Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
469
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tüketici Hakları ile ilgili Soru!
M
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar, ablam doğu görevinde şu an, telefonu bozulduğu için ilçedeki tek telefoncudan bugün telefon almak zorunda kalmış. Birincisi telefon bozuk, ikincisi telefonu adam ilçede tekel olduğu için normal fiyatından baya fazlaya satmış. Ablam nöbeti olduğu ve acili vs. aramak zorunda kaldığı için almak zorunda kalmış yine de.

Sonuç olarak, size sormak istediğim,
Ürünü iade etmemizin şartları neler, ve hangi kanunlar/hakları dayanak göstermeliyiz?
Kaç gün içinde iade edebiliriz? Bir de adam iadeyi kabul etmezse, nasıl bir yol izlemeliyiz?



B
7 yıl
Yarbay

Fiyat farklı bir hayli fazlaysa gabin sebebiyle iade hakkınız var.



T
7 yıl
Yüzbaşı

Tel bozuk iade almiyorsa tuketici hakem heyetine gidecek, bulundugu ilin kaymakamligindadir. Ama acikcasi o iş biraz yaş gibi. Karar lehine cikar ama tahsil edemez, astari yuzunden pahaliya gelir. Kaça almisti telefonu?



E
7 yıl
Yüzbaşı

iade işlemini kabul etmiyorsa bulunduğunuz yerin kaymakamlığına gidin merkezdeyseniz valilikte bu işlem yapılır. Aslı astarını geçmiş demiş arkadaş ama geçmez sizin herhangi bir maddi kaybınız olmayacak o konuda rahat olabilirsiniz parayı vermeyip icralık olsanız dahi para karşı tarafa yükletilecektir sizin lehinize olduğunda ki olay lehinize duruyor ve tüketici hakem heyetlerinde tüketicini kaybettiği çok nadir görülür. Gitsin bir form dolduracak bu kadar o telefonu da koysun kenara kaybetmesin.

Yeni telefonu da siz kendiniz kargo ile gönderin anladığım kadarıyla doğuda kısıtlı imkanlarda kardeşimiz o şekilde rahat olacaktır.

iyi günler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeBeyiniz -- 22 Aralık 2016; 11:57:30 >

M
7 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Teşekkürler ☺ İleteceğim kendisine bugün 👍🏼



M
7 yıl
Yüzbaşı

6502 sayılı yasa kapsamında urunun ayıp oldugunu düşünüyorsanız aldığınız fiyata göre ilce hakem heyeti, il hakem heyeti ya da tuketici mahkemesine başvurabilirsiniz. Kararı aldıktan sonra icra yoluyla paranızı tahsil edebilirsiniz. Sorgusuz sualsiz iade diye birşey mağazadan alınan üründe yok. Cayma Hakkınin hangi koşullarda kullanılabileceği yasada yaziyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.