Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
745
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Algoritmalara nasıl çalışılmalı?
E
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar,

Herhangi bir yazılım altyapım olmadan c# eğitimi almaya başladım. Kursa başlamadan önce durumumu anlattım, zaman içinde oturur dediler. İçimdeki öğrenme heyecanı ile algoritmaları hallederim havasıyla başladım. Lakin zaman içinde anladım ki algoritmalar programlamanın temeli/mantığı.

Kursta şu an dizileri bitirdik, metotlara geçtik. Halen iç içe if koşullarında ve döngülerde takılı kaldım. Komutların ne işe yaradığını basit örneklerle anlayabiliyorum. Basit şeyler de yazabiliyorum. Harf notuna göre geçti kaldı, 1-100 arası sayılarla işlem yaptırma gibi vs.. Tabi bunlar bana yetmiyor, 2 sorum var;

1) Bunlar gibi basit örnekler yapmak istiyorum, aklıma gelmiyor?
2) *** Esas sorum, ALGORİTMALARA nasıl çalışmalıyım? Mesela akış diyagramları... Ya da marketten alışveriş yapma, çay demleme algoritmaları gibi... Kalem-kağıtla mı çalışmam gerek?
3) Algoritmaları yanlış mı anlamışım?

Yardımcı olabilecek arkadaşların cevaplarını/mesajlarını bekliyorum.

Not: İşte çalıştığım için vakit en büyük problemim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternal soul -- 5 Şubat 2017; 15:43:32 >

T
7 yıl
Yarbay

Öğrendiğim ilk algoritma bubble-sort idi. Çünkü 2001'de C öğrenirken bulduğum örnek kodlardan birinde rasgele sayı dizise büyükten küçüğe nasıl sıralanırı bubble-sort ile anlatıyordu. Sonra 2008'de Lisp öğrenirken bir karayolları haritasında A'dan K noktasına en kısa mesafede nasıl gidiliri Breadth First Search /BFS algoritması ile anlatıyordu, o sayede de BFS algoritmasını öğrendim.

Bence bu şekilde öğrenmek oldukça etkili çünkü pratikte nasıl işlediğini kendin deneyerek görüyorsun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.