Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
260
Cevap
34546
Tıklama
1
Öne Çıkarma
italyaya araç ile gitmek
S
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar kendi şahıs aracim ile önce yunanaistandan gemi ile italyaya geçmeye planlıyorum.
Bileti ordan rahat alabilir miyim ?
veya internet siteleri ne kadar güvenli ?
en çok merak ettiğim italyada otoban ücretleri için önceden vinnet kart gibi benzinlikten almak gerekiyor mu ? yoksa gişelerde mi ödeniyor ?



Ben Yunanistan üzerinden İtalya'ya çok gidiyorum. Hiçbir sıkıntı yok. Hatta çok rahat ve zevkli diyebilirim. Feribot biletini internet üzerinden alabilirsiniz. Limandan al...
Yoruma Git
Yorumun Devamı cleanton - 6 yıl +18
C
6 yıl
Binbaşı

Ben Yunanistan üzerinden İtalya'ya çok gidiyorum. Hiçbir sıkıntı yok. Hatta çok rahat ve zevkli diyebilirim. Feribot biletini internet üzerinden alabilirsiniz. Limandan almak da bir ihtimal ancak feribotta yer kalmayabilir. www.anek.gr adresinden feribot biletinizi güvenerek alabilirsiniz. Ancona'ya veya Bari'ye geçebilirsiniz. Ancona 16-17 saat sürüyor. Bari 9 saat sürüyor.

İtalya'da otoban ücretleri gişelerde tahsil ediliyor. Vignette almanıza gerek yok. Avrupa'nın en pahalı otobanları İtalya'da. Benzin parası kadar otoban ücreti hesaplayın. www.viamichelin.com web sitesi hem güzergahı veriyor hem de otoban ücretlerini veriyor. Oradan kontrol edebilirsiniz.

Gişelerde nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. Nakit tahsilat yapan gişeler ile kart ile tahsilat yapan gişeler farklı gişeler.

İstanbul'dan sabah erkenden çıkıyorum, akşam 19:00-20:00 gibi Igoumenitsa'ya varıyorum. İstanbul'da yaşıyorsanız İstanbul'dan çıkmanın da ciddi bir vakit aldığını unutmayın. Feribota binmeden önce check-in işlemi var. İnternetten aldığınızı bileti gerçek biletle değiştiriyorlar. Feribot hareket saatinden 3 saat önce limana varmaya çalışın, işlerinizi halleder dinlenirsiniz. Yazın yoğun mevsimde gitmekle kışın gitmek arasında feribotta yoğunluk farkı oluyor. Kışın çok boş oluyor.

Yunanistan otobanlarında 9 gişede toplam 17,40 euro ödüyorsunuz (Ipsala'dan Igoumenitsa'ya kadar). Yunanistan otobanı çok boş oluyor.

İpsala İgoumenitsa arası 667 km. Her iki gümrük kapısında işlemler toplam 30 dakikayı buluyor.

Başka önemli bir konu da nerden benzin alacaksınız? Yunanistan'da otoban üstünde her yerde benzinlik yok. Bahsettiğim güzergahta sadece 3 yerde otoban kenarında benzinlik var. Oraları atlarsanız şehir veya köy içlerine girmeniz gerekir. Gideceğiniz zaman ben size o benzinliklerin GPS koordinatlarını gönderirim. Bahsettiğim benzinlikler aynı zamanda mola yeri, yemek yemeniz mümkün.

Türkiye'den çıkmadan İpsala'dan benzin alın. Arabayı kullanma hızınıza bağlı olarak bazen o benzin Igoumenitsa limanına kadar götürüyor bazen götürmüyor. Igoumenitsa'dan bir daha depoyu doldurursunuz. Çünkü İtalya'da benzin olayı biraz karışık. Birçok istasyon insansız istasyon, paranızı makinaya ödeyip pompa ile kendiniz doldurmanız gerekiyor. Feribottan iner inmez insanın kafası karışık oluyor o yüzden benzin alma derdiniz olmasın. Sadece otobanlardaki benzinliklerde elemanlar benzin doldurma işi yapıyor. İtalya otobanlarındaki istasyonlarda benzin çok pahalı, şehirlerden alırsanız daha ucuz. Bir keresinde atlamışım mecburen otobandaki istasyondan aldım. Litresine 1,8 Euro ödedim. Şehirden alsanız litresi 1,57 euro civarında.

