Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
422
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ac motor sürücü
H
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İyi geceler arkadaşlar. İş yerimde mono ray vincim var yürüyüş motorları cok hızlı kalkıyo ve sarsıyo bunu daha yumuşak bi şekilde kalkışını yapmak için ne almam gerekiyo. Motor 0.75 kw



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Binbaşı

Basit olarak şöyle yapabilirsiniz,

-Bir adet zaman rolesi 0-60 sn arasında olmalı,
-Bir adet rezistans 500 Ohm (rezistanscılardan alacaksınız)
-Bir adet kontaktör

Sistemin çalışması şöyle olacak,

Motor ileri start yaptığında ayarladığınız zaman rolesi örneğin 10 sn rezistans üzerinden motor fazını geçirecek sonra zaman role süresi bitince rezistans devre dışı kalıp direk faz devreye girecek dolayısı ile ilk start da motor 10 sn yavaş kalkıp ardından hızlanacak.

Motor geri start yaptığında ayarladığınız zaman rolesi örneğin 10 sn rezistans üzerinden motor fazını geçirecek sonra zaman role süresi bitince rezistans devre dışı kalıp direk faz devreye girecek dolayısı ile ilk start da motor 10 sn yavaş kalkıp ardından hızlanacak.

İleri için 1 adet rezistans 1 adet 0-60sn zaman rolesi 1 adet kontaktör alınacak.
Geri için 1 adet rezistans 1 adet 0-60 sn zaman rolesi 1 adet kontaktör alınacak.

Nasıl bağlanacak.

Motora giren faz çıkartılıp kontaktör kontaklarından rezistansa seri bağlanıp motora girecek zaman rolesi kontaktörü çektirince faz resiztans üzerinden akıp motora girecek zaman dolunca kontaktör bırakaçak direk faz motora girip motor hızlı çalıştıracak.

Motorun ilk kalkış hızını rezistansın Omajı ile ayarlayabilirsiniz ben 500 Ohm dedim çok yavaş olursa bunu 400-300 Ohm yapabilirsiniz
bu sistemi yıllar önce yapmıştım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egealtay -- 21 Kasım 2015; 19:42:49 >

H
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Pm attm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.