engellemek mümkün müdür bilmiyorum ama bu pencerenin oluşmamasını sağlayabilirsiniz. şöyle ki;
bir ağa bağlanacağınız zaman windows o ağa daha sonra otomatik olarak bağlanmak için şifrenizi bilgisayara kayıt eder. bu sebeple söylemiş olduğunuz pencereyi görebilirsiniz. bir ağa bağlanmaya çalıştığınızda alttaki resimdeki gibi bir ekran karşınıza çıkar. 'otomatik olarak bağlan' seçeneği aktif şekildedir ve bu şekilde bağlanırsanız ağ bilgileri bilgisayarınıza kayıt edilir.
bunu engellemek için öncelikle bilgisayarınızdaki kayıtlı olan wifi ağların bilgilerini silmelisiniz(unutmalısınız). daha sonra ağa bağlanırken 'otomatik olarak bağlan' seçeneğini pasifleştirirseniz, ağ bilgileri kayıt edilmeyecektir. alttaki resimdeki gibi bağlantı kurarsanız ağ bilgileri kayıt edilmeyeceği için kimse göremez. yalnız ağa her bağlanmak istediğinizde şifreyi tekrar girmek zorunda kalacaksınız. bunun için de kimsenin bilgisayarınıza dokunmayacağından emin olduğunuz zamanlar otomatik olarak bağlan seçeneğini aktif duruma getirip bağlanırsınız ve daha sonra ağa kendi bağlanır. başkalarının bilgisayarınıza dokunma ihtimali olacağını düşündüğünüz ortamlara girmeden önce ağ bilgilerini silerseniz zahmet çekmemiş olursunuz.
Cevabın için teşekkürler kardeşim.Otomatik olarak baglan a tıklamıyorum ama.O şifreyi bir kere girdinmi otomatik baglanıyor ki her seferinde şifreyi girsen bile baglı oldugunda özelliklere tıklayıp şifreyi görebiliyorsun.
önce kayıtlı olan tüm ağları silin daha sonra otomatik olarak bağlan seçeneğini işaretlemeden bağlanmayı deneyin. eğer daha önceden kaydedilmiş ağ bilgilerini silmezseniz söylediğim yöntem işe yaramayacaktır dediğiniz gibi. eğer ağ bilgilerini silemiyorum diyorsanız, wifi bağdaştırıcının driverini silip tekrar yükleyin. tüm kayıtlı ağlar silinecektir. ayrıca otomatik olarak bağlan seçeneğini işaretlemeden bağlanırsanız özellikler kısmı çıkmayacaktır resimdeki gibi. en azından windows 7 de böyle.
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.