Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
9
Cevap
838
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Maddi hasarlı kaza, değer kaybı davası hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
M
9 yıl (328 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

2 hafta önce 0 km satın almış olduğum daha 500km'de olan Seat Leon marka model aracıma dün evin önünde park halindeyken alkollü bir sürücü vurup kaçmış. Benim aracım harici 1 motoru devirmiş , park halinde olan başka bir araca vurup 1 metre sürükleyip arkasındaki farklı bir araca çarptırmış. Sonrasında 200 metre ileride aracının el frenini çekip vurduğu araçlara bakmaya gelmiş. Komşular adamı yakalamış polis çağırıldı tutanak tutuldu , suçlu şöför 1.55 promil alkollü çıktı. Aracımda sağ arka stop lambaları kırılmış,sağ arka çamurluk depo kapağına kadar ezilmiş görünüyor. Sağ arka kapının açılıp kapanmasında herhangi bir sıkıntı yoktu.

Normalde bir başkası kazara vursa , özür dilese , dünya malı dünyada kalır canın sağolsun diyebilirdim. Fakat bu arkadaş ne bir geçmiş olsun , ne kusura bakmayın, hiç bir şey demediği için değer kaybı davası açmayı düşünüyorum.

Polisin tuttuğu tutanağı cuma günü(1 Aralık 2017) öğleden sonra alabilecekmişiz. Gün içerisinde aracımı yetkili servise bırakmayı düşünüyorum. Aracımı bıraktıktan sonra aracı inceleyecek eksper arkadaş , karşı tarafın eksperi mi olacak? Benim kaskomun eksperi mi olacak? Eksper raporu için farklı bağımsız bir eksper tutmam gerekir mi?

Internetten biraz incelediğim kadarıyla karşı tarafa iletmem gereken evraklar şu şekilde ;yetkili serviste yapılan işlemlerin faturası,kaza tutanağı,eksper raporu,aracın hasarlı ve onarım sonrası resimleri,hesap bilgilerim. Bunlar harici yapmam gereken birşey var mıdır?

Araç babamın adına fakat ben kullanıyorum , başvuru vesaire ben ilgilenebilir miyim? Yoksa araç sahibi babam olduğu için onun mu ilgilenmesi gerekiyor?

İyi günler

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



O
9 yıl (3 mesaj)
Er

Merhabalar

Aracınız arka taraftan hasarlı olduğu için öncelikle büyük bir maddi beklenti içerisine girmemenizi tavsiye ederim.Ancak Tabiki hak ettiğiniz bir değer kaybı da aracınızda meydana gelmiştir.

Bunun ile ilgili polis tutanağı ve diğer bahsetmiş olduğunuz evraklar ile karşı tarafın trafik sigortasına babanız dilekçe ile başvurabilmektedir. Araçlar darbe alınan bölgeler ve bedele göre sabit bir oranla değer kaybı alabilmektedir.

Başvurudan sonra hazinenin belirlemiş olduğu oranda ki (benim tahminim 3000 TL) değer kaybı olumlu olarak 2 hafta maksimum sürede çözümlenecektir. Geçmiş olsun dileklerimle Allah Beterinden Saklasın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl (328 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Cevabınız için çok teşekkür ederim. 1 saat öncesinde servisle görüştüm. Aracın onarım süresi yoğunluktan dolayı yaklaşık 60 gün süreceğini belirttiler. Dışarıdan görülen kısımdaki hasar eğer jant,lastik ve mekanik kısımda bir problem yoksa yaklaşık 5000 tl civarı olacakmış. Yaptırmış olduğum kaskonun bana ikame araç verme süresi 7 gün, aracım onarılana kadar araç kiralarsam , açacağım değer kaybı davasında araç kiralama bedelini de alabilir miyim?

iyi günler


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ozsozb
E
9 yıl (725 mesaj)
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: McNeO

Merhabalar,

Cevabınız için çok teşekkür ederim. 1 saat öncesinde servisle görüştüm. Aracın onarım süresi yoğunluktan dolayı yaklaşık 60 gün süreceğini belirttiler. Dışarıdan görülen kısımdaki hasar eğer jant,lastik ve mekanik kısımda bir problem yoksa yaklaşık 5000 tl civarı olacakmış. Yaptırmış olduğum kaskonun bana ikame araç verme süresi 7 gün, aracım onarılana kadar araç kiralarsam , açacağım değer kaybı davasında araç kiralama bedelini de alabilir miyim?

iyi günler

Merhabalar
öncelikle geçmiş olsun 05352888216 numaradan ararsanız size yardımcı olmaya çalışayım.
saygılarımla



D
9 yıl (2583 mesaj)
Binbaşı

Sigorta acentesi sahibi ve müşterilerinin değer kayıplarını takip eden tecrübeli bir isim olarak yapmanız gerekeni anlatayım.

Öncelikle aracınızın tamiri bitsin, ondan sonra aracınızda ne kadar değer kaybı oluşmuş onu hesaplattırın lakin para ödemeyin zaten size ulaşacaklardır şu kadar değer kaybı çıkıyor bize vekalet verin vs. hiç o işlere girmeyin.

Karşı tarafın trafik sigortasına başvurun zaten o rakamın altında bir rakam ödeyeceklerdir o zaman tahkime başvurursunuz, yada tamamını öderlerse sorun olmaz zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @McNeO
M
9 yıl (328 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevabınız için çok teşekkürler hocam,

Fakat anlamadığım bir nokta var ; "Öncelikle aracınızın tamiri bitsin, ondan sonra aracınızda ne kadar değer kaybı oluşmuş onu hesaplattırın lakin para ödemeyin zaten size ulaşacaklardır şu kadar değer kaybı çıkıyor bize vekalet verin vs. hiç o işlere girmeyin" demişsiniz. Araçta ne kadar değer kaybı oluşmuş kime hesaplattıracağım? Internette araç değer kaybı hesaplaması yapan ve dediğiniz gibi vekalet verin diyen bir çok site mevcut, onlardan mı hesaplatacağım?

iyi günler


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @damneed
D
9 yıl (2583 mesaj)
Binbaşı

Hocam bu değer kaybı tahsilatçıları, servislerden bilgileri alıyorlar sizi arayıp aracınızda şu kadar değer kaybı çıkıyor vekalet verin diyorlar. Size bu şekilde ulaşan olmazsa, hali hazırda ekspertizlik yapan eksperi arayıp sorun değer kaybı hesaplaması yapıyor musunuz diye.

İnternette yazan sitelere pek güvenip özel bilgilerinizi göndermeyin bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @McNeO
M
9 yıl (328 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Anladım hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Bir sorum daha var eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim. Servisteki hasar danışmanı arkadaş, çarpan şahıs alkollü olduğu için şahsın sigortasının geçerli olmayacağını , tüm masrafın şahıstan tahsil edeceği bilgisini verdi. Acaba beni yanlış bilgilendirmiş olabilir mi? Eğer şahsın üzerine herhangi bir mal varlığı vs yoksa bizim onarım,değer kaybı olayları sıkıntıya uğrayabilir mi?

iyi günler


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @damneed
D
9 yıl (2583 mesaj)
Binbaşı

Yanlış bilgilendirmiş, onarım ve değer kaybı masraflarının ödemesini size yapar, ödediği rakamı araç sahibine rücu eder.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @McNeO
M
9 yıl (328 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cevaplarınız için çok teşekkürler hocam,

İyi günler dilerim




Bu mesajda bahsedilenler: @damneed
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.