2,5v ile çalışan led ile 5v çalışan fanın led ile birlikte çalışmasını yada durmasını istiyorum. Kısaca 2 farklı güç kaynağına bağlı elemanı. Nasıl anahtarlıyabilirim.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Transistör yardmıyla yapabilirsiniz. Önemli olan çekilen akımın miktarı, yüksek amperli bir düzenek ise transistörün tetikleyeceği bir 5v röle de eklenebilir. Fan 100 - 150 ma ise sadece transistör de iş görür.
İki güç kaynağının şasileri birleştirilecek, npn tipi (bc547 olabilir) bir transistörün beyzine gelen 2,5v gerilim, transistör üzerinden 5v tetiklenmesine izin verecek.
Kısaca 2 farklı güç kaynağına bağlı elemanı. Nasıl anahtarlıyabilirim.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >