Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
2
Cevap
1222
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Playstation 4 / Projeksiyon / Ev Sinema Sistemi
O
9 yıl (265 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Ufak çaplı bir sinema odası kurdum kendime.

Projeksiyon : Benq W1110
Ev sinema sistemi : Samsung ht5550

Yapmak istediğim şu fakat yapamıyorum;
Playstation4, xbox one ve apple tv ile denedim.
Projeksiyonda optik çıkış yok, çift hdmi var. Sinema sistemi ve diğer cihazlarda ise optik çıkış var.
Ev sinema sisteminden bir cd ya da herhangi birşey oynatınca sesler sorunsuz şekilde hoparlörden geliyor, fakat ps4, xbox veya apple tv üzerinden oynattığımda ses sadece projeksiyondan geliyor.

Ben tüm cihazlarda görüntüyü projeksiyondan, sesi ise ses sisteminden almak istiyorum fakat bir türlü beceremedim. Eve geçince tüm cihazların girişlerinin fotoğrafınıda atabilirim gerekiyorsa.

Tam olarak bağlantıları nasıl yapmam gerekiyor ki söylediğim şekilde çalıştırabileyim sistemi ?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



A
9 yıl (5259 mesaj)
Yarbay

Ses sistemine konsolları nasıl bağlıyorsunuz resim atarsanız daha fazla yardımcı olunur.

Samsung HT-F5550 için 22 şubat 2016 da bir güncelleme gelmiş siz yaptınız mı?

http://www.samsung.com/uk/support/model/HT-F5550/XU/

Örneğin,PS4 ü nasıl bağlıyorsunuz? HDMI kablo ile Ses sistemine giriş mi yapıyorsunuz yoksa PS4 ü HDMI ile Projeksiyona ,optik kablo ile de HT-F5550 ye giriş mi yapıyorsunuz? HDMI ile bağlı iken HDMI modu,optik kablo bağlı ise D.IN modunun seçilmesi gerektiği yazıyor kılavuz da siz hangisini uyguluyorsunuz?

HT-F5550 bitstream desteklemiyormuş okuduğum kadarı ile PS4 den mesela ses ayarların da bir değişiklik yapıyor musunuz?



O
9 yıl (265 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Ses sorununu çözdüm şuan ki sorunum 5+1 ses sisteminden 2+1 ses geliyor. Test ederken hepsinden ses geliyor sorun yok ama film, oyun vb işler sırasında sadece 2+1 den ses geliyor.

Bağlantıyı şuan güncel olarak şöyle yaptım.
Xbox optik kablo ile ses sistemine,
Projeksiyon ile xbox ı da hdmi ile bağladım

Birde ev sinema sistemim Samsung HT-H5550, ben aradaki H yi eklemeyi unutmuşum buraya.

Bu arada kullandığım tüm cihazlar güncel, hepsinin tüm güncellemelerini yaptım.

Akşam eve geçince bağlantılarla ilgili fotoğrafta eklerim konuya.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.