Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2563
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Airfel A++ DC Inverter Seri (2016) LTXN50U 18.000 tavsiye
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu klimanın yeni seri ve midea üretimi olduğunu,daikin servisinin ilgilendigini ögrendim.2700 tl civarı fiyatıyla f/p açısından iyi görünüyor.Ayrıca 4 metre bakır boru ile geliyormuş.Kullanan ve bilgisi olanlardan yorum bekliyorum.Sizce bu klima alınır mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yarbay

Üretimi hakkında bilgim yok lakin DAIKIN ın destek verdiği, montaj ve satış sonrası servis hizmeti güvencesinin de DAIKIN tarafından verildiğini biliyorum.
Hatta bu konudaki merakımı gidermek için gidip bir DAIKIN bayisi ile görüşmüştüm. Tek soru işareti bakır boru konusu, DAIKIN, AİRFEL ürünlerde ALM kit kullandıklarını söyledi lakin burada taktıran arkadaşlar hep içinden bakır kit çıktığını ve montajın bakır kit ile yapıldığını yazdılar.
Markanın konusu var oradan bakabilirsiniz


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay

Yeni seri midea Kendi serisi Blanc serisi



M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle tecrübelerinizle biz tüketicilere yol gösterdiginiz için teşekkür ederim.Hocam uzun yıllar kullanabilecegim genellikle sogutma amaçlı 18 lik bi klima arıyorum.Sizce 2500-2700 tl civarı bi makine mi alayım yoksa biraz daha kas 3500-4000 e çık,kafan rahat olsun mu dersiniz?açıkçası klimaya 4000 civarı para bağlamak pekte mantıklı gelmiyor.Birde rica etsem başlıktaki airfelin tüketim degerlerine bakıp bi yorumlar mısınız?kıyaslama sitlerinde kıyasladığım bikac markaya göre biraz daha fazla yakıyor gibi geldi.tekrar teşekkür ederim.Hayırlı kandiller dilerim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 1 Temmuz 2016; 21:45:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ado
A
8 yıl
Yarbay

Merhabalar Hocam, Ben de size teşekkür ederim sıkılmadan okumuşsunuz :)

Şimdi aslında şöyle enteresan bir konu var, gerçi genelde sohbet aralarında yazıyorum ancak biraz daha bu konuyu genişletebiliriz burada.

Bakınız ürün etiketinde çok enteresan bir veri mevcut. Der ki ''EEyyy kullanıcı, sen bu klimayı kullanarak, 140watt da güç harcayabilirsin, 2360 watt da güç harcayabilirsin'' Tüketicinin bu cümleye vermesi gereken cevap '' '' olmalı bana göre.

Bir anlamda baktığınızda buna ''terbiyesizlerin etiket oyunu'' da diyebilirsiniz. ''yazıyorlarsa bir bildikleri var'' da diyebilirsiniz.

Peki biz ne demeliyiz o halde? Hocam biz bir şey söylemek yerine kendi verilerimize kendimiz ulaşmalıyız. aslında isteseler de bu ürün gurubunda bir ampulmüş gibi ''Sen bu ampulü kullanırsan 1 saatte 75 watt harcarsın'' diyemezler zira sistem tam anlamıyla kullanıcı kontrolüne bırakılıp aynı zamanda da elektronik devreler ve sensörler ile donatılmış.
handikap burada devreye giriyor zira hiç bir kullanıcının ortam koşulu ve kişisel kullanım tercihi başka bir kullanıcıya uymamaktadır. Her insanın acı eşiği olduğu gibi ısı eşiği de vardır, 26 derece %50 nem dengeli bir hava beni çok mutlu etmekteyken sizi terletebilir, bu da demek oluyor ki ben klimamın derecesini 26 da kullanabilirken siz kullanamazsınız. Peki sizin ısı eşiğiniz nedir? diyelim ki 23 derecedir, o zaman mantık yeterince düz, 26 dereceye getirmek için 1 saat çalışan klima, 23 derece için 1.5 belki 2 saat çalışacaktır.
Bakınız bütün ama bütün ortam koşullarını aynı dahi yapsanız insan faktörünü aynı yapabilmeniz mümkün değildir bu nedenle sistem mühendisleri bu verileri hazırlarken ''arkadaş mal bu, şimdi bu malın hangi verilerle kullanılacağına sen karar ver'' mantığını kullanırlar.
peki bu mantıkla yola çıkıp kendimiz bir veri tabanı oluşturabilir miyiz? tabi ki oluştururuz hocam ama mantığın nasıl olduğunu bulabilmek adına bunu yaparız yani burada çıkan sonuç kesinlikle kesin sonuç olmayacaktır. amaç sadece tüketim mantığını size izah edebilmektir.

