Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
491
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Euro Draghi’nin Açıklamalarıyla 32 Ayın Zirvesinde
T
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Euro bugün AMB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarına odaklanmıştı. Uzun zamandır beklenen açıklamaların ardından yaklaşık 3 yılın zirvesini gördü. İşte detaylar;

< Resime gitmek için tıklayın >

Euro/dolar paritesi, AMB Başkanı Draghi’nin gerçekleşen politika toplantısı sonrasında yaptığı konuşma ile 32 ayın zirvesini gördü. 29 Ağustos tarihinde dolar karşısında 1.2070 seviyesini görerek, 2015 yılının Ocak ayından bu yana görülen en yüksek seviyesini kaydetmişti. Şimdi ise 1,2059 ile yaklaşık 3 yılın zirvesinde.

AMB toplantısında para politikası değiştirilmedi ve faizler aynı seviyede tutuldu. Varlık alımları ise aylık 60 milyar Euro seviyesinde kaldı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Draghi ise konuşmasında bankanın son ekonomik tahminlerine açıkladı. Buna göre; 2017 yılına ilişkin büyüme tahmini % 1,9 seviyesinden % 2,2’ye revize edildi.

< Resime gitmek için tıklayın >

2018 ve 2019 yıllarına ait tahminler için herhangi bir değişiklik açıklamayan Draghi, Euro’nun sert dalgalanmasına neden oldu. Para biriminde son dönemde görülen volatilitenin ise belirsizlik kaynağı olduğuna değindi.

Mario Draghi’nin değindiği noktalardan birisi de AMB’nin gerekirse varlık alımının boyutunu ve süresini arttırmaya hazır olduğu söylemiydi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Draghi toplantıda; büyüme, enflasyon ve kurun tartışıldığını belirtti. Aynı zamanda varlık alımını üzerine çeşitli senaryoların tartışıldığını da vurguladı. Varlık alımlarına ilişkin kararların büyük kısmının ise Ekim ayında alınacağını söyledi.

2017 yılının ilk yarısında ekonominin beklenenden daha fazla iyileştiğini belirten Draghi, orta vadede görünümün büyük oranda aynı kaldığını söyledi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Enflasyon üzerine de konuşan AMB başkanı, er ya da geç bankanın fiyat istikrarı hedefine ulaşacağına dikkat çekti. Bunlara istinaden 2017 yılına ilişkin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti. Belirsizlik döneminde olmadıklarını söyleyen Draghi, varlık alım programına yeni enstrüman eklemeyi tartışmadıklarını da belirterek sözlerine son verdi.

Kaynak: https://paratic.com/

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.