Merhabalar, 2016 da sınava girmiştim en son. Açık öğretime yerleştirildim ancak kayıt olmadım. Bu sene tekrar girdim sınava, kayıt olurkende öğrenim durumu olarak "Bir yükseköğretim programına (sınavsız geçiş dâhil) ÖSYM'ce yerleştirildim fakat kayıt olmadım" seçeneğini seçtim. Bu sene yerleştirme puanım düşer mi?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
2016'da yerleştirildiysen bu yıl düşmez obp. Eğer sınava 2017'de girmiş olsaydınız obp kırık gelirdi. Bir programa yerleştiğinizde ertesi yıl obp kırılır. Sonraki yıllar obp'niz kırılmaz.
sınava girilen yıl bir yere yerleştiysen ve o yılı takip eden yıl sınava girdiysen düşer.
Peki hocam 2016 da sınava girdi diyelim kazandı kayıt yaptırdı okuyor. Üniversitesini sevmedi bu sene yani 2018 de sınava girdi puanı düşer mi şuan üni okuyor hala.
amaç sınava girdikten sonra yerleşip 1. sınıf veya hazırlıkta tekrar sınava girip baska yere yerleştirmede diğer adaylar ile adil yarış sağlamak için yarıya iniyor. siz 2016 girdiğiniz zaman 2017 de kırık oluyor 2018 de normala dönüyor diye biliyorum yanlış ise arkadaşlar düzeltecektir zaten
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.