Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
1563
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Uzaktan kumandalı araba - motorda ses var hareket yok
C
8 yıl (801 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Oğlumun çil çil uzaktan kumandalı arabası bir anda bozuldu. Sorun şu ki arabayı hareket ettirmek istediğimde motorlardan vınlama tarzı ses geliyor ama hareket yok. Hem ileri geri hem de sağ sol motoru aynı durumda. İlk başta motordan şüphelendim. Gittim aynı motordan aldım taktım ama durum değişmedi. Sağ sol yapınca çok hafif bir hareket oluyor gibi ama sıl görevini yapmıyor. Kumandadan basılı tutunca da ses geliyor motordan ama hareket yok onda da. Sorun neyden kaynaklı olabilir?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl (801 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

C
8 yıl (801 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

U
8 yıl (91 mesaj)
Çavuş

içini açıp motora bakarken kumandadan ileri gitmeye bastığında motor dönüyor mu? Motor dönüyorsa motorla birlikte dişliler dönüyor mu?



M
8 yıl (134 mesaj)
Çavuş

Merhaba. Üzerinde 101 yazan parçayı ölçtünüz mü? Sanki bozulmuş ve dışına değişik bir sıvı kaçırmış.

Bunun dışında, motor bağlantı kablosunu avometre ile V DC konumuna getirip sürekli olarak ölçün.

Hiç bir şeye basmadan kaç volt veriyor. Kumandaya basınca volt ne oluyor. Tersten düze doğru gitmek gerekir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.