Bunun haricinde İtalya'da araba kullanmak çok rahat. Kurallara dikkat etmeniz gerekir. Sadece şehir merkezlerinde ZTL denen bölgeler var. (ZTL= Zona Traffico Limitato). Oralara giriş kısıtlaması var. Gideceğinizi şehrin ZTL haritasını internetten indirmeye çalışın. ZTL bölgesinin girişlerinde park yerleri var. Arabanızı o park yerlerine bırakıp merkeze yürüyerek girebilirsiniz. Gerçi ZTL'ye Türk plakası ile girseniz Türkiye'ye ceza gelir mi? Bana daha gelmedi. :) Ama gelebilir. Torino'da bilmeden ZTL bölgesinde baya turladığımı sonradan farkettim. Bazen insan bilmeden giriyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 9 Eylül 2018; 14:19:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Binbaşı

İtalya'da tek tip benzin var. Süper benzin dedikleri "kurşunsuz 95 oktan". 98 isteseniz yok.



A
6 yıl
Çavuş

merhaba, bana özelden mesaj atmışsınız ama sistem arızası var galiba cevaplayamadım bir türlü, italyaya ve avrupanın değişik ülkelerine aracımla gittim daha önce ama ben karayolu ile gitmiştim sizin güzergahınız hakkında pek bir fikrim yok lakin sağolsun cevaplayan arkadaş çok detaylı anlatmış, genede feribot ücreti eğerki pahalıysa karayolu ile gitmeyide düşünebilirsiniz, en azından geziyi bayağı bir renklendirme imkanınız olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Yüzbaşı

artık araçla yurtdışı dahada maliyetli.defalarca yurtdısında arac kiraladım birkac ceza dısında pek sorunum olmadı.en son 2 hafta önce sicilya'daydım 1 hafta kiralık aracla gezdim.dizelin litresi 1.5 euro civarında yani 11 tl.siz depoyu edirneden cıkmadan fullerseniz bir nebze kar edersiniz.otoyol maliyetleride euronun artmasıyla oldukca yükseldi.vinnet gerekmiyor kredi kartı veya nakit odeniyor.otoyollarda hız limitlerine dikkat etmelisiniz oldukca fazla radar var.
ayrıca ucretsiz park yeri bulmakta oldukca zor.yanlıs yere park edersenizde ceza yeme olasılıgı oldukca fazla.ben mesela gece park ettigim yerden sabah geldiğimde ceza ile karsılastım. 30 euro ceza ödedim.ama ne olursa olsun planızdan vazgecmeyin avrupayı aracla gezmek cok keyifli.



C
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: anstel

merhaba, bana özelden mesaj atmışsınız ama sistem arızası var galiba cevaplayamadım bir türlü, italyaya ve avrupanın değişik ülkelerine aracımla gittim daha önce ama ben karayolu ile gitmiştim sizin güzergahınız hakkında pek bir fikrim yok lakin sağolsun cevaplayan arkadaş çok detaylı anlatmış, genede feribot ücreti eğerki pahalıysa karayolu ile gitmeyide düşünebilirsiniz, en azından geziyi bayağı bir renklendirme imkanınız olur
Avrupa'ya araba ile gitmeye karar verdiğimde karayolu ile gitme alternatifini de inceledim ama çok fazla dezavantajı vardı vazgeçtim. Yunanistan üzerinden feribotla gitmek daha güvenli geldi, avantajlarını yazayım:

- İpsala'dan doğrudan Yunanistan'a giriliyor yani Avrupa Birliğine giriyorsunuz. Önünüzde artık başka sınır/gümrük işlemi kalmıyor.
- İpsala'dan girince Euro kullanmaya başlıyorsunuz, başka para birimine ihtiyacınız kalmıyor.
- Avrupa Birliğine girdiğiniz için kendinizi güvende hissediyorsunuz.

Karayolu ile gitmenin dezavantajlarını da yazayım (tamamen kişisel görüşlerim).
- Avrupa Birliğine varana kadar 3 ayrı devletin sınırlarından geçiyorsunuz. Defalarca gümrüğe girip çıkıyorsunuz, beklemeler... Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya (AB ülkesi)... Özellikle bazı dönemlerde Kapıkule çok yoğun oluyor.
- Her ülkenin para birimi farklı, sürekli hayatınızda bir daha kullanmayacağınız para birimlerini almanız gerekiyor.
- Benzin alırken sürekli bir kazıklanma duygusu...
- Her ülkenin polisinin huyu suyu farklı. Keyfi uygulamalara rastlamak mümkün. Yıllar önce Bulgaristan üzerinden Avusturya'ya gidiyordum. Bulgaristan'da polis durduk yere paramı aldı.
- Muhakkak bir gece Sırbistan'da konaklamak zorundasınız. Güvenlik sorunu ortaya çıkıyor. Özel parkı olan bir otel bulmalısınız ki arabanın içindeki eşyalar çalınmasın.

Feribot ücreti ile karayolundan gitmenin maliyetini de defalarca kıyasladım. Başabaş geliyorlar.

Ben İstanbul'dan yola çıkıyorum o yüzden hesaplarımı hep İstanbul'a göre yapıyorum. Igoumenitsa limanı İstanbuldan yaklaşık 950 km mesafede. Yolun Yunanistan tarafı tamamen kesintisiz otoban. Istanbul'dan 11-12 saat sürüyor. Sonra feribota biniyorsunuz inince İtalya'dasınız.

Kısacası çok rahat bir yolculuk oluyor. Ayrıca feribot yolculuğunun da kendine has bir keyfi var. İçinde farklı restoranlar, cafe'ler, barlar var. İnsan sıkılmıyor. Bir sürü farklı milletten insana var.

Kesinlikle Yunanistan üzerinden feribotla İtalya'ya yolculuğu tavsiye ederim. Ancona limanına 150-200 km mesafede gidilecek bir çok yer var. Demek istediğim bir sabah erkenden İstanbul'dan çıkıp, sonraki gün akşam üstü İtalya'da otelinize varmanız çok kolay. Vakit sıkışıklığı olmayan insanlar için ideal bir tatil imkanı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 10 Eylül 2018; 21:48:25 >

G
6 yıl
Yüzbaşı

yunanistanı anlarım ama italya araba ile gitmek için çok zahmetli değil mi?
uçak ile gidip oradan araç kiralamak daha cazip değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: gambit666

yunanistanı anlarım ama italya araba ile gitmek için çok zahmetli değil mi?
uçak ile gidip oradan araç kiralamak daha cazip değil mi?
Kimi insan karavan ile, kimisi bisiklet ile, kimisi motorsiklet ile, kimisi kendi aracı ile, kimisi uçak ile seyahat etmeyi tercih eder. Seyahat ve tatil çok kişiseldir, herhangi bir kalıba girmez.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 13 Eylül 2018; 7:30:1 >

S
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle kusura bakmayın geç cevaplıyorum bu yazı sayesinde çok rahat bir yolculuk geçirdim tek sorun Yunanistan dan Bari ye gittim ordan, napoli Roma yakın diye.

İtalya da toplam otoban parası 83Euro ödedim onun haricinde herşey çok güzeldi.



Teşekkür ediyorum elinize sağlık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cleanton
B
4 yıl
Teğmen

Merhaba,
Bende feribot cok pahali olur diye karayolunu dusundum. Siz kac euroya malettiniz ferobotu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: burakozk

Merhaba,
Bende feribot cok pahali olur diye karayolunu dusundum. Siz kac euroya malettiniz ferobotu?
Feribot çok pahalı olmuyor. Karayolu ile gittiğinizde de bir gece bir yerde konaklamak zorundasınız (otel parası). Feribot biletleri sezonuna göre çok değişiyor gideceğiniz dönem için www.anek.gr web sitesine girip fiyatları kontrol edin. Ben İtalya'ya gitmek için Feribot kullanıyorum, karayolu maliyetleri ile kıyaslıyorum başa baş geliyor bunun yanında feribot bana daha rahat geliyor. Daha az araba kullanılıyor. Karayolu dediğiniz Bulgaristan yönünden kast ediyorsunuz diye düşünüyorum. Bulgaristan yönünden gittiğinizde 3 gümrük kapısı geçiyorsunuz ve her ülkede benzin ve otoban ödemeleri için yerel para almanız gerekiyor. Yunanistandan gittiğinizde bir kere Yunanistan'a girdiğinizde Schengen bölgesine girdiğiniz için artık başka sınır geçmiyorsunuz ve tek para birimi ile harcama yapıyorsunuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 17 Aralık 2019; 16:28:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Teğmen

