Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
9
Cevap
4679
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Origin 0xc00007b Hatası
B
11 yıl (624 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar bilgisayara format attım ardından origini yükledim tıkladıktan sonra açılmıyor ve the application was unable to start correctly 0xc00007b diye hata veriyor.Googledan araştırıyorum 2 gündür ve yapmadığım şey kalmadı(dx sil yükle , ekran kartı driver sil yükle , vcredits , c++ , net framework , belirli dlcleri system32 içine at felan ) Hiçbiri işe yaramadı ve açılmıyor origin.Çözümü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

İlk başta MSVCP120.dll hatası verdi bu dosya eksik gibisinden birşeyler demişti,netten buldum dll yi attım system32 içine sonra bu işte yukarda bahsettiğim sorunu vermeye başladı.

EDiT : Çözüldü.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaliG- -- 11 Ekim 2015; 16:52:13 >

D
11 yıl (11414 mesaj)
Yarbay

aynı şey bende de olmuştu tunç tekrar format atıp windows 10 kurdum düzeldi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
11 yıl (624 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tamamdır Windows 8.1 kurdum format attım düzeldi




Bu mesajda bahsedilenler: @Daniel Faraday
M
10 yıl (117 mesaj)
Teğmen

Aynı sorun bendede var bende format attım düzelmedi ama formatı sadece c ye attım bu ara originide kaldırmıştım sonra originde d ye eski yerine tekrar kurdum kaç gün oldu deniyorum olmuyor acaba hem c ye hemde d ye mi format atmam gerek





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc_sero -- 27 Aralık 2016; 23:04:11 >

B
10 yıl (2826 mesaj)
Yarbay

Formatla alakası yok. Kurulum sonrası rutin yüklemeleri yapmanız gerek. Tüm driverları güncellemek, Windows update, .net Framework 4 ve sonrası tüm sürümleri yüklemek, Visual C++ redist 2005 2008 2010 2012 2013 ..paketlerini yüklemek, directx web setup ile directx i güncellemek gibi.

Bunları eksiksiz yaptığınız takdirde origin dahil hiçbir uygulamada sorun olmayacaktır, başka bir sıkıntı yoksa. Ayrıca; bir programı kaldırırken mutlaka revo uninstaller, IObit uninstaller gibi bir uygulama kullanarak tam, sorunsuz olarak kaldırın. Kalıntı kalmaz böylece.
Ccleaner gibi temizleyici araçları da kullanmanızı öneririm. Belli aralıklarla diskte gereksiz dosya & kayıt defteri temizliği yaparak sistemi rahatlatırsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
10 yıl (3171 mesaj)
Binbaşı

win 7 olan pc de çözemedim sorunu. tüm updateler tamam, driverler güncel her daim..olmuyor olmuyor.

eve geldim win10 var, şak diye kurdu.

win7 de, netten videolara baktım, dll mi eklemedim, wow64 e ne dll ler attım gene olmadı.

var mıdır bi tavsiyen hocam ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bulkan
O
10 yıl (3171 mesaj)
Binbaşı

nasıl yaptın hocam ?



B
10 yıl (2826 mesaj)
Yarbay

Hocam EA forumunda yetkilinin paylaştığı direkt bir link vardı. Oradan yükledikten sonra sorun çözülmüştü bende. Win 7 ultimate x64 kullanıcısıyım.

Öncelikle, kalıntı kalmayacak şekilde origini kaldırın. Revo uninstaller, IObit uninstaller tarzı bir programla yapmanızı öneririm. Ardından disk temizleme yapın, CClenaer ile mesela.
Bahsettiğim linkten de direkt son sürümü indirip kurun;
https://download.dm.origin.com/origin/live/OriginSetup.exe

.NET Framework 4 ve sonrası tüm sürümleri de yükleyin ayrıca. Bu şekilde mutlaka çözülecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 5 Ocak 2017; 3:25:55 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ottoman984
O
10 yıl (3171 mesaj)
Binbaşı

net frameler hepsi full hocam, hatta manuel yükleyim dedim daha yenileri var yüklenemez dedi.

revouninstaller kullanıyorum iş yerine geçeceğim birazdan bu adımları tekrar kontrol edeceğim.

Benim korkum, dün epey uğraşmıştım, win 32 ve wow64 te dll leleri habire değiştirdik. youtubeden aldığım. Değişen dll ler neticesinde problem çıkar mı ve ya yeniden aynı hatayı verirse dll lerden mi yoksa başka sebepten mi olacağını bilemeceğim sanırım.

Yazacağım buraya, çok teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @bulkan
O
10 yıl (3171 mesaj)
Binbaşı

Malesef hocam olmadı.

dediklerini yaptım tek tek,

dll suite yükledim

en son win 10 a yükselttim pc yi gene olmadı

Edit: Hocam oldu. Win 10 u da güncelledim artık son çare diye kendiliğinden çözüldü. Teşekkür ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman984 -- 5 Ocak 2017; 19:55:14 >


Bu mesajda bahsedilenler: @bulkan
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.