Bağlantı sayısı... çünkü porta ne kadar az asılıyorsanız o kadar aynı anda mesajı kaldırabilirsiniz. Ne kadar çok kullanıcı olursa oda o kadar portu zorlayacaktır. Soket mevcut iletişim arasında başka bir diğer bağlantı isteği bekletilmek durumunda kalır. (Bekletilmezse iletişim probleminden programın ve sunucunun durması muhtemel) . Bekleme işleminden ne kadar önce işleme alınırsa o kadar performanslıdır.
Whatsapp buna iyi bir örnek olabilir. (Mesajınız) Bir çizgi sunucuya gitti. İki çizgi sunucudan karşıya gitti. İki çizgi mavi karşı taraf okudu.
Bu işlemler arasındaki süreler bekleme süresi programın hızını belirler. Siz mesajı yazdınız 1dk sonra sunucu soketi bunu alırsa. Siz o programa direkt "YAVAŞ" dersiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=eYSeo95rEYo
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.