Cevap icin tesekkurler. Ben 2 kisi arabayla, kamarali hesapladin gidis donus 4600 tl gordum ama eylul15 gidis eylul sonu donus. Yanlis hesapliyor olabilirmiyim? Yoksa normalmi? Aracimiz honda crv. Oda tercihimiz paylasimsiz 2 kisilik oda



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cleanton
C
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: burakozk

Cevap icin tesekkurler. Ben 2 kisi arabayla, kamarali hesapladin gidis donus 4600 tl gordum ama eylul15 gidis eylul sonu donus. Yanlis hesapliyor olabilirmiyim? Yoksa normalmi? Aracimiz honda crv. Oda tercihimiz paylasimsiz 2 kisilik oda
Kamarasız bilet bakın kamarada yatmaya gerek yok. Güverte bileti alın (en ucuzu), koridorlardaki koltuklarda kestirirsiniz. Ya da "air type seat" dedikleri uçak koltuklarından daha genişçene yatabilen koltuklar var onlardan alın. Kamara çok pahalı ve gereksiz.

Kısacası "deck" veya "air type seat" seçin. Aradaki farkı yazayım. "Air type seat" denenler uçak koltuğundan daha büyük koltuklar, bunlar bir salondalar o salona gidip koltuğunuzu bulup oturuyorsunuz. Bu koltuklar yatabiliyor, yatırıp uyuyabilir ya da kestirebilirsiniz. Ya da o salonda yere uyku tulumu serip uyuyabilirsiniz. Deck seçerseniz sadece güvertede oturabilirsiniz ve içerde koridorlardaki koltuklarda oturabilir ya da koridorlara uyku tulumu sererek uyuyabilirsiniz. Aynı şekilde güvertede uyku tulumu ile de uyuyabilirsiniz. Bir kere binerseniz yazdıklarımı daha iyi anlayabilirsiniz, binmediğiniz için yazdıklarım havada kalabilir. Ama kabin(kamara) kesinlikle seçmeyin.

Ya da illa kamarada kalmam lazım diyorsanız kamara biletini feribota binince içerde alın, içerde daha ucuza satıyorlar. Tabi kamara kalırsa, kışın kamara kalıyor ama yazın kaldığını sanmam zaten yazın feribot çok kalabalık oluyor herkes yerlere uyku tulumu serip uyuyor. Kamaraları öncelikle TIR şöförleri kullanıyor, onların biletleri kamaralı bilet. Kalan kamaraları içerde satıyorlar. Ben Eylül'de dönerken köpeğimle güvertede çok rahatsız ettiler (köpeğimin dikkat çekici bir fiziği var herkes gelip oynamak istiyor) kamara almak zorunda kaldım. 100 euro verdim. Binmeden alsaydım 240 Euro ödeyecektim. Kamara biletini içerde alacaksanız feribot hareket ettikten sonra resepsiyondan alıyorsunuz.

Eylül ikinci yarısı gidip dönecekseniz o dönem yaz dönemine göre fiyatların daha düşük olduğu bir dönem.

Son seçenek olarak Eylül dönemi feribotun kalabalık olmadığı bir dönem. "Air Type Seat" salonunda çok fazla boş koltuk oluyor. Deck bileti alırsınız, feribot hareket ettikten sonra "Air Type Seat" salonuna gidip boş bir koltuğa oturursunuz. Feribot hareket ettikten sonra kimse kontrol etmiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 19 Aralık 2019; 15:16:55 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
4 yıl
Teğmen

Detayli cevap icin tesekkur ederim ama soyle bir durum var. Yolcuk esnasinda esim ve 4 yasinda cocugum da olacak yanimda. 9 saati onlarla koltukta ve ortak alanda tamamlamam mumkun degil, ayrica istanbuldan igoumenitsaya 9 saat yol gidecegiz, uyumamiz gerekir. Kamaralar aşırı pahali. Bu yuzden rotayi su sekilde planladim: bulgaristan sirbistan hirvatistan slovenya italya. Sadece bir gece belgradda kalirim diye dusunuyorum. Istanbuldan belgrada 11 saatte gidip belgradda konaklariz, ertesi gun 9 saat daha gidip bolognaya varirim diye dusunuyorum. Gemi isini yapamadigimi dusunursek mantiklimi bu rota?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cleanton
C
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: burakozk

