Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1288
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Oyunlarda Anti Aliasing Açık Olmasına Rağmen Tırtıklı Kenar Sorunu
A
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Oynadığım her her oyunda(GTA5, CSGO, Witcher3, DOOM, Dishonored2, Metro Redux, Bioshock Infinite, Fallout4,Prey, KF2, MoutnBladeWarband, FM17) en yüksek anti aliasing ayarını kullansam dahi(8X MSAA, FXAA) köşelerde tırtıklar var ve hareket ettiğim zaman etraftaki gölge ve texturelarda flicker(objelerin yerinden oynaması) denilen şey meydana geliyor. İnternetten videolu karşılaştırma yapıyorum başka 1080p oynayanlar da öyle bir sorun göremiyorum videolarda bile görüntü kalitesi düşmesine rağmen insanlarda öyle bir sorun yok. Gayet pürüzsüz kenarlar ve objeler harket ettikleri zaman oynamıyor(özellikle gölgeler)https://youtu.be/XgbvaKzx9Eo


PC ÖZELLİKLERİ

GPU: NVIDIA GE FORCE GTX 1060 6 GB
CPU: Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz x 8 ‎(3.60Ghz)‎
Windows 10 Pro
RAM : Dual 16 gb DDR3-3999.1.MHZ



N
6 yıl
Yüzbaşı

Oyun içindeki değil de masaüstünde Ekran kartı ayarlarında aradığın ;) nvidia control panel di sanırım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
6 yıl
Onbaşı

i7 4790k ve gtx 1070 var. Aynı sorunu yaşayalı 1 yıldan fazla oldu. O kadar araştırmama rağmen bir çözümünü bulamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: GhostArrow

i7 4790k ve gtx 1070 var. Aynı sorunu yaşayalı 1 yıldan fazla oldu. O kadar araştırmama rağmen bir çözümünü bulamadım.
bir yıl mı

grafik kartı üreticisine mail atabilirsin. ya da yazılımcısına mı demeliydim. mutlaka bir tavsiye verirlerdi. sen öyle yazınca hiç araştırasım gelmedi. dur bakayım yine de ilgimi çekti.



H
6 yıl
Binbaşı

"Sorunu düzeltmeyi başardım, nVidia kontrol paneli seçeneklerini varsayılan olarak ayarladım, böylece ekran konumu biraz değişti ve ardından monitör seçeneklerini tekrar kumaş ayarlarına döndürdüm ve her şey iyi çalışıyor! Bir dahaki sefere kadar sabrınız ve katkılarınız için teşekkür ederiz!"

diğer bir tavsiye ise yukarıda verilmiş. nvdia kontrolü panelini yoksa indir varsa sen biliin.



G
6 yıl
Onbaşı

Keşke o kadar basit olsaydı. Win 7, 8.1 , 10 hepsini kurdum. Birçok sürücüyü denedim. Nvidia ayarlarını sürekli değiştirdim. Fark etmiyor. Nvidia umursamıyor bile. Zaten sorunun ekran kartından kaynaklandığını sanmıyorum. Nvidia forumunda 130 sayfalık konu var. Ekran kartı dahil ne var ne yok değiştirilmesine rağmen bu sorun devam ediyor. Tuhaf bir durum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.