DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
2545
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Optik bağlantıda tvden ses kontrol edememe...?
R
9 yıl (1007 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar dahili uydulu samsung smart tvmi optik kablo ile lg lhb675 ses sitemine bağladım,herşey çok güzel hiçbir sorun yok fakat ses kontrolünü tvden yapamıyorum,ses sisteminin kumandasından yapmam gerekiyor,daha önceki sisteminde tvnin kulaklık çıkışından eskı microlab solo 7 hoplarıma bağladığımda tvden kontrol edebiliyordum....şuanda tvnin sesini açtığımda sadece tvnin dahili hoplarının sesi açılıyor...çözümü varmıdır?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reymor01 -- 14 Temmuz 2016; 13:09:21 >

T
9 yıl (2097 mesaj)
Binbaşı

Ses sistemine bağladığınız TV'nin sesinin ses sisteminden kontrol edebilirsiniz.

HDMI ARC bağlantısı yapmanız lazım onun için. sisteminiz destekliyorsa.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
9 yıl (1007 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler hocam,tv ye baplantı yaparkab hdmi arc girişine değilde normal hdmi a bağlamışım yanlışlıkla,hdmi arc girişine bağlayınca sorun düzeldi,tv kumandası ile kontrol edebiliyorum artık teşekkür ettim tekrar



N
5 yıl (1922 mesaj)
Binbaşı

Yıllar sonra konuya bir soru da benden elsin o halde. Yeni tv aldım lg ses sistemine optik ile bağlıyorum fakat kumandası çalışmıyor. HDMI Arc çıkışına bağladım. Seste sorun yok ama tv nin keni kumandasından kontrol edilmiyor. Eski tv de normal kullanabılıyordum.

TV Modeli: LG 50NANO796



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.