Detayli cevap icin tesekkur ederim ama soyle bir durum var. Yolcuk esnasinda esim ve 4 yasinda cocugum da olacak yanimda. 9 saati onlarla koltukta ve ortak alanda tamamlamam mumkun degil, ayrica istanbuldan igoumenitsaya 9 saat yol gidecegiz, uyumamiz gerekir. Kamaralar aşırı pahali. Bu yuzden rotayi su sekilde planladim: bulgaristan sirbistan hirvatistan slovenya italya. Sadece bir gece belgradda kalirim diye dusunuyorum. Istanbuldan belgrada 11 saatte gidip belgradda konaklariz, ertesi gun 9 saat daha gidip bolognaya varirim diye dusunuyorum. Gemi isini yapamadigimi dusunursek mantiklimi bu rota?
Rota mantıklı. Belgrad'da kalmak da uygun. Tek tavsiyem Belgrad'da güvenlik açısından muhakkak özel otoparkı olan bir otel seçin. Ama ikinci gün Bolonya'ya 9 saatte gidemezsiniz. Belgrad-Bolonya 900km gözüküyor ama 900km yolu 9 saatte yapmanız çok zor. Aşırı hızlı gitmeniz lazım ve sınır geçişleri olacak. Rahatlıkla 12 saat hatta daha uzun sürer. 15 saat hesap edin. Çoğunlukla otobanlarda gidecek dahi olsanız otobanlar çok kalabalık oluyor çok hızlı sürülmüyor. Özellikle İtalyan otobanları kalabalık oluyor. Hatta otobanların şehir geçişlerindeki çevre yollarında hız çok düşüyor. Hatta otobandan Bolonya'ya yaklaşınca Bolonya çevre yolunda çılgın bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bolonyaya girmeniz bile tek başına 1 saat sürebilir. Ama rotanız uygun.

Madem çocuğunuz var aslında feribot size daha uygun(biraz daha baskı yapacağım). Kabin alarak dahi daha uygun. Yazdığım gibi en kötü ihtimal kabini içeri girince daha düşük fiyata alabilirsiniz. İçerde kabin kalmadı derlerse çocuk var zor durumdayız gibi yöntemler herhalde işe yarar. :)

İstanbul - İgoumenitsa makul hızlarda 12 saatte gidiliyor (sınır geçişi dahil), sonrasında artık araba kullanmanıza gerek kalmıyor. Yunanistan baştan sona otoban ve boş bir otoban. Igoumenitsa - Ancona 15-16 saat ama feribotta olacaksınız. Bolonya'ya gideceğiniz için Bari'ye değil Ancona'ya gitmeniz daha makul olur. Ancona'dan Bolonya'ya araba ile 2-3 saatte gidiyorsunuz. Topu topu 15 saat araba kullanarak Bolonya'ya varacaksınız. Bence aradaki kabin farkını vermeye değer. Ben 4 yaşında çocukla seyahat ediyor olsam kesinlikle Belgrad yönünden gitmem muhakkak feribotla giderim. Her bakımdan daha güvenli. Tabiki karar sizin.

Feribotta çocuk oyun alanı da var. Çocuğu orada oyalayabilirsiniz. 1 yaşına gelmemiş bebeklerle seyahat edenler bile çok var. Feribot bildiğiniz gibi değil çok eğlenceli ve vakit hızlan geçiyor. Çeşitli oturma salonları ve farklı restoranlar var. Yemekler çok lezzetli vs... :)

Feribot seyahatini ayrı ikinci bir tatil gibi düşürseniz kabin fiyatı yüksek gelmez. :) Gidiş ve dönüşte kabinde kalacağınızı hesap ederseniz iki gece otel parası verdiğinizi hesap edin. İlk anda kabin fiyatı size yüksek geldi ama o kabin fiyatı gidiş ve dönüş için iki gecelik fiyat olmalı. İki gece otele vereceğiniz ücretten ne kadar farklı olacak? Daha az araba kullanıp daha az yakıt tüketeceksiniz. Bunları kalem kalem hesaplarsanız başa baş da gelebilirsiniz. Ancona Bolonya otobanı yanlış hatırlamıyorsam 15 Euro olabilir. Belgrad'dan geldiğinizde daha fazla otoban ücreti ödeyeceksiniz. Viamichelin otoban ücretlerini de veriyor oraya bakın.

