Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
505
Tıklama
0
Öne Çıkarma
PHP yardım !!!
Y
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Php öğrenmek istiyorum.Kaynak önerebilir misiniz?



B
7 yıl
Binbaşı

Bu soru çok soruluyor, daha önce caaplanmış pek çok konu var işin doğrusu, onlara bakabilirsin.

Ancak PHP de ilk öğrenmen gereken kısım:

if - else if - else kullanımları, for ve while döngüleri int - htmlspecialchars - mail gibi fonksiyonlar. Bunlar işin başlangıcı sonrasında PHP ile HTML yi iç içe kullanmayı yada tema (tema motoru kullanarak) kullanmayı öğrenmen.

Sonrasında PHP nin veri tabanı ile bağlantı nasıl yaptığını öğrenmen en az mariaDB ve micrisoft sql server için veri tabanı bağlantısını öğrenmen.

Bu veri tabanlarına nasıl update , delete , select gibi işlemleri php ile yapabileceğini öğrenmen, tüm bunları öğrenirken de en az SATIR php kodlama ile ÇOK İŞ yapmayı öğrenmen, AZ SQL sorgusu ile çok iş yapmayı öğrenmen gerekecektir.

Tüm bunları öğrenirken en büyük hedefin ise veri tabanına dışarıdan izinsiz girişi engelleyecek yapıda kod yazman olacaktır.

Başlangıçta class yazmana gerek yoktur, class başlangıcta hiç kullanma, fonksiyon lar ile başla önce php nin kendi fonksiyonlarını öğren, sonra da kendi fonksiyonlarını yazmaya başla.

Sürekli bir çalışma ile yaklaşık 3 senede orta seviye bir php kod yazarı olabilirsin. Ve şunu göreceksin, sen birşeyler öğrendikçe yeni çeylerin olduğunuda görecek ve öğreneceksin, PHP zaman zaman versiyon güncelleyecek ve yeni özellikle gelecektir, bu taşlı yolda,,, sana başarılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Saolasın hocam :) Sabredip vazgeçmiyecem. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @KARABASUKA
S
7 yıl
Teğmen

Merhaba,

kitap için Rıza Çelik "A'dan Z'ye PHP" kitabını tavsiye ederim. Süper ötesi bir kaynaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Bakacağım :)




Bu mesajda bahsedilenler: @sdenizhan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.