Halep kentine bağlı Azez ilçesinin batısında yer alan ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolünde bulunan Marin köyüne saldırı başlatan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD güçleri, muhalifler tarafından yoğun çatışmaların ardından püskürtüldü. SON SINIR KÖYÜNE SALDIRI BAŞLATTILAR AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rusya, 10 günden fazla bir süredir PYD güçlerinin Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine doğru ilerleyişini sürdürmesi için havadan sağladığı desteğini sürdürürken, bu akşam da terör örgütü PYD güçleri, muhaliflerin kontrolündeki son sınır köyü olan Marin'e saldırı başlattı. ŞİDDETLİ ÇARPIŞMALARIN ARDINDAN PÜSKÜRTÜLDÜLER ÖSO'ya bağlı Cephetül Şamiye'ye bağlı çok sayıda askerin Azez ilçesinden takviye olarak gittiği Marin köyünde, iki grup arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından PYD güçleri püskürtüldü. Köyü kuşatan ve sivil halktan köyü terk etmelerini isteyen terör örgütü PYD güçlerinin, ÖSO güçlerinin kararlı direnişi karşısında köyden iki kilometre uzağa çekilmek zorunda kaldıkları bildirildi. AZEZ'E 2 KİLOMETRE MESAFEDE ÖSO'ya bağlı Cephetül Şamiye bünyesindeki birliklerin köyü teslim etmemek için yoğun şekilde çatışarak PYD güçlerini püskürttükleri belirtilirken; Azez'e iki kilometre, Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'na da altı-yedi kilometre mesafedeki Marin'nin PYD güçlerinin eline geçmesi halinde Azez'in muhaliflerin elinden alınmasının kolaylaşacağı ifade ediliyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
SON SINIR KÖYÜNE SALDIRI BAŞLATTILAR AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rusya, 10 günden fazla bir süredir PYD güçlerinin Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine doğru ilerleyişini sürdürmesi için havadan sağladığı desteğini sürdürürken, bu akşam da terör örgütü PYD güçleri, muhaliflerin kontrolündeki son sınır köyü olan Marin'e saldırı başlattı.
ŞİDDETLİ ÇARPIŞMALARIN ARDINDAN PÜSKÜRTÜLDÜLER ÖSO'ya bağlı Cephetül Şamiye'ye bağlı çok sayıda askerin Azez ilçesinden takviye olarak gittiği Marin köyünde, iki grup arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından PYD güçleri püskürtüldü. Köyü kuşatan ve sivil halktan köyü terk etmelerini isteyen terör örgütü PYD güçlerinin, ÖSO güçlerinin kararlı direnişi karşısında köyden iki kilometre uzağa çekilmek zorunda kaldıkları bildirildi.
AZEZ'E 2 KİLOMETRE MESAFEDE ÖSO'ya bağlı Cephetül Şamiye bünyesindeki birliklerin köyü teslim etmemek için yoğun şekilde çatışarak PYD güçlerini püskürttükleri belirtilirken; Azez'e iki kilometre, Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı'na da altı-yedi kilometre mesafedeki Marin'nin PYD güçlerinin eline geçmesi halinde Azez'in muhaliflerin elinden alınmasının kolaylaşacağı ifade ediliyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >