG de yapıyor benzinde yapmıyor dediğinize göre bujiler sağlam, triger ve valf zamanlaması doğru.

tak tak vuruntu Krank kasnağından geliyor olabilir.

kayış bölgesinden rulmanlardan, devridaimden sesler geliyor, bakımsız bir araç.

aracın kullanılmasında sakınca olacak bir durum yok, Ankaraya da gider bence. ses artınca teşhis koymak kolaylaşır, hararet ve yağ göstergelerini izleyerek gidilir, yanınızda 5 lt su olsun.



L
7 yıl (2472 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar yazdıklarınız için teşekkür ederim,araçı gaziantepe götürdük orda tamirde bir çok problemi var, büyük sorunlardan bir tanesi de subaplar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.