Ayrıca şunu da ekliyeyim. Çocukla o kadar uzun seyahat edince sık sık mola vermek zorunda kalacaksınız. Çünkü çocuk arabada sıkılacak. Sık sık kusabilir. Bu duruşlar size çok vakit kaybettirecek. O yüzden feribot bence size daha uygun. Tabiki yine yazıyorum karar sizin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 25 Aralık 2019; 21:59:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Teğmen

Simdi feribot isi daha sicak gelmeye basladi. Yinede istanbuldan 12 saat yol gelip devaminda da gemide o kadar saat yolculuk yaptiramam bizimkilere. Şöyle bir plan geldi aklima, istanbuldan selanige gelip biraz gezsem sonra aksam igoumenitsaya yakin bir yerde konaklasam. Uyaninca da dinlenmis sekilde gemiye binip yola devam etsem nasil olur? Esim uzun yolda pert oluyor aslinda tum cekincem bundan dolayi, yoksa bana kalsa durmadan giderim :D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cleanton
C
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: burakozk

Simdi feribot isi daha sicak gelmeye basladi. Yinede istanbuldan 12 saat yol gelip devaminda da gemide o kadar saat yolculuk yaptiramam bizimkilere. Şöyle bir plan geldi aklima, istanbuldan selanige gelip biraz gezsem sonra aksam igoumenitsaya yakin bir yerde konaklasam. Uyaninca da dinlenmis sekilde gemiye binip yola devam etsem nasil olur? Esim uzun yolda pert oluyor aslinda tum cekincem bundan dolayi, yoksa bana kalsa durmadan giderim :D
Selanik'te kalabilirsiniz ama Selanik çok yakın. Sabah erkenden İstanbul'dan çıkınca 13:00 gibi Selanik'e varılıyor. Sonra zaten İgoumenitsa'ya 4 saat yol kalıyor. İpsala sınır kapısından İgoumenitsa tam tamına 660 km. Ve tamamı otoban ve üstelik bomboş bir otoban. Ama Selanik'te kalmak da uygun olabilir. O zaman hiç yorulmazsınız ve çok zevkli bir yolculuk olur.

Igoumenitsa'dan Ancona feribotu geceleri 23:30 da kalkıyor. Istanbul'dan erken çıkınca akşam 17:00 ile 18:00 civarında İgoumenitsa limanına varılıyor. Epey vaktiniz kalıyor. Limana varınca ilk iş checkin işlemlerini yapıp şehirde yemeğe gidebilirsiniz. Deniz kenarı olduğu için güzel balık lokantaları var ve fiyatları çok uygun. Zaten gece olduğu için feribotta girer girmez uyunuyor. Sabaha dinç bir şekilde uyanmak mümkün. Sabah feribotta güzel bir kahvaltı, sonra öğle yemeği, 15:00 gibi Anconaya varıyor. 18:00-19:00 gibi Bolonyaya varmak mümkün.



C
4 yıl
Binbaşı

Ayrıca Belgrad yönünden gidince kaç sınır kapısından çıkıp kaç sınırı kapısından gireceğinizi hesap edin derim. Yunanistan yönünden gidince sadece Türkiyeden çıkıp Yunanistan'a gireceksiniz ve bir daha sınır geçişi yapmayacaksınız. Sadece Ancona'da feribottan inerken limandaki sınır polisi arabadan içeri bakıp nereye gidiyorsun gibi soru soruyor, bazen de sormuyor doğrudan geçiriyor.



C
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: burakozk

Simdi feribot isi daha sicak gelmeye basladi. Yinede istanbuldan 12 saat yol gelip devaminda da gemide o kadar saat yolculuk yaptiramam bizimkilere. Şöyle bir plan geldi aklima, istanbuldan selanige gelip biraz gezsem sonra aksam igoumenitsaya yakin bir yerde konaklasam. Uyaninca da dinlenmis sekilde gemiye binip yola devam etsem nasil olur? Esim uzun yolda pert oluyor aslinda tum cekincem bundan dolayi, yoksa bana kalsa durmadan giderim :D
Eşiniz uzun yolda pert oluyorsa zaten Belgrad yönünü kafanızdan çıkartın. Eşiniz için en uygunu feribot olur. Çünkü ilk gün 960 km yol gideceksiniz. Feribottan inince 220 km yolunuz kalıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 26 Aralık 2019; 9:45:16 >

B
4 yıl
Teğmen

Peki yesil pasaportla sinir gecislerimiz daha kolay olmazmi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.