Sizin klimanın etiken verilerine göre bu klima saatte 140 ila 2160 watt harcayabildiğine, ancak bu verilerin minimum ve maximum değerler olduğunu bildiğimize göre bize ne lazım? bu verilerin genel ortalaması lazım.
peki bu durumda tüketim verilerinin min/max döngüsünün ortyalaması için 2160 - 140 dersek aradaki değer 2020 olarak kalır, en ortalama değer olarak da yarısını kabul edersek 2020 / 2 = 1010 sonucuna ulaşırız ki bu da bize bu klimanın 24 saat kullanım verilerinde ortalama 1kw/h enerji tükettiğini anlatır (genel ortalama olduğu için 24 saat esasına göre hesaplıyorum)
şimdi saatte 1 kW harcayan günde 24kw harcayacağına göre 24 x 41.17 = 988.08 / 100 = 9.88TL günlük tüetim söz konusudur. hiç öyle istatistiksel verilere girmeyelim ve gelin biz buna günde 10 TL diyelim. peki günde 10TL ise 10 günde 100TL, o zaman ayda 300TL demektir bu ürünün tüketim değeri.

Bakınız 24 saat boyunca hiç kapatmadığımız bir klimanın ortalama tüketim değerinin ayda 300TL size yük getireceği bilgisine ulaştık. peki rakam abartılı mı geldi? e tabi ki aabartılı gelir hocam hangimiz günde 24 saat klima çalıştırıyoruz
hadi madem 12 saat olsun. e 24 / 2 = 12 yaptıysak o zaman 300 / 2 = 150Tl de yapabiliriz gayet rahatlıkla

hocam enteresan olan şu dur. benim bu günkü yazılarıma bakınız, 12000BTU bir klima için de günde 1kw dolayı tüketim çıkartabildiğimi görürsünüz.
Aradaki fark ne biliyor musunuz? aradaki fark KESİNLİKLE kullanım mantığıdır. Dikkat ediyorum herkes inanılmaz bir hararetle enerji verimliliğinden dem vuruyor 3+ olsun 3 yetmez 5+ olsun derdine düşüyor tamam tüketici olarak biz en az tüketip en yüksek performansı vereni bulmak zorundayız ama bir düşünmek lazım ''arkadaş ben şu 1+ lı ürün ile 3+ lı ürünün tüketim farkının yıllık ortalamasını bulabilir miyim acaba?'' diye.
Tabiki bulunur hocam, lakin neye kıstasla? hangi uluslar arası kritere göre? işte bu işin kıstası kriteri olmaz hocam. o an seni alev basmıştır, asılmışsındır 18 dereceye, abanmışsındır turbo moduna, alet anma akımı olan 5.5 amperi çektikçe çeker şebekeden. 220V x 8.5A = 1870W asıldıkça asılır kompresör. 1870 x3 = 5610 watt yani 5.6kw hadi de ki 6kw olsun. 6 x 41.17 = 247,02 / 100 = 2.47TL düşünsene sen çok alevlendin diye bu makine 3 saatte 2.47TL tüketmiş. peki bütün bir ay senin bu hararetinin dinmediğini düşünürsek 1870x 24 = 44880watt yani 44.8kw bu durumda 44.8 x 41.17= 1844,416 / 100 = 18.44TL Günlük, 18.44 x 30 = 553.02TL aylık elektrik faturası demektir.

Bir düşünsenize hocam, size bir hesap çıkarttım 150TL, başka hesap çıkarttım 553TL halbu ki klima aynı klima, kompresör aynı kompresör ama kullanıcıların birisi çok ateşli, yüksek ateşe yüksek fatura


Diyeceğim o ki hocam, tüketim değerleri makinelerden ziyade insan odaklı değişkenlerdir. Elbette ana unsur makinenin kalitesi kompresörün kalori oranı donanımın yeterlilik düzeyi vs vs dir lakin sen en ekonomik dizel arabayı altına çekip sürekli 5000 devirde kullanırsan o arabanın ne ekonomisi kalır ne de anlamı. Bu nedenle sizlere tavsiyem, kullanacağınız üründen önce kullanım mantığınızı analiz ediniz. sonra o mantığa uygun klima bulmak çok kolaydır.

Benim temel mantığım bellidir, ben klima denen makineye çok para vermem, ben uzun garantili ekonomik bir ürün alır geçerim, zira hesabımı iyi yaparım.

Saygılar hocam


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @evilonthemove
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Cok detaylı ve aydınlatıcı olmuş.Çok sagolun.Emeğinize sağlık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ado
A
8 yıl
Yarbay

Faydasi olduysa ne mutlu hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @evilonthemove
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.