Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1747
Tıklama
0
Öne Çıkarma
5x5 güç değişimi before after
K
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Öncesi
Squat 60 kilo 3x8
Bench 50 kilo 3x8
OHP Dumbell seated yapıyordum 15 kilo 10 tekrar civarı
Deadlift 45 kilo 3x8

Sonrası
Squat 80 kilo 5x5
Bench 75 kilo 5x5
OHP 62.5 kilo 5x5
Deadlift 100 kilo 5 tekrar

Squatlar işkenceye dönünce ve sıkılınca 2.5 ay sonunda bıraktım. Yeterince beslenmediğim için hacim alamadım ama güçte değişim gördüm. Kilom 68 di sabit kaldı keşke daha yüksek kalorili beslenseydim. Düşük kilolardan kurtulduğum için yeterince hacim almamış olsamda memnunum tavsiye ederim.



C
7 yıl
Yarbay

Öncelikle tebrik ederim.
Kalori alımı ile uyku takip edemeyince sürekli deload'lara takılıp kalıyoruz. 3x5 olarak devam etmeyi düşünebilirsiniz. Ben şuan aynı çalışma şablonunda piramit ile devam ediyorum tamamen spor zevkime yönelik olarak fakat 3x5 ile devam edenler çalışmalarında performanslarını artırmaya devam ediyorlar.

Sizin overhead press'iniz çok yüksek. yerden ayak ile destek almadan dümdüz çıkarabiliyorsanız tebrik ederim. Benim tüm ağırlıklar aşağı yukarı sizinkilere +5-10 olmasına rağmen OHP'yi 50nin üzerinde ayak desteksiz 5 tekrar çıkaramıyorum.

Birde bir süre bırakınca ya da formda olmayınca bu ağırlıklar hemen düşüyor, sebebi %90 eforlarda bunlara gelince biraz daha güçlenip aynı ağırlığın sizde %75-80efora denk getirmesi lazım. O yüzden bir süre daha artış olmasa bile aynı ağırlıklar la çalışmanızı ve daha çok adapte olmanızı öneririm. Misal tekrar 3x8'e dönecekseniz yavaş yavaş tekrar artırarak set düşürebilirsiniz.

Ben 80kg pendlay row'a kadar çıktım şuan 60kg ile çalışıyorum. Bir süre adaptasyon öneririm.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.