Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
790
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Miras Hukuku ile ilgili soru
W
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar öncelikle bu işi bilen veya yaşamış arkadaşlara sorum, iyi niyetle bence şöyledir böyledir dieycek arkadaşlar lütfen yazmasın.

10 gün önce babamızı kaybettik. Sahip olduğu dairesinde küçük kardeşimiz(32 yaş) ile birlikte yaşardı. Dairesinden başka malı yoktu ve biz 3 kardeş kendi aramızda konuşarak dairenin küçük olanda kalmasına karar verdik.
Doğal olarak en az masrafı çıkaracak yolu seçmek için nasıl bir işlem uygulamamız gerekli?
Ben ve ortanca kardeşim bu taşınmazda hakkımız yoktur gibi bir yazıyı noterde hazırlasak kardeşimiz sadece %1 veraset intikal vergisi ödeyerek daireyi alabilir mi?
Bu olmuyorsa ivazsız diye bir şey varmış, vergi oranı %10 ile bayağı yüksek o şeklide mi halletmeli
Yoksa daire hakkı üçe bölünüp sonra onun üzerine paylarımızı satış göstererek birde alım satım vergisi ödeyerek mi almak gerekli?



S
6 yıl
Yarbay

Taşınmazlarda bu bahsettiğiniz husus yapılamıyor. Diğer mirasçılar gidip paylarını tapuda devredecek. Bağış şeklinde olursa harç daha yüksek. Taşınmazın değeri çok yüksek değilse veraset ve intikal vergisi çıkmayabilir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
6 yıl
Teğmen

2 kardeş 80 gün içinde mirasbırakanın son yerleşim yeri sulh hukuk mahkemesinde mirasın reddi için hasımsız dava açacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azazil88 -- 24 Şubat 2018; 23:17:32 >

W
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yardimlariniz icin tesekkurler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.