Merhaba, dün akşam saatlerinde Esenler otogarı tarafında kaza yaptım.Dönüşü almaya yakın frene bastım fakat yol ıslak olduğu için fren tutmadı sanki araç kayıp gitti bi anda kendimi betonarme kaldırımda buldum. Daha önce bu kadar ıslaklıkta bir yolda böyle bir şey yaşamamıştım.Araç kiralıktı (Zipcar aracı, 2 saat için kiralık, Ford Fiesta).Araçtan mı tekerlerden mi yoldan mı benden dolayı mı anlayamadım bile.Kaza raporunda polisin çizdiği şekilde bir yoldu, fotoğrafını ekledim.Yorumlarınızı bekliyorum.Zipcardan tam kapsamlı sigorta satın almıştım daha önceden.
Tecrübesiz olduğum için çok uğraştım/uğraştırıldım.Zipcarı arayıp durumu izah ettim.Hemen çekici yönlendirildi.Sonrasında polisi aradım kaza raporu için geldiler.Niye söylemiyorsun çekicin olmadığını çağırıp gelecektik falan dediler. Çekicim yolda geliyor dedim. Senin çekicini mi bekleyecez dediler bu sefer. İnceleyip nasıl oldu diye sordular anlattım frene bastım araç kaydı diye. Bu sefer de biz geldik biz neden kaymadık dendi.Her neyse 5dk sonra çekici geldi yükledik aracı(benim ford otosanın çekicisi zannetiğim araç polisin çağırdığı çekiciymiş)2 3 dk sonra benim çekicim gelince anladım polisin çekici çağırdığını.Fakat çekici benim çekicime bırakmadı aracı. Kaza raporunu hazırlayan polisi aradım. Bırakamayız dediler. Otoparka çekildi araç. Burda da zipcar, ford,çekici vs 1 2 saatlik telefon trafiği oldu. Zipcara başta ulaşmak çok kolayken birden bi türlü düşüremez oldum.En son 130 lira çekici ücreti ve 15 lira otopark ücretini ödemek zorunda kaldım. Zipcardan fişini almamı daha sonra iletişime geçip gönderileceği adresi vereceklerini söylediler.Aynı şekilde yaptım ücreti ödedim ve fişin fotokopisi aldım.Sonrasında sigortanın çekicisi gelip aracı yenibosna otokoça çekti. Bugün zipcarla görüşmemde adres verildi gönderin fişi hangisi kabul edilir bilemeyiz dendi.
Sigortanın çekicisiyle beraber döndük, biz geldiğimizde o çekicinin aracı bırakması gerekiyordu dedi.Seni oyuna getirmişler dedi.
Polisin kaza raporunda ise 2918 sayılı ktk 52/1-a ihlal ettiğinden dolayı kusurludur yazılmış ve direksiyon hakimiyetini kaybetmiş vs. yazılmış. Bunlar masrafın bana yansıtılmasına neden olabilir mi?
geçmiş olsun. polisler çekicilerle anlaşmalı oluyorlar. anlayacağın çorba olayı. direk istemiyorum beklemeniz gerekir deyip postayı koyacaktın. bu ülkede en gıcık olduğum insanların başında gelir bu tarz polisler. şikayet edin. eğer tamamlayıcı kasko almadıysanız 2000 liraya kadar bir ödeme yaptırıyor kiralama firmaları sonrasınıda sigorta karşılıyor. çekicinin direk istediğiniz servise veya yere bırakması olağan prosedürdür. otoparka bırakılmasını istemediyseniz bırakamaz.
Hiç tecrübem olmadığı için bunları düşünemedim malesef hocam, bilgim de yoktu. Tamamlayıcı sigorta yaptırmıştım ek olarak ücret ödeyip. Zipcar araçları normalde sigortalı oluyor fakat 500tlye kadar kullanıcı sorumlu oluyor. Ek bir ücretle bunu 0tl yapabiliyoruz. Ben de bu ek sigortayı yaptırmıştım. Raporda yazılanlardan dolayı bir problem olabilir mi hocam?
Geçmiş olsun olur öyle kazalar can sıkmaya gerek yok, bende ilk arabayı aldığım zamanlar daha mahalleden çıkmadan kaldırıma çıkıp tekeri patlatmistim 😂
Herkese teşekkürler çok şükür böyle bi şekilde atlattım, bana da tecrübe oldu. Yola kapatma konusuna gelecek olursak, araç kenardaydı ve yolu kapatmıyordu birçok araç rahatlıkla geçip gitti yanımdan. Saat geç olduğu için de az araç geçiyordu zaten.Ve polisin çağırdığı çekiciden 2dk sonra şirketin gönderdiği de geldi , fakat aracı şirketin çekicisiyle çektiremedik.
Daha önce bu kadar ıslaklıkta bir yolda böyle bir şey yaşamamıştım.Araç kiralıktı (Zipcar aracı, 2 saat için kiralık, Ford Fiesta).Araçtan mı tekerlerden mi yoldan mı benden dolayı mı anlayamadım bile.Kaza raporunda polisin çizdiği şekilde bir yoldu, fotoğrafını ekledim.Yorumlarınızı bekliyorum.Zipcardan tam kapsamlı sigorta satın almıştım daha önceden.
Tecrübesiz olduğum için çok uğraştım/uğraştırıldım.Zipcarı arayıp durumu izah ettim.Hemen çekici yönlendirildi.Sonrasında polisi aradım kaza raporu için geldiler.Niye söylemiyorsun çekicin olmadığını çağırıp gelecektik falan dediler. Çekicim yolda geliyor dedim. Senin çekicini mi bekleyecez dediler bu sefer. İnceleyip nasıl oldu diye sordular anlattım frene bastım araç kaydı diye. Bu sefer de biz geldik biz neden kaymadık dendi.Her neyse 5dk sonra çekici geldi yükledik aracı(benim ford otosanın çekicisi zannetiğim araç polisin çağırdığı çekiciymiş)2 3 dk sonra benim çekicim gelince anladım polisin çekici çağırdığını.Fakat çekici benim çekicime bırakmadı aracı. Kaza raporunu hazırlayan polisi aradım. Bırakamayız dediler. Otoparka çekildi araç. Burda da zipcar, ford,çekici vs 1 2 saatlik telefon trafiği oldu. Zipcara başta ulaşmak çok kolayken birden bi türlü düşüremez oldum.En son 130 lira çekici ücreti ve 15 lira otopark ücretini ödemek zorunda kaldım. Zipcardan fişini almamı daha sonra iletişime geçip gönderileceği adresi vereceklerini söylediler.Aynı şekilde yaptım ücreti ödedim ve fişin fotokopisi aldım.Sonrasında sigortanın çekicisi gelip aracı yenibosna otokoça çekti.
Bugün zipcarla görüşmemde adres verildi gönderin fişi hangisi kabul edilir bilemeyiz dendi.
Sigortanın çekicisiyle beraber döndük, biz geldiğimizde o çekicinin aracı bırakması gerekiyordu dedi.Seni oyuna getirmişler dedi.
Polisin kaza raporunda ise 2918 sayılı ktk 52/1-a ihlal ettiğinden dolayı kusurludur yazılmış ve direksiyon hakimiyetini kaybetmiş vs. yazılmış. Bunlar masrafın bana yansıtılmasına neden olabilir mi?
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >