air 240in sevmedigim ozellikleri var -su sogutmanin one koyulmasi ve genellikle ice dogru hava akisi verilmesi gerekmesi -usb girisleri ortada; ya yukari koy yada asagiya, kablo kisa olunca asmak zorunda mi kalicaz -fiyati da yuksek DS cube'e gore
DS cube'un de ozellikle sevdigim birkac izelligi var -anakarti yatay takmak; buyuk anakart icin tamam da kucuk anakartlari dikey takmak garip geliyor bana, sonra parcalari ona asmak gibi -boyutu air 240'tan daha kucuk
ben v21 için inventus'a mail attım, tedarikçi firma 2 ay içinde geleceğini söylüyor dedi. tedarikçi firma vektron'a mail attım getiricez tarihi belli değil dediler
4 martta yurt dışından tanıdık geliyor onunla getirtiyorum v21'i izlenimlerimi paylaşırım burda
konuya gelirsek, kullananlar ds cube'ün soğutmasının başarısız olduğunu söylüyorlar, ses konusunda başarılı ancak soğutma olarak bekleneni veremeyen bir kasa. aşağıdaki linklerden ikisinin de incelemesine bakabilirsin. air 240 daha önde ayrıca corsair'in müşteri memnuniyeti tartışılmaz bu yüzden air 240 bende daha ağır basıyor.
Hocam eski sistemimde kullandim air 240 kasayi. Havalandirmasi cok iyiydi. Sekil olarak da begendigim bir kasaydi. Psu ve hdd kasanın arka kismina takıldıgi icin ici gayet duzenli ve sade duruyordu. Memnun olmadigim yanlari boyutu daha kucuk olabilirdi. On fani bana gore fazla sesli calisiyordu. Hava soğutma seçenekleri yok denecek kadar az. Ama en sevmedigim yani ve beni kasadan sogutan sey yuksek ekran karti takilinca kapagi kapanmiyordu. Sigmiyordu kasaya yani. Uzunluk da bi sikinti yok ama kartin yuksekligi eni yani kasaya sigmadi. Referans modeller takilabiliyordu. Bu arada takmaya calistigim kart gtx 980 di. Diger kartlarda nedir durum bilmiyorum.
Ds cube kullanan biri olarak kasanın sessiz olduğunu ama soğutmasının pek iyi olmadığını söyleyebilirim. Ama kasanın üst kısmına bir adet 12cm fan ekleyerek kasanın soğutma performansını iyileştirdim.
Tabii oyun oynarken ses biraz daha fazla oluyor. Ama ses çoğunlukla ekran kartından geliyor. Eğer ekran kartınız sessiz bir modelse genel olarak daha sessiz bir sistem oluşturmuş olursunuz.
Bu arada ds cube, matx anakart da desteklediği için ses kartı vs gibi diğer kartlar için de gerekli yeriniz olabilecektir. Ds cube'ün böyle bir avantajı daha var.
Performans çok iyi soğutsun kasa içi buzdolabi gibi olsun birazda fan sesi duyayım dersen Corsair Air 240 Yok sessiz olsun zaten sıvı sogutmam var overclockla okadarda fazla işim olmaz cpu gpu sınırlarini aşırı zorlamam dersen Aerocool Ds cube
Carbide Series® Air 240
http://www.corsair.com/en/carbide-series-air-240-high-airflow-micro-atx-and-mini-itx-pc-case
Aerocool DS Cube
http://www.aerocool.us/ds/ds_black.html
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.